header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Banks & Jones spant $10 miljoen rechtszaak aan tegen D&S Community Services

Apr 1, 2024 5:01 PM ET

Banks & Jones, een letselschade advocatenkantoor uit Knoxville, heeft een rechtszaak aangespannen tegen D&S Community Services, Sevita Healthcare en een verzorger van de instelling. In de rechtszaak wordt beweerd dat verwaarlozing door de verzorger ertoe heeft geleid dat het slachtoffer, Dillon Cox, ernstige brandwonden over zijn hele onderste ledematen heeft opgelopen. Een ander slachtoffer, bekend als “Jane Doe 1”, is er ook bij betrokken. De familie wil 10 miljoen dollar.

“Wat er met Dillon is gebeurd, is gewetenloos”, zegt T. Scott Jones, die Dillon en zijn familie vertegenwoordigt. “De brandwonden aan zijn onderste ledematen waren zo ernstig dat de huid van zijn voeten afgleed. Niemand zou zo behandeld mogen worden en we gaan ervoor zorgen dat de instelling, de eigenaar Sevita Healthcare en alle betrokken personeelsleden ter verantwoording worden geroepen.”

Wat is er met Dillon Cox gebeurd?

Dillon Cox is 24 jaar oud. Hij heeft hersenverlamming, waardoor hij grotendeels non-verbaal is. Vanwege zijn speciale behoeften woont hij in een woonvoorziening van D&S Community Services, dat eigendom is van Sevita Healthcare. Zijn ouders, Gerry en Hannah Cox, noemen Dillon hun “wonder”, omdat hij een ongeluk overleefde toen hij nog in de baarmoeder zat. Ze geloofden dat hun zoon veilig was en dat er voor hem gezorgd werd.

In plaats daarvan werd hij onderworpen aan verwaarlozing, zo niet misbruik, in de instelling. Volgens de rechtszaak werd Dillon in een douche gezet waar de temperatuur van het water minstens 140 graden was. Water van die temperatuur kan binnen drie seconden ernstige brandwonden veroorzaken. De familie Cox weet niet hoe lang Dillon in die gevaarlijke positie was, maar hij liep eerste-, tweede- en derdegraads brandwonden op.

Bovendien kregen de Coxen niet te horen hoe ernstig Dillon\’s brandwonden waren. Volgens mevrouw Cox ontving de familie meerdere tegenstrijdige rapporten over wat er was gebeurd. Omdat Dillon non-verbaal is, kan hij geen van de verhalen bevestigen of ontkennen.

De rechtszaak beschuldigt D&S Community Services en Sevita Healthcare van nalatigheid, evenals de verzorger die Dillon in dat kokende water heeft gestopt; op dit moment loopt er tegen die verzorger een strafrechtelijke aanklacht. In de rechtszaak wordt ook “Jane Doe” als eiser genoemd, omdat men denkt dat er nog een bewoner is die op dezelfde manier gewond is geraakt.

Dit is niet de eerste keer dat een verzorger gevaarlijk nalatig is geweest. In 2023 werden Sevita Healthcare en D&S Community Services beide als gedaagden genoemd in een rechtszaak toen een van hun verzorgers een kwetsbare volwassene achterliet in een hete auto zonder airconditioning, terwijl die verzorger een wandeling maakte in een park in Memphis.

De familie wil $10 miljoen schadevergoeding.

Over Banks & Jones

Banks & Jones is een bekroond advocatenkantoor in Knoxville dat zich richt op persoonlijk letsel, onrechtmatige dood en strafrechtelijke verdedigingszaken. Met meer dan 1.050 Google-beoordelingen met 5 sterren staat het kantoor in heel Tennessee bekend om zijn agressieve en proactieve procesvoering. De advocaten zijn erkend door meerdere objectieve beoordelingsdiensten en opgenomen in The National Trial Lawyers: Top 100 Trial Lawyers. De oprichter en partner van het kantoor, T. Scott Jones, wordt door Martindale-Hubbell beoordeeld als AV Preeminent en is lid van de American Board of Trial Advocates, een vereniging alleen op uitnodiging van procesadvocaten en rechters, en van het National College for DUI Defense, de enige organisatie die door de American Bar Association is geaccrediteerd om advocaten te certificeren als specialisten in DUI-verdedigingsrecht.


iCrowdNewswire