header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Naked & Thriving aan bepaalde claims te schrappen; adverteerder past vrijwillig website van Bare Beauty Babes aan

Mar 26, 2024 5:36 PM ET

New York, NY – 26 maart 2024 – De National Advertising Division van BBB National Programs heeft, als onderdeel van haar routinematige controleprogramma, aanbevolen dat Naked & Thriving Inc. bepaalde claims in de Bare Beauty Babes blog en op sociale media stopzet.

De Bare Beauty Babes blog en een Instagram post bevatten een artikel geschreven door dermatoloog Dr. Gabriela Vee – “Helpt hyaluronzuur tegen tekenen van veroudering? I\’ve Tested Hundreds of Hyaluronic Acid Serums – Here are 5 That Actually Work” – met de claim “Peter Thomas Roth Drench Hyaluronic Cloud Serum – Dit product heeft een zeer hoge hoeveelheid hyaluronzuur [75%] naast zijdeproteinen, zink, koper, mangaan, ijzer en silicium om het vochtgehalte te verhogen en de huid te verzachten.”

De Bare Beauty Babes blog is eigendom van en wordt gesponsord door Naked & Thriving, een familiebedrijf in huidverzorging. Naked & Thriving werkt samen met een agentschap dat de Bare Beauty Babes blog beheert.

De National Advertising Division (NAD) adviseerde Naked & Thriving te stoppen met de gewraakte expert endorsements en ervoor te zorgen dat expert endorsers de vereiste expertise hebben en de producten hebben geevalueerd op basis van hun expertise.

Bij deze bevinding merkte de NAD op dat:

  • Er was geen bewijs in het dossier met betrekking tot de kwalificaties of expertise van de endorser, Dr. Vee;
  • Het dossier bevatte geen informatie over de criteria die zijn gebruikt om de producten in de categorie te beoordelen of te rangschikken en of de endorser alle producten in de categorie heeft beoordeeld en gerangschikt (in de berichten wordt beweerd dat “tientallen” of “honderden” producten zijn getest); en
  • De adverteerder heeft niet aangetoond dat Dr. Vee de deskundigheid van een dermatoloog heeft gebruikt bij het beoordelen van de producten.

NAD adviseerde verder dat de endorsers van Naked & Thriving hun connectie met het merk Naked & Thriving openbaar maken wanneer die connectie niet redelijkerwijs wordt gecommuniceerd door de context van de post.

Tijdens het onderzoek heeft Naked & Thriving vrijwillig de website van Bare Beauty Babes aangepast om de verbinding met Naked & Thriving op te nemen door een vermelding bovenaan de website toe te voegen. Ook promoot of beveelt de website niet langer producten aan, maar gaat het over gezond leven, schoonheid en zelfzorgonderwerpen. NAD waardeerde de wijzigingen en zal deze wijzigingen, voor nalevingsdoeleinden, behandelen alsof NAD de wijzigingen heeft aanbevolen en de adverteerder ermee heeft ingestemd deze na te leven.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Naked & Thriving dat zij “ermee instemt te voldoen aan de aanbevelingen van de NAD”, hoewel zij “het niet eens is met bepaalde aspecten van de beslissing van de NAD”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs besluiten zijn te vinden in de bibliotheek met besluiten. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire