header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt "onovertroffen 5G-betrouwbaarheid" claim voor Cox Mobile ondersteund

Apr 1, 2024 5:03 PM ET

New York, NY – 1 april 2024 – In een rechtszaak aangespannen door AT&T Services, Inc. heeft de National Advertising Division van BBB National Programs bepaald dat Cox Communications Inc. een redelijke basis heeft verschaft voor de claim dat Cox Mobile “Onverslaanbare 5G-betrouwbaarheid” biedt, evenals andere expliciete claims over het hostnetwerk en impliciete claims over het testen van Cox Mobile door derden.

De gewraakte beweringen over “Onverslaanbare 5G-betrouwbaarheid” verschenen in een televisiespotje van 30 seconden en op de website van Cox Mobile met een vermelding dat “Cox Mobile draait op het netwerk met onverslaanbare 5G-betrouwbaarheid zoals gemeten door Ookla, LLC in de VS, 1H 2023”.

Ter ondersteuning van zijn beweringen over de “onovertroffen 5G-betrouwbaarheid” baseerde Cox zich op de landelijke 5G-tests van RootMetrics, die de prestaties van de drie belangrijkste carriers, AT&T, T-Mobile en Verizon, beoordeelden. Cox baseerde zich verder op de aanvullende tests die RootMetrics in oktober 2023 uitvoerde, waarbij apparaten werden getest die door klanten van Cox Mobile werden gebruikt. Cox verstrekte ook head-to-head 5G-betrouwbaarheidstests van de MVNO, Cox Mobile, en zijn gastnetwerk, Verizon.

Na beoordeling van het bewijsmateriaal bepaalde de National Advertising Division (NAD) dat Cox Mobile een redelijke basis had om de claims te ondersteunen:

  • “Cox Mobile draait op het netwerk met onovertroffen 5G betrouwbaarheid”
  • “We draaien op het netwerk met een onovertroffen 5G betrouwbaarheid”.
  • “Cox Mobile draait op het netwerk met een onovertroffen 5G betrouwbaarheid zoals gemeten door Ookla, LLC in de VS”.

NAD bepaalde verder dat de impliciete bewering dat Ookla, LLC tests van 5G-betrouwbaarheid heeft uitgevoerd voor klanten van Cox Mobile werd ondersteund.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Cox dat het “de erkenning van NAD waardeert dat zijn onverslaanbare 5G-betrouwbaarheidsclaim volledig wordt ondersteund.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire