header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De psychologie van het sparen: Hoe beloningen met geld terug het bestedingsgedrag beinvloeden

Apr 16, 2024 11:18 AM ET

Het opbouwen van een zekere financiele toekomst is krachtig, ook al kan het ontmoedigend lijken. Er kunnen uitgaven ontstaan en de kosten van levensonderhoud kunnen stijgen, maar door consequent te sparen kun je de financiele uitdagingen het hoofd bieden. Een cashback-creditcard kan je helpen besparen door geld terug te geven op je aankopen.

Dit is wat je moet weten over bestedingsgewoonten en hoe je een cashback-kaart kunt gebruiken om geld te besparen.

De psychologie van sparen

De volgende theorieen over uitgeven en sparen kunnen inzicht geven in hoe je tegen geld aankijkt.

Verliesaversie

Verliesaversie gaat over hoe mensen zich negatiever voelen bij het verliezen van een bepaald geldbedrag dan dat ze zich positief zouden voelen bij het vinden van datzelfde specifieke geldbedrag.

Het komt erop neer dat het afschuwelijke gevoel om $20 te verliezen zwaarder weegt dan het geluk om willekeurig $20 te vinden. Angst om iets te missen (FOMO) of om achter te blijven speelt ook een grote rol bij risicoaversie, waardoor mensen reactieve aankopen doen. Omdat mensen niets willen missen of achterop willen raken, zullen ze eerder geld uitgeven dan sparen.

Present bias

Present bias is de theorie dat mensen winst op korte termijn of onmiddellijke voldoening belangrijker vinden dan groei op lange termijn. Hierdoor onderschatten mensen hun toekomstige behoeften boven hun huidige wensen. Net als verliesaversie leidt present bias ook tot reactieve, impulsieve aankopen.

Mentale boekhouding

Mentaal boekhouden verwijst naar mensen die hun geld mentaal sorteren op aparte “rekeningen” en vervolgens verschillende waarden toekennen aan elke rekening. Subjectieve criteria die individuen op elke rekening plaatsen, bepalen de waarde van de rekening. Je kunt bijvoorbeeld een bonus krijgen op je werk en dat geld categoriseren als “extra” geld, waardoor je het uitgeeft aan een behoefte in plaats van aan een behoefte.

Het is normaal om mentaal te boekhouden. Veel mensen zien bijvoorbeeld cashbackbeloningen niet als echt geld omdat het van je creditcardrekening wordt afgetrokken of automatisch op een rekening naar keuze wordt gestort. Omdat het geen geld is dat u kunt aanraken, wordt het vaak gezien als een bonus, wat kan leiden tot hogere uitgaven. Als je inziet dat cashback je budget of je spaargeld kan helpen, kun je meer besparen.

Kleine stappen nemen, zoals herkennen wanneer je een emotionele aankoopbeslissing neemt en je richten op de waarde van geld in de loop van de tijd, kan een enorm verschil maken in je spaargewoonten. Door uw spaardoelen in een positief licht te zien, kunt u de motivatie om te sparen vergroten.

Hoe Cash Back beloningen spaargedrag beinvloeden

Cash back creditcards die je beloningen bieden voor aankopen die je waarschijnlijk toch gaat doen (zoals voor benzine, eten en dagelijkse behoeften) kunnen je helpen op je spaarreis.

Creditcards met cashback kunnen je de motivatie geven die je nodig hebt om te beginnen met sparen. Stel kleine spaardoelen en zet je geldbeloningen in voor deze doelen. Je zult verrast zijn hoe snel je spaargeld kan oplopen, en het halen of overtreffen van die doelen kan je motiveren om nog verder te gaan.

Stel grenzen aan jezelf. Doe geen grote aankopen alleen om geld terug te verdienen. Maar als je die kaart strategisch gebruikt voor je gewone aankopen om geld terug te verdienen, kan dat je budget en je spaargeld helpen. Vergeet niet dat uw cashback niet uw enige methode mag zijn om geld te besparen. Het moet uw spaarstrategieen versterken, niet de focus ervan zijn.

Strategieen voor effectief gebruik van Cash Back beloningen

Uzelf specifieke en realistische spaardoelen stellen is een belangrijke stap in het plannen van uw financiele toekomst. Enkele dingen die u kunt doen

  • Laat uw cashbackbeloningen rechtstreeks op een spaarrekening storten.
  • Wees u bewust van uw typische uitgavencategorieen. Verschillende cash back creditcards bieden verschillende tarieven voor verschillende categorieen. Als u bijvoorbeeld elke maand veel uitgeeft aan boodschappen, kies dan voor een kaart met een hogere cashback in de categorie boodschappen.
  • Kijk naar speciale aanbiedingen zoals welkomstbonussen, die uw cashback kunnen maximaliseren.
  • Houd uw ogen open voor promoties, die voortdurend verschijnen.
  • Daag uzelf uit om uw maandelijkse beloningen te sparen en zie uw spaargeld groeien.

Neem de tijd om de psychologie van het uitgeven te begrijpen. Het zal je verbazen hoeveel factoren je uitgaven beinvloeden. Als je je factoren begrijpt, kun je je bestedingsgewoonten aanpassen, zodat je je financiele doelen kunt bereiken.


iCrowdNewswire