header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Jason Cave sluit zich aan bij de bankentoezicht expertisepraktijk van SEDA Experts

Apr 10, 2024 1:47 PM ET

New York, NY, 9 april 2024 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Jason Cave is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director en Expert Witness.

“Jason\’s brede ervaring op het gebied van regelgeving zal enorm waardevol zijn voor onze klanten”, aldus Peter Selman, voorzitter en managing partner van SEDA Experts.

Jason Cave heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van financiele regelgeving, te beginnen als bankinspecteur en bekleedde verschillende leidinggevende functies bij de Federal Deposit Insurance Corporation (“FDIC”) en de Federal Housing Finance Agency (“FHFA”), waarbij hij stabiliteit bevorderde in het bankwezen, hypotheekfinanciering en technologie. De heer Cave adviseerde vier door de president benoemde leiders: FDIC voorzitters Bair en Gruenberg en FHFA directeuren Calabria en Thompson. De heer Cave was een actief lid van internationale normeringsautoriteiten en was meer dan 10 jaar lang de belangrijkste vertegenwoordiger van de FDIC in het Basel Committee for Banking Supervision.

Tijdens zijn ambtstermijn bij de FDIC leidde de heer Cave het FDIC Global Financial Crisis Response Program, waarbij hij nauw samenwerkte met het Amerikaanse ministerie van Financien en de Federal Reserve om een financieringscrisis op de kredietmarkten af te wenden. De heer Cave hielp bij het opzetten van het FDIC Debt Guaranty Program, waarbij 345 miljard dollar aan noodfinanciering werd verstrekt aan meer dan 120 bedrijven met een nettowinst van 10 miljard dollar en getuigde op Capitol Hill over ons succes bij het afbouwen van het programma.

De heer Cave was een belangrijke architect bij de ontwikkeling van het kader voor systeemrisico\’s en resolutie van de FDIC na de crisis, waarbij hij de expertise van de FDIC op het gebied van risicobeheer en risicobereidheid van grote banken heeft opgebouwd en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan verschillende overheidsbeoordelingen van de oorzaak van de wereldwijde financiele crisis, waarbij hij namens de FDIC heeft getuigd voor het Congressional Oversight Panel.

De heer Cave was lid van verschillende toezichts- en bestuurscomites, als stemgerechtigd lid van de Supervision Appeals Review Committee (SARC) van de FDIC die verantwoordelijk is voor het nemen van beslissingen over de gegrondheid van beroepen die worden aangetekend door banken onder toezicht van de FDIC en als conservator van Fannie Mae en Freddie Mac, die ervoor moest zorgen dat de twee entiteiten voldeden aan de PSPA-bepalingen die zijn opgesteld door het Amerikaanse ministerie van Financien. Er werd een beroep gedaan op de heer Cave bij verschillende stress-situaties en hij fungeerde als FDIC-aanspreekpunt bij het schandaal rond de Londense walvis van JP Morgan. Hij werkte samen met leidinggevenden, de Fed en de OCC om de niet op elkaar afgestemde posities af te wikkelen met minimale risico\’s voor het systeem. De heer Cave adviseerde FDIC-voorzitter Bair bij de afwikkeling van WaMu, de transactie met assistentie van Wachovia, de activagaranties van Citi en BofA en de recaps van Citi, samen met diverse opvallende en probleembankfusies, transacties met gelieerde ondernemingen, herkapitalisatieplannen voor de sector en bedrijven, programma\’s voor het delen van verliezen en de verkoop van gestructureerde activa, en het zoeken naar directieleden en managers.

De heer Cave adviseert verschillende bedrijven die hun strategische en regelgevende verplichtingen in de bank-, hypotheek- en technologiesector willen verbeteren.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele dienstverlening. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, data-analyse, waardebepaling en elite expertises en getuigenis diensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.

Contactgegevens:
Damiano Colnago
[email protected]
Managing Partner


iCrowdNewswire