header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Oportun: Hoe financiele doelen stellen voor de toekomst

Apr 16, 2024 11:15 AM ET

Van het bereiken van financiele stabiliteit tot het laten studeren van je kinderen, het stellen van financiele doelen is een van de eerste belangrijke stappen in het bereiken van het doel. Als tastbare doelen om naar te streven, helpen doelen mensen gemotiveerd en gefocust te blijven. Dit artikel gaat in op vijf stappen voor het stellen en bereiken van financiele doelen:

1. Maak een lijst met financiele doelen

Ten eerste is het belangrijk om een lijst te maken met financiele doelen op korte en lange termijn. Kortetermijndoelen zijn over het algemeen haalbaar binnen een jaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Een noodfonds opbouwen
  • Sparen voor grotere aankopen, zoals meubels
  • Het verminderen van hoge renteschulden, bijvoorbeeld door creditcardschulden te consolideren met persoonlijke leningen.

Langetermijndoelen zijn over het algemeen haalbaar binnen vijf jaar, maar kunnen soms langer duren. Langetermijndoelen om naar te streven zijn onder andere

  • Sparen voor pensioen
  • Sparen voor de studie van je kinderen
  • Een huis kopen
  • Een auto kopen
  • Een bedrijf opbouwen
  • Je kredietscore verbeteren

2. Identificeer mogelijke obstakels voor deze doelen

De weg naar elk financieel doel kan obstakels bevatten – die per persoon kunnen verschillen – die de voortgang kunnen belemmeren. Identificeer eerst deze mogelijke obstakels en bepaal vervolgens hoe je ze kunt overwinnen, zodat tegenslagen tot een minimum worden beperkt. Als je bijvoorbeeld een noodfonds wilt opbouwen, kan het een obstakel zijn om ziek te worden en een paar weken niet te kunnen werken, waardoor je minder geld hebt om te sparen. Het gebruik van een slimme spaartool zoals Oportun\’s Set & Save kan helpen bij het overwinnen van de tegenslag door het gespaarde bedrag te verhogen wanneer dat zinvol is, en tot niets te verlagen wanneer er geen inkomen binnenkomt.

3. Beoordeel de huidige financiele situatie

Doelen zijn de bestemming. Om te weten hoe je die bestemming kunt bereiken en mogelijke obstakels kunt overwinnen, moet je weten waar je nu staat. Bekijk elk aspect van de huidige financiele situatie:

  • Inkomen
  • Uitgaven, zowel vaste als flexibele
  • Activa
  • Schulden
  • Spaargeld

Het verzamelen van deze informatie helpt om de afstand te zien tussen hun huidige situatie en hun doelen.

4. Stel vaste spaarbedragen in voor doelen

Zodra iemand zijn doelen, mogelijke obstakels en huidige situatie kent, kan hij deze opsplitsen in vaste spaarmijlpalen. Stel bijvoorbeeld dat een stel over vijf jaar een huis wil kopen. Hun budget is $150.000 en ze willen $30.000 contant sparen voor een aanbetaling van 20%. Dat komt neer op $6.000 per jaar, of $500 per maand. Het koppel moet dus elke maand $500 van het inkomen opzij zetten. Het creeren van vaste mijlpalen voor besparingen kan helpen om het bereiken van het doel haalbaarder te maken.

5. Monitoren en bijsturen

Het bijhouden van de voortgang is cruciaal omdat veel factoren de voortgang positief en negatief kunnen beinvloeden naarmate iemand zijn doelen nadert. De inflatie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat iemands uitgaven stijgen. Iemand moet misschien zijn spaardoelen bijstellen of manieren vinden om kosten te besparen om op schema te blijven. Aan de andere kant kan iemand snel vooruitgaan in zijn carriere en een aanzienlijke inkomensgroei zien. Ze kunnen hun doelen bijstellen of extra sparen om hun doelen sneller te bereiken.

Zelfs doelen kunnen veranderen naarmate iemand verder komt in het leven. Misschien ontdekken ze later dat ze met pensioen moeten gaan in een stad met lagere kosten voor levensonderhoud. Dit betekent dat ze eerder met pensioen kunnen gaan door hetzelfde bedrag te sparen of door hun maandelijkse pensioenspaargeld te verlagen om aan andere doelen te besteden.

De kern van de zaak

Het bereiken van financiele doelen kan gemakkelijker worden door de hierboven beschreven stappen te volgen. Eerst moet iemand zijn financiele doelen voor de korte en lange termijn opschrijven en vervolgens obstakels identificeren die de voortgang kunnen vertragen. Ze moeten ook hun huidige situatie evalueren. Na het nemen van deze stappen kunnen ze vaste, terugkerende spaarbedragen instellen om die doelen op tijd te bereiken. Dit gezegd hebbende, moeten mensen hun voortgang regelmatig controleren en bijsturen om rekening te houden met externe factoren en veranderingen in hun doelen en voorkeuren. Door een actieplan op te stellen, gedisciplineerd te blijven en mijlpalen onderweg te vieren, kan iemand een mooie financiele toekomst opbouwen.


iCrowdNewswire