header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Oportun: 5 geldbewegingen die je moet maken aan het begin van je kredietreis

Apr 11, 2024 12:03 PM ET

Beginnen met het opbouwen van een kredietgeschiedenis is een belangrijke financiele mijlpaal. De stappen die iemand in een vroeg stadium neemt, kunnen in de loop van de tijd een grote impact hebben. Het is essentieel voor nieuwe leners of kaarthouders om te begrijpen wat hun kredietscore beinvloedt, zodat ze al in een vroeg stadium een positieve gewoonte kunnen creeren. Dit artikel behandelt vijf stappen die je moet nemen als je begint aan je kredietreis, van het verbeteren van je kredietmix met persoonlijke leningen tot het op tijd betalen van rekeningen.

1. Verbeter de kredietmix met een persoonlijke lening

Kredietmix, een van de vijf FICO credit score factoren, meet hoe divers de kredietrekeningen van een persoon zijn. Persoon A heeft bijvoorbeeld een creditcard, een studentenlening, een hypotheek en een persoonlijke lening. Persoon B heeft slechts twee creditcards. Persoon A heeft een betere kredietmix, wat zijn score ten goede komt.

Een persoonlijke lening is een veelzijdig instrument dat leners kan helpen het geld te krijgen dat ze nodig hebben en hun kredietmix te verbeteren. Deze leningen zijn vaak leningen met een vaste rente die leners volgens een tijdschema in termijnen van dezelfde grootte terugbetalen. Leners kunnen hun persoonlijke leningen gebruiken voor verschillende persoonlijke uitgaven, zoals:

  • Grote aankopen zoals meubels of apparaten
  • Projecten voor woningverbetering
  • Verhuiskosten
  • Autoreparaties
  • Medische behoeften
  • Schuldconsolidatie of herfinanciering
  • Bruiloften, vakanties en andere mijlpalen in het leven

2. Betaal elke rekening op tijd

De betalingsgeschiedenis is de belangrijkste factor bij het berekenen van de FICO credit score. Het houdt simpelweg bij hoeveel betalingen iemand op tijd en te laat heeft gedaan. Door elke rekening op tijd en volledig te betalen, inclusief betalingen van creditcards en leningen, kunnen mensen hun kredietscore na verloop van tijd aanzienlijk verbeteren. Het voorkomt ook te late betalingen en andere problemen.

3. Maak een budget en houd je eraan

Een budget helpt mensen om hun uitgaven te volgen en te plannen in verhouding tot hun inkomen en helpt hen uiteindelijk om minder uit te geven dan ze verdienen. Deze gezonde gewoonte is de beste manier om ervoor te zorgen dat rekeningen op tijd en volledig worden betaald.

Een budget helpt ook om het kredietgebruik te minimaliseren, een andere factor voor kredietscore. Kredietgebruik meet de verhouding tussen het totale saldo van een persoon en de totale limieten op alle creditcards en op elke kaart. Door deze verhouding laag te houden, kan iemands kredietscore stijgen.

Om een budget op te stellen, telt u in het algemeen eerst het totale maandelijkse inkomen op. Vervolgens categoriseer je de maandelijkse uitgaven, zoals huur of hypotheekbetalingen, nutsvoorzieningen, boodschappen, entertainment, abonnementen en schuldaflossingen. Tel elke categorie bij elkaar op en vergelijk de inkomsten met de uitgaven.

Het gebruik van een hulpmiddel of systeem kan helpen bij het budgetteren. Een praktische aanpak is om alles handmatig te doen, met een handgeschreven grootboek of in een tabel of tekstverwerker op de computer. Er zijn tegenwoordig ook veel smartphone-apps die helpen bij het budgetteren, wat het budgetteren eenvoudig kan maken. Sommige tools maken bijvoorbeeld verbinding met een bankrekening en categoriseren automatisch alle inkomsten en uitgaven. Er zijn ook budgetteringsmethoden die je kunt overwegen, zoals de 50/30/20-methode of het nulbudget.

4. Vermijd het afsluiten van oude rekeningen

De lengte van de kredietgeschiedenis is een andere cruciale kredietscorecomponent. Het meet de gemiddelde leeftijd van iemands leningen en creditcards en houdt ook rekening met de leeftijd van de oudste en nieuwste kredietrekeningen.

Wie oude rekeningen openhoudt, verlengt zijn kredietgeschiedenis en verbetert zijn score. Sommige creditcardmaatschappijen sluiten rekeningen als de kaarthouder zijn kaart lange tijd niet heeft gebruikt. Mensen die hun kredietgeschiedenis zo lang mogelijk willen maken, moeten hun oudere kaarten af en toe gebruiken om deze sluitingen te voorkomen. Bovendien kan het openhouden van kredietrekeningen mensen helpen om hun kredietmix te behouden, als ze een gevarieerde set van krediettypes hebben.

5. Controleer het krediet regelmatig

Elk jaar kunnen mensen een kopie van hun officiele kredietrapport krijgen van de drie kredietbureaus: Equifax, Experian en TransUnion. Bekijk de rapporten om inzicht te krijgen in de jaarlijkse voortgang en om mogelijke fouten op te sporen. Betwist eventuele fouten in het rapport om ze te laten verwijderen en een betere kredietscore te krijgen.

Overweeg daarnaast om u aan te melden voor een online kredietbewakingsdienst, die vaak gratis is. Deze FICO-scores zijn niet officieel, maar komen vaak dicht in de buurt. Mensen kunnen deze onofficiele score regelmatig bekijken om hun vooruitgang te volgen naarmate hun krediet groeit en eventuele problemen in een vroeg stadium op te sporen. Sommige banken en creditcardmaatschappijen bieden hun klanten ook kredietbewakingsdiensten aan.

De onderste regel

De financiele stappen die iemand aan het begin van zijn kredietreis maakt, kunnen aanzienlijk lonen en hem helpen sneller krediet op te bouwen. Mensen moeten een budget opstellen en volgen en alle rekeningen op tijd betalen. Ondertussen moeten ze proberen hun creditcardrekeningen open te houden en hun kredietscore en kredietrapport regelmatig in de gaten houden. Daarnaast kunnen kredietnemers die moeten consolideren of herfinancieren, een grote aankoop moeten doen of een onverwachte uitgave moeten dekken, een persoonlijke lening overwegen. Door deze stappen te volgen, kunnen mensen een voorsprong nemen op hun reis naar een gezonde kredietgeschiedenis en een sterke score.


iCrowdNewswire