header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Breeze Airways bereikt belangrijke mijlpaal in maart met eerste volledige maand operationele winst

Apr 10, 2024 3:36 PM ET

Rapporteert een sterke groei van de inkomsten per eenheid, aangespoord door de grote vraag naar haar premium vrijetijdsproducten en de volwassenheid van het netwerk in de belangrijkste markten; Maakt de weg vrij voor aanhoudende winstgevendheid op basis van de huidige kwartaal- en jaarprognoses

Salt Lake City, UT (9 april 2024)Breeze Airways, de enige \’NLCC\’ of \’Nice Low-Cost Carrier\’ in de luchtvaartindustrie, rapporteerde een operationele winst in maart, een belangrijke mijlpaal voor de snelgroeiende startende luchtvaartmaatschappij.

In het eerste kwartaal van 2024 verhoogde de premium leisure point-to-point carrier de inkomsten per eenheid met meer dan 30% j-o-j, terwijl ze in maart 2024 meer inkomsten uit lijndiensten genereerde dan in het gehele eerste kwartaal van 2023.

Eerder dit jaar kondigde Breeze plannen aan om tegen de herfst alle lijndiensten over te zetten op haar groeiende vloot van gloednieuwe A220-300 vliegtuigen en introduceerde ze haar nieuwe co-branded creditcard en loyaliteitsprogramma, waarmee de weg werd geeffend voor voortdurende kostenefficientie en inkomstengroei.

Daarnaast vloog Breeze in het eerste kwartaal van 2024 haar vijf miljoenste gast met een controleerbare voltooiingsfactor van 99,8%, een controleerbare on-time prestatie van 74,5% en een van de laagste percentages verkeerd afgehandelde bagage in de sector met 0,27 bagage per 100 geladen bagage.

Breeze\’s business model, dat lage tarieven, non-stop vluchten en een verhoogde ervaring aan boord combineert, met inbegrip van de eerste klas \’Breeze Ascent\’ zitplaatsen en high-speed WiFi aan boord, heeft snel aan populariteit gewonnen bij miljoenen reizigers, leverde de luchtvaartmaatschappij de hoogste Net Promoter Score in de industrie en scoorde een top vijf \’Best US Airline\’ ranking in Travel Leisure\’s World\’s Best Awards voor twee opeenvolgende jaren.

Een \’Clean Sheet\’ luchtvaartmaatschappij

Breeze werd in 2019 opgericht door luchtvaartondernemer David Neeleman. De lanceringsplannen van de luchtvaartmaatschappij werden in maart 2020 tijdelijk opgeschort toen de pandemie de sector lamlegde, maar Breeze behaalde zijn certificering en ging op 21 mei 2021 van start, slechts zes dagen later.

Op dit moment vliegt Breeze op 56 steden in 29 staten met meer dan 170 non-stop seizoensgebonden en het hele jaar door routes.

“Deze mijlpaal is een bewijs van het harde werk, de toewijding en pure doorzettingsvermogen van de meer dan 1.800 teamleden die, ondanks een groot aantal uitdagingen en tegenslagen, hebben volgehouden om iets op te bouwen dat echt impact heeft,” zei Neeleman. “Een luchtvaartmaatschappij starten is niet voor bangeriken, maar we zijn trouw gebleven aan ons doel – miljoenen reizigers in achtergestelde markten toegang geven tot efficiente en betaalbare vliegreizen.”

“Het is echt opmerkelijk wat Breeze in zo\’n korte tijd heeft weten te bereiken”, zegt president Tom Doxey. “Alleen al in het eerste kwartaal van 2024 heeft Breeze een aantal belangrijke successen geboekt, waaronder een verdubbeling van onze omzet op jaarbasis en de lancering van een co-branded creditcard. Ik ben enorm trots op dit team en ik kijk ernaar uit om te zien hoe we nu verder gaan.”

Het “Breeze-effect

In 1Q24 opende Breeze negen nieuwe stations en kondigde 11 nieuwe steden aan. De luchtvaartmaatschappij ontwikkelt zich snel tot de “hometown carrier” in verschillende belangrijke markten, waaronder 11 steden waar Breeze nu de grootste vervoerder is in termen van bestemmingen die worden bediend, door het stimuleren van de vraag en het verlagen van de tarieven in zowel kleine als middelgrote gemeenschappen, terwijl ze hen het hele jaar door verbindt met zeer aantrekkelijke bestemmingen.

Met een model dat is gebaseerd op het opvullen van de gaten die de grote luchtvaartmaatschappijen achterlaten in secundaire en slecht bediende markten, is Breeze in staat geweest om het aantal beschikbare stoelmijlen (ASM\’s) met bijna 300% te laten groeien sinds het eerste jaar van haar activiteiten.

