header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Garcia & Artigliere spant een collectieve rechtszaak aan tegen Country Crest Post Acute, wegens onderbezetting

Apr 23, 2024 6:54 PM ET

Garcia & Artigliere, een landelijk bekend advocatenkantoor dat zich richt op de rechten van ouderen en op rechtszaken over verpleeghuizen, heeft een groepsgeding aangespannen bij het Orange County Superior Court namens bewoners van Aspen Skilled Healthcare, Inc., Aspen Healthcare Services, LLC, en AOCL, LLC, die een Californische verpleeginrichting exploiteert onder de naam Country Crest Post-Acute in Laguna Nigel, Californie, op beschuldiging van meerdere schendingen van Californische wetten. Specifiek noemt de class action schendingen van de Consumer Legal Remedies Act, oneerlijke concurrentiewetten en schendingen van de rechten van bewoners onder de Health & Safety Code.

Over de class action rechtszaak

Volgens de Californische wet zijn alle verpleeginrichtingen voor geschoolde verpleegkundigen wettelijk verplicht om hun bewoners te voorzien van hun “Resident Bill of Rights” als onderdeel van het toelatingsproces tot de verpleeginrichting voor geschoolde verpleegkundigen. Een van deze “rechten” die door de verpleegkundige instelling gerespecteerd moeten worden is zoals vermeld in de Health & Safety Code §1599.1(a) die vereist dat “(a) De instelling voldoende gekwalificeerd personeel in dienst heeft om alle functies van de instelling uit te voeren”. In de rechtszaak wordt beweerd dat de instelling in Aspen tijdens de gehele periode van de classificatie niet voldoende “directe zorgverleners” in dienst had om aan de behoeften van de bewoners te voldoen.

Advocaat Stephen Garcia merkte op: “ervoor zorgen dat er voldoende personeel is om aan de behoeften van de bewoners te voldoen is de meest fundamentele verantwoordelijkheid van een zorginstelling. De Amerikaanse Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) heeft geschreven: “Er is aanzienlijk bewijs voor een relatie tussen de personeelsbezetting in verpleeghuizen en de resultaten voor de bewoners. De CMS Staffing Study, naast ander onderzoek, vond een duidelijk verband tussen verpleegkundige personeelsratio\’s en de kwaliteit van de verpleeghuiszorg. Er is ook steeds meer bewijs voor de relatie tussen het personeelsverloop en de resultaten voor de bewoners, waarbij een hoger personeelsverloop gepaard gaat met een slechtere kwaliteit van zorg. Zoals Garcia opmerkte: “CMS heeft absoluut gelijk, en het is een eenvoudige metriek: meer personeel staat gelijk aan betere zorg voor de oudere en zieke bewoners van een verpleeghuis. Deze rechtszaak is bedoeld om Aspen te dwingen personeel in dienst te nemen op het niveau dat nodig is om aan de behoeften van de bewoners te voldoen, een vrij fundamentele verplichting en recht.”

De bewoners van de skilled nursing facility zijn bejaard, zwak en kwetsbaar. Zij of hun naasten hebben deze toelatingsovereenkomsten getekend met de belofte dat er voldoende personeel zou zijn om aan hun behoeften te voldoen en volgens de aanklacht is dit eenvoudigweg niet gebeurd. Specifiek beweert de aanklacht dat “de VERDELERS actief en opzettelijk verborgen hielden voor de eiser en de groepsleden dat de VERDELERS de VERZORGING chronisch onderbezetten met een onvoldoende aantal \’directe zorgverleners\’ om de functie van de VERZORGING uit te voeren”, waardoor de rechten van de bewoners werden geschonden en zij in gevaar werden gebracht.

De wet vereist dat alle geschoolde verpleeginrichtingen een personeelsbezetting hebben die voldoet aan de behoeften van de patienten, zelfs als dat meer betekent dan het absolute minimum. De bewoners van deze instellingen hadden behoeften die groot genoeg waren (“Collective resident acuity”) om extra personeel te rechtvaardigen. De rechtszaak beweert dat de gedaagden deze personeelsratio\’s “kunstmatig en frauduleus” hebben opgeblazen voor het publiek en de overheid door de werkuren van personeel dat geen directe zorg verleende op te nemen in hun totale gerapporteerde uren voor de instelling. Ze deden dit door:

  • Verplichte rustpauzes mee te rekenen als werkuren, waardoor de totale ratio werd opgeblazen,
  • Geen extra personeel aan te nemen hoewel de instellingen “zwaar onderbezet” waren, en
  • De personeelsaantallen niet aan te passen op basis van de werkelijke collectieve acuiteit van de bewoners, die een ratio van 4,1 verpleeguren vereiste in plaats van het absolute minimum van 3,5.

De rechtszaak, aangespannen door en via James Saephan, rechtsopvolger van Chiem Saephan, werd ingediend bij het Superior Court van Californie, County of Orange. Er wordt een gerechtelijk bevel geeist om te voorkomen dat de faciliteiten de rechten van hun bewoners verder schenden, zoals het handhaven van 3,94 verpleeguren per dag per bewoner; het rapporteren van alle daden of vermoedelijke daden van misbruik aan de juiste autoriteiten; het voorleggen van de naleving van rapportage-eisen; driemaandelijkse enquetes onder bewoners; en nog veel meer. De aanklacht eist ook schadevergoeding voor de leden en advocatenhonoraria.

Garcia & Artigliere heeft meerdere kantoren in de Verenigde Staten en heeft gediend als juridisch adviseur in zaken die hebben geleid tot meer dan $ 3 miljard aan schadevergoedingen voor consumenten. De advocaten richten zich op het helpen van gewonde mensen en rechteloze consumenten in rechtszaken over mishandeling en verwaarlozing van verpleeghuizen, onrechtmatige dood en vertraagde behandeling van een beroerte.

Ga voor meer informatie naar Garcia & Artigliere of neem contact op met het kantoor.

Contactgegevens:

Naam: Stephen M. Garcia
E-mail: [email protected]
Functie: Partner


iCrowdNewswire