header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De innovators op het gebied van draadloos opladen die klaar staan om de markt van meer dan $1B aan royalty\’s te veroveren

Mar 28, 2024 2:49 PM ET

In een nieuw rapport “Who is leading the Qi Standard Patent Race” onthult LexisNexis de meest veelbelovende innovators in de groeiende markt voor draadloos opladen.

NEW YORK, 27 maart 2024 – Draadloos opladen met behulp van de Qi-standaardtechnologie beperkt zich niet langer tot mobiele telefoons, maar breidt zich uit naar uiteenlopende sectoren zoals de auto-industrie, de gezondheidszorg en de horeca. Met meer dan 9000 Qi-compatibele producten op de markt en 1 miljard verkochte producten in 2023, is Qi een cruciale technologie geworden voor draadloze energieoverdracht tussen apparaten zonder kabels of aansluitingen.

LexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en analyses, heeft vandaag een nieuw rapport uitgebracht,“Who Leads the Qi Wireless Charging Patent Race?“, dat het patentlandschap rond de Qi-standaard voor draadloos opladen analyseert.

De wijdverspreide toepassing van Qi maakt het een lucratieve markt voor eigenaars van essentiele standaardoctrooien (SEP\’s), waarvoor elke implementator van de Qi-standaard een licentie moet aanvragen.

In januari 2020 kondigde Via Licensing Alliance, een beheerder van een octrooipool, een licentie aan voor octrooien die essentieel zijn voor de Qi-standaard. Sindsdien heeft Via LA veel van de grootste Qi SEP-eigenaren aangetrokken en een lijst van meer dan 470 essentiele octrooidocumenten voor de Qi-standaard op zijn website gepubliceerd. Onder het patentpoollicentiecontract verplichten deze SEP-eigenaren zich om alle SEP\’s in licentie te geven voor een geaggregeerd pooltarief tussen $0,20 en $0,85 per product dat voldoet aan de Qi-standaard (ontvangers en zenders).

Aangezien niet alle houders van Qi-relevante octrooien lid zijn van de octrooipool, wordt de totale royaltymarkt geschat op ongeveer een miljard dollar.

Het rapport onthult dat slechts ongeveer 26-36% van alle Qi-gerelateerde octrooien openbaar worden gemaakt als zijnde standaard essentieel via de Via Licensing Alliance Qi-standaard octrooipool.

Bij het verkennen van het Qi-gerelateerde octrooilandschap met behulp van LexisNexis® IPlytics™ en het LexisNexis® PatentSight octrooianalyseplatform, inclusief LexisNexis® Classification op basis van machine learning, hebben de experts van LexisNexis® Intellectual Property Solutions meer dan 3.500 wereldwijde actieve en toegekende octrooifamilies geidentificeerd die relevant zijn voor Qi vanaf januari 2024. Als we het LexisNexis Ultimate Owner concept, dat elk patent toewijst aan de hoogst controlerende juridische entiteit, toepassen op deze bredere set, dan blijkt dat Samsung, Apple, Canon, LG Electronics, Panasonic, Philips, LG Innotek en Qualcomm de leiding hebben wat betreft het aantal patentfamilies gerelateerd aan Qi draadloos opladen. In het onderzoek werd ook gekeken naar de kwaliteit van deze octrooiportefeuilles door gebruik te maken van de Patent Asset Index-metriek, die ook is opgenomen in PatentSight™.

Top octrooihouders gerangschikt naar het aantal Qi-gerelateerde octrooifamilies

Nu het gebruik van Qi snel toeneemt, zijn octrooihouders klaar om hun inspanningen om geld te verdienen te versnellen door middel van licentieovereenkomsten. Fabrikanten die Qi implementeren moeten zich voorbereiden op onderhandelingen door de relatieve kracht van patenthouders te benchmarken.

“Met de release van Qi 2.0 in november vorig jaar verwachten we nu dat het gebruik van draadloos opladen aanzienlijk zal toenemen”, zegt Tim Pohlmann, CEO en oprichter van LexisNexis® IPlytics™. “Met zoveel op het spel, moeten licentiegevers en licentienemers een gedetailleerd inzicht in het Qi-octrooilandschap door middel van analyses niet achterwege laten om effectief te onderhandelen over royalty\’s.”

Het volledige rapport geeft meer details over het Qi-octrooilandschap, de top 30 van toonaangevende eigenaren gerangschikt op hoeveelheid en sterkte van hun Qi-gerelateerde portfolio, toekomstige overwegingen en inzichten in het ontsluiten van waarde in de Qi-markt. Het kan worden gedownload van: https://www.lexisnexisip.com/Qi-Patents

OverLexisNexis® Legal & Professional

LexisNexis® Legal & Professional levert juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis®- enNexis®-diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.800 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten.

OverLexisNexis® oplossingen voor intellectueel eigendom

LexisNexis® Intellectual Property Solutions brengt helderheid in innovatie voor bedrijven wereldwijd. We stellen innovators in staat meer te bereiken door hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen, productiever te zijn, aan regelgeving te voldoen en uiteindelijk concurrentievoordeel voor hun bedrijf te behalen. Met ons uitgebreide pakket workflow- en analyseoplossingen (LexisNexis® PatentSight™, LexisNexis® Cipher™, LexisNexis® IPlytics™, LexisNexis PatentOptimizer®, LexisNexis PatentAdvisor® en LexisNexis TotalPatent One®, LexisNexis® IP DataDirect) kunnen bedrijven efficienter en effectiever zinvolle innovaties op de wereld zetten. We zijn er trots op dat we deze innovators direct kunnen ondersteunen en van dienst kunnen zijn bij hun inspanningen om de mensheid te verbeteren.

Mediacontact:
Holger Zimmer
Wereldwijd directeur strategische communicatie en partnerschappen
[email protected]
49 151 176 636 75


iCrowdNewswire