header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Planting Hope aan te stoppen met het gebruik van het geregistreerde handelsmerksymbool in RIGHTRICE-reclame

Apr 2, 2024 11:57 AM ET

New York, NY – 2 april 2024 – In een Fast-Track SWIFT-procedure aangespannen door Riviana Foods, Inc. heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat Planting Hope Brands, LLC stopt met het gebruik van het geregistreerde handelsmerksymbool ® in haar reclame voor RIGHTRICE.

Fast-Track SWIFT is een versneld proces dat is ontworpen voor reclamezaken over een kwestie die worden voorgelegd aan de National Advertising Division (NAD). Riviana voerde aan dat het gebruik van het geregistreerde handelsmerk ® door Planting Hope op het productetiket en in de reclame voor RIGHTRICE misleidend is.

RIGHTRICE werd in 2017 ontwikkeld door Betterer Foods, Inc. als een koolhydraatarm, eiwitrijk alternatief voor traditionele rijst met een lage glycemische index. Planting Hope verwierf het merk RIGHTRICE in 2022, en een overdracht van de handelsmerkregistratie van Betterer Foods naar Planting Hope werd geregistreerd bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) in januari 2022. De handelsmerkregistratie van RIGHTRICE werd vervolgens door het USPTO bij verstek geannuleerd, met ingang van januari 2024. Op dit moment is de motie van Planting Hope om dit verstekvonnis te vernietigen nog in behandeling bij de Trademark Trial and Appeals Board (TTAB).

Aangezien het op dit moment niet bekend is of de handelsmerkregistratie van Planting Hope voor RIGHTRICE hersteld zal worden, heeft de NAD geadviseerd om het gebruik van het geregistreerde handelsmerksymbool in haar reclame voor RIGHTRICE te staken, tenzij er een definitieve beslissing is genomen door de USPTO, TTAB of een andere rechtbank met de juiste jurisdictie om het handelsmerk RIGHTRICE weer in het federale register op te nemen.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Planting Hope dat, hoewel ze het niet eens is met de beslissing “gezien de tamelijk unieke feiten in deze zaak”, ze “zal voldoen aan de beslissing van de NAD en aanverwante aanbevelingen”.

Alle samenvattingen van de beslissingen van BBB National Programs zijn te vinden in de bibliotheek met jurisprudentie. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire