header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Oportun: 4 effectieve manieren om schulden te beheren en te verminderen

Apr 18, 2024 2:23 PM ET

Onbeheersbare schulden kunnen duur zijn en de beschikbare middelen voor andere uitgaven verminderen. Meerdere schulden kunnen het moeilijk maken om de verschillende maandelijkse betalingen bij te houden. Dit kan resulteren in verloren tijd die besteed wordt aan het in de gaten houden van elke schuld en in mogelijke boetes voor per ongeluk gemiste betalingen. Gelukkig kunnen leners verschillende tactieken en strategieen gebruiken om hun schulden af te betalen en uiteindelijk de kosten van het dragen van schulden te verminderen. Dit artikel gaat in op vier manieren waarop kredietnemers schulden gemakkelijker kunnen beheren en elimineren.

1. Consolideer schulden met een persoonlijke lening

Persoonlijke leningen kunnen een uitstekend hulpmiddel zijn voor schuldconsolidatie, of het afbetalen van meerdere schulden met een nieuwe schuld. Consolidatie maakt het makkelijker om je schulden bij te houden en af te lossen, waardoor de kans op het missen van betalingen en late kosten afneemt.

Het consolideren van schulden met een persoonlijke lening lijkt op herfinanciering, waarbij oude schulden worden vervangen door nieuwe schulden onder gunstigere voorwaarden. Als iemand bijvoorbeeld een persoonlijke lening met een lage rentevoet gebruikt om twee creditcards met een hogere rentevoet af te betalen, herfinanciert hij de creditcardschuld. Door tegelijkertijd te consolideren en te herfinancieren, kunnen leners hun schuldbetalingen vereenvoudigen en besparen op rente.

2. Gebruik een schuld afbetalingsstrategie

Schuld afbetalingsstrategieen kunnen mensen helpen een plan te maken om hun schulden af te lossen. Hier zijn twee brede strategieen om te overwegen:

  • Debt Snowball: Deze methode bestaat uit het afbetalen van schulden van klein naar groot in volgorde van hoofdsom. De persoon betaalt het minimum op alle schulden, behalve de kleinste, totdat hij de kleinste heeft afbetaald en herhaalt dit proces elke keer dat hij een schuld afbetaalt.
  • Schulden lawine: Bij deze methode worden schulden afbetaald van de hoogste naar de laagste rente. De persoon betaalt het minimum op alle schulden behalve die met de hoogste rente totdat hij die schuld met de hoogste rente heeft afbetaald en herhaalt dit proces elke keer dat hij een schuld aflost.

De schuldsneeuwbalmethode kan goed werken voor mensen die een snelle motivatieboost nodig hebben om het schuldafbetalingsplan op gang te krijgen. De schuld lawine methode werkt beter voor mensen die het meeste willen besparen op de rente.

3. Maak een budget en verminder uitgaven

Een budget kan een lener helpen om bij te houden waar zijn geld elke maand naartoe gaat. Zo kunnen ze zien hoeveel van hun budget naar schulden gaat, zodat ze een effectiever afbetalingsplan kunnen opstellen.

Een budget helpt mensen ook om uitgaven te identificeren en te beperken, waardoor er meer geld beschikbaar komt om hun schulden te verminderen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld ongebruikte abonnementen die ze vergeten zijn. Door abonnementen te verlagen of te annuleren, kan de lener meer geld overhouden om elke maand schulden af te lossen.

Anderen merken misschien dat ze meer uitgeven aan entertainment of uit eten gaan dan ze beseffen. Het tijdelijk terugschroeven van uitgaven op deze gebieden kan meer geld opleveren voor het afbetalen van schulden. Leners kunnen later altijd hun budget in deze discretionaire categorieen verhogen wanneer ze minder schulden hebben om zich zorgen over te maken.

4. Onderhandel over lagere rentetarieven

Als een lener zijn schuld niet aflost, kan de kredietverstrekker geld verliezen. Daarom kunnen sommige kredietverstrekkers bereid zijn om te onderhandelen over lagere tarieven als dat de kredietnemer helpt om zijn schulden terug te betalen. Dit geldt vooral als een lener zich inzet om die schuld terug te betalen.

Leners die willen onderhandelen over rentetarieven moeten de huidige rentetarieven onderzoeken om beter te begrijpen waarvoor ze zouden kunnen onderhandelen. Tijdens de onderhandelingen moeten ze hun sterke betalingsgeschiedenis en verbeteringen in hun kredietgeschiedenis benadrukken en proberen om eventuele lagere renteaanbiedingen die ze van andere kredietverstrekkers hebben ontvangen, te vermelden.

Effectiever schulden beheren en aflossen

Leners hebben veel mogelijkheden om hun schulden beter te beheersen en af te betalen. Ze kunnen bijvoorbeeld overwegen om te consolideren en te herfinancieren met een persoonlijke lening om het schuldbeheer te stroomlijnen en de rente te verlagen, of ze kunnen een nuttig afbetalingsplan gebruiken zoals de schuldsneeuwbal- of schuldlawine-methode. Het volgen van deze tips en tactieken kan helpen om het verminderen van schulden haalbaarder te maken en kan leners in staat stellen om financiele stabiliteit te bereiken.


iCrowdNewswire