header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


HiSmile gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om bepaalde claims voor haar tandenbleekproducten te schrappen

Apr 11, 2024 10:19 AM ET

New York, NY – 11 april 2024 – In een rechtszaak aangespannen door The Procter & Gamble Company (P&G), heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat HiSmile PTY stopt met bepaalde veiligheids- en vergelijkingsclaims voor haar tandenbleekproducten, PAP Strips en V34 Color Correcting Serum, waaronder:

  • Claims dat peroxide bevattende whitening producten “pijnlijk” zijn of pijn veroorzaken, afbreken en invloed hebben op tandvlees en tanden, of tandvlees en tanden “beschadigen”.
  • “Creeer een thuisbleekbehandeling die net zo effectief is als waterstofperoxide.”
  • “PAP reageert op dezelfde manier op tandvlekken.”

De partijen zijn concurrerende fabrikanten van tandbleekproducten. HiSmile maakt producten voor het camoufleren van tanden en het bleken van tanden die PAP bevatten, terwijl P&G Crest Whitestrips maakt, die waterstofperoxide bevatten.

Veiligheidsclaims

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat sommige van de gewraakte claims over de veiligheid van waterstofperoxide de boodschap overbrengen dat peroxide bevattende tandbleekmiddelen, zoals de Crest Whitestrips van P&G, “pijnlijk” zijn of pijn veroorzaken, afbreken en invloed hebben op tandvlees en tanden, of tandvlees en tanden “beschadigen”. De NAD concludeerde dat deze claims niet worden ondersteund door het bewijsmateriaal en beval daarom aan om ze te staken. De NAD adviseerde HiSmile ook om te stoppen met de claim “vervelende bijwerkingen” op de website.

De NAD merkte op dat niets in haar besluit HiSmile ervan weerhoudt om te adverteren met het verhaal over de oorsprong van het bedrijf of om de keuze voor peroxidevrije producten te benadrukken.

Vergelijkende claims

Omdat er geen bewijs was dat de witmakende producten van HiSmile “net zo effectief zijn als peroxide”, adviseerde de National Advertising Division (NAD) HiSmile te stoppen met de claim “creeer een witmakende behandeling voor thuisgebruik die net zo effectief is als waterstofperoxide”.

De NAD concludeerde dat de claim van HiSmile dat “PAP op vergelijkbare wijze [als peroxide] reageert op tandvlekken” verder gaat dan alleen het vermelden van het werkingsmechanisme van het product en dat een boodschap die redelijkerwijs door de claim wordt overgebracht is dat PAP en peroxide op vergelijkbare wijze reageren op “vlekken” en daarom een vergelijkbare werkzaamheid hebben. Bij gebrek aan bewijs om deze boodschap te ondersteunen, adviseerde NAD om de claim niet langer te gebruiken.

Tijdens de procedure stopte HiSmile definitief met de claim dat “whitening tandpasta normaal gesproken peroxide bevat dat je tanden beschadigt”. Daarom heeft de NAD de claim niet op zijn merites beoordeeld en zal de NAD de claim, met het oog op naleving, behandelen alsof de NAD heeft aanbevolen deze te staken.

In de adverteerdersverklaring stelt HiSmile dat het in beroep gaat tegen het besluit van de NAD omdat het “de noodzaak onderstreept van internationale afstemming over de beoordeling van zelfregulerende reclamecodes”, wat volgens HiSmile “met name belangrijk is gezien de opkomst van digitale reclame en het wereldwijde bereik van sociale mediaplatforms”.

Tegen NAD-beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het beroepsorgaan voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire