header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Lily of the Desert Nutraceuticals aan om de claim "100% pure avocado-olie" voor Tropical Plantation Avocado-olie te schrappen.

Apr 16, 2024 11:10 AM ET

New York, NY – 15 april 2024 – In een rechtszaak aangespannen door Chosen Foods, LLC, heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat Lily of the Desert Nutraceuticals, Inc. stopt met de claim “100% Pure Avocado Oil” voor haar Tropical Plantation Avocado-olie en vermijdt de niet-onderbouwde boodschap over te brengen dat het product 100% pure avocado-olie is.

In haar beslissing erkende de National Advertising Division (NAD) de impact die “100%”-claims hebben op consumenten, omdat ze een boodschap van volledigheid en zekerheid overbrengen die vager taalgebruik niet kan overbrengen. De NAD merkte op dat op het etiket van Avocado-olie van het merk Tropical Plantation ongerepte avocado\’s en avocado-olie te zien zijn, wat de boodschap versterkt dat het product slechts een ingredient bevat. Het NAD merkte ook op dat op de achterkant van de fles staat dat het product “100% pure avocado-olie” is, “gemaakt van Hass avocado\’s”.

De NAD stelde vast dat het bewijs van Lily individueel, of gezamenlijk, geen ondersteuning biedt voor de claim dat Tropical Plantation “100% Pure” avocado-olie is. Hoewel de tests van Lily aangeven dat de gebruikte olie voldoet aan de interne specificaties en normen, blijft de authenticiteit en zuiverheid van de bronolie onbepaald.

NAD heeft ook vastgesteld dat de gewraakte reclame redelijkerwijs de impliciete boodschap overbrengt dat:

  • Lily\’s avocado-olie wordt uitsluitend gemaakt van avocado-olie;
  • Lily\’s avocado-olie geen niet-avocado-olien bevat, met inbegrip van maar niet beperkt tot zonnebloemolie, saffloerolie en sojaolie; en
  • Lily\’s avocado-olie heeft de chemische eigenschappen van andere, onvervalste avocado-olien.

Daarom concludeerde het NAD dat Lily geen redelijke onderbouwing gaf voor de gewraakte claim “100% pure avocado-olie” en adviseerde het NAD om deze claim in te trekken en te voorkomen dat Lily de niet-onderbouwde boodschap zou uitdragen dat het product 100% pure avocado-olie is.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Lily dat zij de aanbevelingen van de NAD zal opvolgen.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire