header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Sunshine State verwelkomt negen nieuwe sterren in 2024 MICHELIN Gids Ceremonie

Apr 18, 2024 11:04 PM ET
  • Drie restaurants met een Michelin-ster toegevoegd in Miami, vier in Orlando en twee in Tampa, waarmee het totaal op 26 komt
  • Green Star restaurants voor het eerst toegevoegd aan de selectie
  • 149 restaurants, 38 keukensoorten maken deel uit van Florida\’s 2024 selectie

TAMPA, Fla., 18 april 2024 Negen restaurants zijn toegevoegd aan de gewilde groep van MICHELIN-Starred restaurants in Florida, toen de 2024 selectie van de MICHELIN Guide Miami, Orlando en Tampa donderdagavond werd aangekondigd in het Tampa EDITION hotel.

In totaal kregen 26 restaurants sterren toegekend door de anonieme inspecteurs van de MICHELIN Gids, met L\’Atelier de Joel Robuchon Miami bovenaan de lijst met twee MICHELIN Sterren. De selectie van dit jaar omvat 149 restaurants en 38 soorten gerechten met de nieuwe sterren waaronder Japans, Peruaans, Vietnamees en Scandinavisch.

“Sinds de komst van de MICHELIN gids naar Florida in 2022, is er een aanzienlijke groei geweest in de lokale culinaire scene van de staat, wat bewijst dat Florida een toonaangevende gastronomische bestemming is voor reizigers van heinde en verre,” zegt Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de MICHELIN gidsen. “Naast de negen nieuwe restaurants met een MICHELIN ster, zijn we verheugd om voor de eerste keer Green Star restaurants aan te kondigen in de selectie, waarmee deze restaurants hun inzet voor een meer duurzame gastronomie laten zien.”

Hier zijn de nieuwe MICHELIN-Starred restaurants, met opmerkingen van de inspecteur van elk (opmerkingen van de inspecteurs in hun geheel op de MICHELIN Guide website en mobiele app):

Orlando

Camille (Vietnamese keuken)

Chef-kok Tung Phan heeft de pop-up overgenomen en een permanent karakter gegeven in deze ruimte vlak bij Lake Baldwin. Aan de bar wordt het Vietnamees-Franse proefmenu van tien gangen geserveerd, terwijl aan de tafels een verkorte versie wordt geserveerd. De Vietnamese smaken zijn geworteld in Franse technieken en krijgen hier een verfijnde draai. De Dungeness krabcurry wordt geserveerd met een tarteletteschelp, gevuld met krabvlees en gemengd met limoen, bovenop het deksel, dat na verwijdering een heerlijk stevige curry onthult. Zalm op konings trompet noedels in een tamarinde en ananassaus is creatief, maar het beste wordt misschien wel voor het laatst bewaard. De zoete aardappelbrioche overgoten met “gouden” chocolade-ijs en Vietnamese koffiesaus is een elegante afsluiter.

Natsu (Japanse keuken)

Bij Natsu zijn er slechts twee zittingen per avond in deze intieme omakase waar een toonbank met 10 zitplaatsen een spartaans ingerichte ruimte domineert. De maaltijden beginnen met vier gerechten van chef-koks Stone en Sky, waaronder chawanmushi en truffelkampachi, geserveerd met knapperige aardappelrietjes en een yuzu truffelvinaigrette voor een onverwachte smaakcombinatie die bijzonder memorabel is. De sushi is indrukwekkend en niet te veel, zoals de barracuda op de huid met een dynamische char of de soja-gemarineerde zalm die heerlijk zoet eindigt. De superboterachtige toro heeft geen bloem nodig en is smeltend mals. Het geheel wordt afgesloten met een handbroodje en ijs.

Papa Llama (Peruaanse keuken)

Het echtpaar Kevin en Maria Ruiz bereidt moderne Peruaanse gerechten met heldere ingredienten en een beetje glans. Het meergangenproefmenu is een laagdrempelige (en betaalbare) manier om hun oprechte kookkunst te proeven. Nigiri begint de maaltijd met een slimme knipoog naar de Peruaanse traditie van Japanse fusion, waarbij de smaken met vertrouwen worden gedoseerd. Bok choy wordt opgewaardeerd met gedurfde, contrasterende texturen, terwijl de roulade van kippendij met aji amarillo aioli gewoonweg spectaculair is. Als dessert zijn er zoete aardappeldonuts met bosbessencompote.

Victoria & Albert\’s (Eigentijdse keuken)

Genesteld in Disney\’s kroonjuweel, het Grand Floridian Resort, is dit restaurant zeker geen gemakkelijke reservering. De setting is intiem en het tempo is dat van een ontspannen, drie uur durende wals georkestreerd door een gracieuze brigade van veteraan serveersters. Chef Matthew Sowers kookt met hedendaagse verve en put uit invloeden die varieren van Azie tot Scandinavie. Denk aan delicate taartjes met Nieuw-Zeelandse langoustine, opvallende “sandwiches” gemaakt met hertencarpaccio en rode kool, en gedurfde sauzen zoals bordelaise met kersencola. Andere details zoals waterlijsten, een sierlijk koffie- en theeservies en een serieus wijnprogramma maken nog meer indruk.

Miami

EntreNos (Eigentijdse keuken)

Chef-koks Evan Burgess en Osmel Gonzalez staan aan het roer van deze plek waar alleen diners worden geserveerd en waar een strak bewerkt a la carte menu de seizoenen van Florida in de schijnwerpers zet (en bijna alles afkomstig is uit de Sunshine State). De eclectische ruimte heeft een uitnodigende uitstraling en de hoge eettafel biedt een uitstekend uitzicht op de open keuken. Hoogwaardige ingredienten worden hier gecombineerd met serieuze vaardigheden. De gerookte, drooggerijpte cobia is een perfect voorbeeld van wat deze plek zo goed doet. De cobia is een week in huis gerijpt, daarna gerookt en gegrild en wordt geserveerd met een Moujean thee beurre blanc saus. Pompoenvlaai wordt tot ijs gekarnd en overgoten met pepita granola en koffie espumita voor een dessert dat even onverwacht als verrukkelijk is.

Ogawa (Japanse keuken)

Chef-kok/eigenaar Masayuki Komatsu is aanwezig met een omakase die indruk maakt met een reeks verleidelijke gekookte gerechten en een stoet gerichte en vaardige nigiri. Van baby-zeepaling met een in soja gepekeld kwarteleitje en bigfin rifinktvis in een shiso-miso saus tot baby-sneeuwkrab en haringkuit in Japanse stijl, dit voorgerecht van vier hapjes is het eerste teken dat dit niet je typische sushicounter is. Vervolgens wordt een tempura van lotuswortel, wilde yam en langoustine geserveerd met een dikke saus van geroosterde langoustineschelpen. Na de gekookte gerechten volgt nigiri met heldere en uitgebalanceerde kisu, romige ebodai, inktvis overgoten met osetrakaviaar en anago bestrooid met sansho peper die de vaardigheid van de chef illustreert.

Shingo (Japanse keuken)

Chef-kok Shingo Akikuni, altijd vriendelijk en gastvrij, is terug van weggeweest, nu weer actief achter een ruime counter met 14 zitplaatsen in Coral Gables. Chef Akikuni en zijn rechterhand kunnen de menigte aan zonder zich in het zweet te werken en wisselen zelfs van kant halverwege de maaltijd. Zodra de kamer zich vult met de scherpe geur van azijn die door de sushirijst wordt gemengd, gaat het beginnen. De vis komt bijna volledig uit Japan, wordt op uniforme wijze gesneden en aangekleed met niet meer dan een veeg nikiri. Ze houden de seizoenen ook goed in de gaten, zoals blijkt uit een recente special van hoogwaardige tonijn uit de prefectuur Aomori en een heerlijke chawanmushi met matsutake.

Tampa

Ebbe (Eigentijdse keuken)

Het gelijknamige restaurant van chef-kok Ebbe Vollmer in de binnenstad is geen typisch restaurant in Tampa. Scandinavische elementen komen hier terug in de gerechten, een hint naar de Zweedse achtergrond van de chef, en er wordt slim en zelfverzekerd gekookt zonder overbodige poespas. Kunstig opmaken staat centraal in gerechten zoals de bietenroulade met een bruine boter en zwarte kersensaus. Gefermenteerde witte asperge beurre monte en gesauteerde spinazie vormen een mooie basis voor malse tarbot die tot leven komt met een quenelle van steurkaviaar. Gestoofde ossenstaart met geschroeide ganzenlever en een brunoise van sunchoke is al even rijk en mals.

Kosen (Japanse keuken)

Hoewel dit een plek met twee concepten is (Ko is een aparte ruimte voor kaiseki), moeten alle ogen gericht zijn op de omakase, die chef-kok Wei Chen met vaardigheid en precisie bereidt. Delicate zeebrasem gewikkeld rond spruiten met geschaafde zwarte truffel levert de juiste smaken, terwijl tempura-gebakken kamasu, geserveerd met myoga en gekoelde, geroosterde zoete aubergine, slim en perfect is. Na een handvol gerechten uit de keuken gaan ze verder met de nigiri. Er is veel show en stijl, maar de sushi is traditioneel zonder veel poespas, zoals de kinmedai, geschroeid en geserveerd met een kneepje limoen.

MICHELIN groene ster

Kaya (Orlando; Filipijnse keuken)

Initiatieven: meer dan 90% van de producten komt van boerderijen in Florida; het betrekken van producten en zeevruchten van lokale leveranciers met de bedoeling het ecosysteem van het restaurant, de boer en de gemeenschap te verbeteren; het minimaliseren van afval door bewust en creatief gebruik van bijproducten.

Los Felix/Krus Kitchen (Miami; Mexicaanse/eigentijdse keuken)

Initiatieven: afschaffing van het gebruik van zaadolien; samenwerking met een lokale producent die boert op een milpa en de harmonie van groenten bevordert; inkoop van vissoorten van een lokale leverancier; grasgevoerd/grasgerund vlees, lamsvlees en varkensvlees.

Bib Gourmand

De inspecteurs van de MICHELIN gids hebben 33 restaurants gevonden die de Bib Gourmand onderscheiding waard zijn. Dit zijn restaurants waar je voor ongeveer $50 twee gangen en een glas wijn of dessert kunt krijgen. Er waren er 18 in Miami, 11 in Orlando en vier in Tampa.

Speciale prijzen

Naast de Bib Gourmand en Sterren awards, kondigde de gids vier MICHELIN Special Awards aan, die bijzonder bekwame professionals uit de sector in de kijker zetten:

De MICHELIN Gids Ceremonie wordt uitgereikt met de steun van Capital One.

Hotels

De volledige selectie van restaurants in Miami, Orlando en Tampa zal worden toegevoegd aan de selectie van hotels in de MICHELIN Gids, die de meest unieke en spannende plekken om te verblijven in Florida en de rest van de wereld bevat.

Elk hotel in de gids is gekozen voor zijn buitengewone stijl, service en persoonlijkheid – met opties voor alle budgetten – en elk hotel kan direct worden geboekt via de MICHELIN Guide website en app. De selectie voor Florida bevat de meest spectaculaire hotels van de staat, waaronder pioniers op het gebied van duurzaamheid zoals Hotel Greystone, toppers uit onze “Plus” collectie zoals de Esme en Standard hotels in Miami, gerestaureerde mid-century motels zoals het Vagabond Hotel, cutting-edge ontwerpen zoals het Tampa EDITION en Lake Nona Wave Hotel, en zelfs hotels met MICHELIN Gids restaurants, zoals Faena Miami Beach.

De MICHELIN Gids is een referentie in gastronomie. Nu stelt het een nieuwe norm voor hotels. Bezoek de MICHELIN Guide website, of download de gratis app voor iOS en Android, om elk restaurant in de selectie te ontdekken en een onvergetelijk hotel te boeken.

De MICHELIN Gids in Noord-Amerika

Michelin kondigde zijn eerste Noord-Amerikaanse gids aan in 2005 voor New York. Er zijn ook gidsen toegevoegd in Chicago (2011); Washington, D.C. (2017); Californie (San Francisco in 2008, landelijk 2019); Miami/Orlando/Tampa, Florida (2022); Toronto (2022); Vancouver (2022); Colorado (2023); en Atlanta (2023).

Over de MICHELIN Gids
Wereldwijd erkend voor uitmuntendheid en kwaliteit, biedt de MICHELIN Gids een selectie van restaurants van wereldklasse.