“Het behalen van deze doelstelling is erg spannend, maar het is slechts het topje van de ijsberg”, aldus Trent Porter, Chief Financial Officer van Breeze Airways. “Er staat ons nog veel groei te wachten en we geloven dat we de juiste mix van kapitaal, routestructuur en vliegtuigen hebben om dit allemaal te realiseren. Zoals onze Net Promoter Scores laten zien, houden onze gasten van ons eersteklas vrijetijdsproduct en we zijn enthousiast om door te gaan met het uitbreiden van onze aanwezigheid, zodat nog meer reizigers het \’Breeze Effect\’ kunnen ervaren.”

“We wisten dat we, om winstgevend te worden, onze productmix consequent zouden moeten verfijnen en onze ervaring zouden moeten verbeteren om te voldoen aan de veranderende eisen van reizigers in een post-pandemische wereld,” verklaarde Lukas Johnson, Breeze\’s Chief Commercial Officer. “Wat we zien in termen van omzetgroei – vooral van terugkerende gasten die kiezen voor een upgrade naar onze Nicer en Nicest bundels – illustreert dat we een luchtvaartmaatschappij merk en ervaring aan het bouwen zijn waar mensen echt graag mee vliegen!”

Een uniek aanbod

Vandaag biedt Breeze ook een tweedaagse promotie aan met 40 procent* korting op alle basistarieven voor retourvluchten wanneer de code \’UNIQUE\’ wordt gebruikt bij het afrekenen op de Breeze app of op flybreeze.com. De promotie is beschikbaar tot woensdag 10 april 23:59pm PT voor reizen van 28 april tot 13 juni 2024.

*40% basistarief korting geldt alleen voor nieuwe reserveringen voor retourvluchten met promo code UNIQUE. Het aanbod is beperkt en er geldt geen aankoopverplichting vooraf. Promotie moet worden gekocht op flybreeze.com of op de Breeze app op 9 april 2024, tot 10 april 2024 (11:59 pm PT), voor reizen op 29 april 2024, tot 13 juni 2024. De promotie sluit reizen op 27 mei 2024 uit. Reizen moeten worden gevlogen op in aanmerking komende reisdata om de korting volledig te kunnen toepassen. De korting is alleen van toepassing op vluchten op in aanmerking komende reisdata. Alle tariefregels zijn van toepassing. Bepaalde vluchten en/of reisdagen kunnen mogelijk niet beschikbaar zijn. Tariefprijzen, tariefklassen, regels, routes en schema\’s kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of vrijgesteld. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen. Eventuele wijzigingen of aanpassingen aan in aanmerking komende promotiereserveringen zijn onderhevig aan prijsherziening. Er kan een verschil in tarief tegen de huidige tariefprijs van toepassing zijn. Aanbieding niet geldig op groepsboekingen. Andere beperkingen en black-out datums kunnen van toepassing zijn.

BREEZE B-ROLL VOOR UITZENDMEDIA:

http://bit.ly/breeze-b-roll

Andere Breeze persberichten en informatie:

https://www.flybreeze.com/news

Over Breeze Airways
Breeze Airways begon haar dienstverlening in mei 2021 en is de afgelopen twee jaar uitgeroepen tot een van de beste binnenlandse luchtvaartmaatschappijen van de VS door Travel Leisure magazine\’s World\’s Best Awards (#2 in 2022 en #4 in 2023). Breeze biedt een mix van meer dan 150 non-stop routes gedurende het hele jaar en seizoensgebonden routes tussen 56 steden in 29 staten. Breeze is opgericht door luchtvaartondernemer David Neeleman en exploiteert een vloot van Embraer 190/195 en Airbus A220-300 vliegtuigen, met een focus op het aanbieden van efficiente en betaalbare vluchten tussen secundaire luchthavens, waarbij hubs worden omzeild voor kortere reistijden. Met naadloos boeken, geen wijzigings- of annuleringskosten, tot 24 maanden aan herbruikbaar vluchttegoed en op maat gemaakte vluchtkenmerken – waaronder gratis zitplaatsen voor gezinnen – geleverd via een gestroomlijnde en eenvoudige app, maakt Breeze het gemakkelijk om te kopen en gemakkelijk om te vliegen. Kom meer te weten over het vluchtaanbod van Breeze via onze website of de app.

Mediacontacten:

Gareth Edmondson-Jones
Breeze Luchtvaartmaatschappijen
(917) 399-9355
[email protected]


iCrowdNewswire