  • De beroemde een, twee en drie MICHELIN sterren identificeren etablissementen die een uitzonderlijke keuken serveren die rijk is aan smaak, opmerkelijk uitgevoerd en doordrenkt met de persoonlijkheid van een getalenteerde chef-kok.
  • De Bib Gourmand is een onderscheiding die wordt gegeven aan geselecteerde restaurants die een goede kwaliteit eten bieden voor een goede prijs – vaak bekend als persoonlijke favorieten onder de inspecteurs wanneer ze dineren in hun eigen tijd.
  • De MICHELIN Green Star eert restaurants die pioniers zijn in duurzame gastronomie.
  • Aanbevolen restaurants en speciale professionele onderscheidingen worden ook benadrukt door de inspecteurs van de MICHELIN Gids.

De MICHELIN Gids blijft een betrouwbare metgezel voor elke reiziger die op zoek is naar een onvergetelijke maaltijd en gastvrijheid. De gids werd voor het eerst gepubliceerd in Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw om de ontwikkeling van de automobiliteit en de bandenverkoop aan te moedigen door praktische adviezen te geven aan automobilisten. Geleidelijk aan heeft de gids zich gespecialiseerd in aanbevelingen voor restaurants en hotels. De inspecteurs van Michelin gebruiken nog steeds dezelfde criteria en selectiemethoden als in het begin.

De restaurantselecties voegen zich bij de selectie van hotels in de MICHELIN Gids, die de meest unieke en spannende plekken om te verblijven over de hele wereld bevat. Bezoek de MICHELIN Guide website, of download de gratis app voor iOS en Android, om elk restaurant in de selectie te ontdekken en een geweldig hotel te boeken.

Dankzij het strenge selectieproces van de MICHELIN Gids, dat onafhankelijk en consistent wordt toegepast op meer dan 40 bestemmingen, is de MICHELIN Gids een internationale referentie geworden op het gebied van lekker eten.

Alle restaurants in de gids worden aanbevolen door anonieme inspecteurs van Michelin, die zijn opgeleid om dezelfde beproefde methoden toe te passen die al tientallen jaren door Michelin-inspecteurs over de hele wereld worden gebruikt. Dit zorgt voor een uniforme, internationale standaard van uitmuntendheid. Als extra garantie voor volledige objectiviteit betalen de Michelin-inspecteurs al hun rekeningen volledig en wordt alleen de kwaliteit van de keuken geevalueerd.

Om de kwaliteit van een restaurant volledig te beoordelen, passen de inspecteurs vijf door Michelin gedefinieerde criteria toe: productkwaliteit; beheersing van kooktechnieken; harmonie van smaken; de persoonlijkheid van de chef zoals die tot uiting komt in de keuken; en consistentie in de tijd en over het hele menu. Deze criteria garanderen een consistente en eerlijke selectie zodat een restaurant met een ster dezelfde waarde heeft, of het nu in Parijs, New York of ergens anders in de wereld is.

Over Michelin Noord-Amerika, Inc.
Michelin, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf, werkt met banden, rond banden en voorbij banden om Motion for Life mogelijk te maken. Toegewijd aan het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid van haar klanten, ontwerpt en distribueert Michelin de meest geschikte banden, diensten en oplossingen voor de behoeften van haar klanten. Michelin biedt digitale diensten, kaarten en gidsen om reizen te verrijken en tot een unieke ervaring te maken. Het bedrijf brengt zijn expertise naar nieuwe markten en investeert in hoogtechnologische materialen, 3D-printing en waterstof om een grote verscheidenheid aan industrieen te bedienen – van lucht- en ruimtevaart tot biotechnologie. Michelin North America heeft zijn hoofdkantoor in Greenville, South Carolina, telt ongeveer 23.500 werknemers en heeft 34 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada. (michelinman.com)

Over Capital One
Bij Capital One hebben we een missie voor onze klanten – door hen de beste producten, beloningen, service en ervaringen in hun klasse te bieden. Capital One is een gediversifieerde bank die producten en diensten biedt aan particulieren, kleine bedrijven en zakelijke klanten. We maken gebruik van technologie, innovatie en interactie om consumenten te voorzien van producten en diensten die voldoen aan hun behoeften. Met Capital One Dining en Capital One Entertainment bieden we onze klanten toegang tot onvergetelijke ervaringen op het gebied van eten, muziek en sport. Lees meer op capitalone.com/dining en capitalone.com/entertainment.

Neem voor meer informatie contact op met:
Carly Grieff
Michelin Noord-Amerika
[email protected]

Devon Gunn
Capital One
[email protected]
Telefoon: 571-308-4762


iCrowdNewswire