header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


LexisNexis CounselLink publiceert het Trends-rapport voor 2024, waaruit blijkt dat groot advocatenkantoren domineren in het aandeel in de portemonnee

Apr 23, 2024 7:16 AM ET

Het gemiddelde partnerfactureringstarief van advocatenkantoren steeg in 2023 met 5,4%, het hoogste niveau sinds het eerste CounselLink Trends Report in 2013; het mediane partnerfactureringstarief in 750 advocatenkantoren is 61% hoger dan het eerstvolgende kleinere niveau

RALEIGH, N.C. – In 2023 stegen de factureringstarieven voor advocatenkantoren in een recordtempo met een stijging van de partnerfacturering, de hoogste niveaus die in de afgelopen 11 jaar zijn geregistreerd, zo blijkt uit een exclusief nieuw rapport van LexisNexis® CounselLink®, een toonaangevende cloudgebaseerde oplossing voor juridisch bedrijfsbeheer voor juridische afdelingen.

De gemiddelde partnertarieven stegen in 2023 met 5,4%, tegenover 4,6% in 2022 en 3,4% in 2021. De verhoging van de partnertarieven in 2023 geldt voor alle advocatenkantoren en praktijkgebieden, behalve Milieu.

Advocatenkantoren met 750 advocaten, die worden beschouwd als Large Law, blijven domineren in het delen van de portemonnee met een mediaan partner-factureringstarief dat 61% hoger ligt dan het volgende niveau. De kloof in factureringstarieven tussen Large Law en andere niveaus blijft groeien.

“In deze wereldwijde economie, die wordt beinvloed door inflatie, problemen met de toeleveringsketen en regionale conflicten, is de impact op juridische diensten aanzienlijk”, zegt Pamela Gelfond, Vice President van LexisNexis CounselLink. “Ons rapport biedt een uitgebreide momentopname van hoe deze marktfactoren de dynamiek tussen corporate legal en advocatenkantoren beinvloeden. We hebben goede hoop dat de inzichtelijke gegevens in dit CounselLink rapport onze klanten zullen helpen om succesvol te manoeuvreren op dit verschuivende zand.”

Het CounselLink trends rapport is gebaseerd op de uitgebreide CounselLink database van meer dan $59 miljard aan juridische uitgaven verdeeld over meer dan 460.000 tijdwaarnemers en meer dan 1,6 miljoen zaken. Het rapport biedt gedetailleerde inzichten in zeven belangrijke statistieken, waaronder partnervergoedingen per bedrijfsgrootte, uurtarieven per praktijkgebied, bedrijfsgrootte en locatie, en een momentopname van uurtarieven in 18 landen.

Andere belangrijke bevindingen in het rapport zijn

  • Ondanks berichten die het tegendeel beweren, zijn er geen aanwijzingen dat clienten juridisch werk verplaatsen van grote advocatenkantoren naar middelgrote kantoren. Het aandeel van de grootste kantoren in de portemonnee is in elk van de afgelopen twee jaar gegroeid, van 45,5% van de juridische facturering in 2021 naar 48,2% in 2023.
  • Grote advocatenkantoren domineren de markt vooral op het gebied van fusies & overnames, financiele leningen & investeringen, vennootschappen, handel en contracten, en naleving van regelgeving &. Binnen deze vijf praktijkgebieden met de hoogste factureringspercentages steeg het aandeel van Large Law van 59,0% in 2022 naar 60,3% in 2023.
  • In 2023 factureerde de mediane partner in de grootste advocatenkantoren tegen een tarief dat 61% hoger lag dan dat van de mediane partner in de volgende groep kantoren, het grootste verschil in partnerpercentages dat sinds 2013 in het CounselLink Trends Report is opgetekend. Het verschil in 2022 was 49%. Het mediane partnertarief in Large Law was $ 991 per uur in 2023 vergeleken met $ 615 per uur in het volgende segment.
  • Het is veelzeggend dat, terwijl de tarieven voor partners in 2023 bleven stijgen, de materieeltarieven in de meeste praktijkgebieden niet stegen. Dit geeft aan dat het beheer van de mix van zaken (tarieven, tijdwaarnemers, alternatieve honorariumregelingen) gunstig uitpakt voor bedrijfsjuristen.

“Corporate Legal wordt elke dag geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van budgetbeheer en de druk van hogere tarieven voor externe adviseurs. De inzichten in ons CounselLink Trends Report voegen een laag van noodzakelijke intelligentie toe om de tevredenheid over recordhoge honoraria te vergelijken met de kwaliteit van de juridische dienstverlening,” aldus Gelfond. “Nieuwe gegevens in het rapport geven het aandeel aan van juridische uitgaven voor nieuwe zaken en laten een lichte verschuiving zien in de manier waarop organisaties deze toekennen. De CounselLink benchmarking database, een goudmijn, stelt ons in staat om analyses uit te lichten die de prestaties van de juridische afdeling ten goede komen.”

Het CounseLink 2024 Trends Rapport: Dynamics Shaping the Future of Legal, nu voor het11e achtereenvolgende jaar, is hier beschikbaar.

Over CounselLink®

LexisNexis® CounselLink® is een toonaangevende oplossing voor het beheer van de juridische en contractuele levenscyclus, ontworpen om juridische afdelingen te helpen inzicht te krijgen in hun werk, zaken, contracten, leveranciers en financien. CounselLink biedt Work Management, Financial Management, Matter Management, Contract Lifecycle Management en Vendor Management oplossingen in een gebruiksvriendelijk, cloud-gebaseerd platform om kosten te beheersen, productiviteit te maximaliseren en betere beslissingen te nemen – allemaal ondersteund door krachtige analyses die gegevens leveren om de waarde van de juridische afdeling in de hele onderneming aan te tonen. LexisNexis biedt al bijna 30 jaar innovatieve oplossingen voor juridische afdelingen, gebaseerd op de inzichten van thought leaders, branche-expertise en feedback van klanten. Bezoek ons online.

Over LexisNexis Legal & Professional

LexisNexis Legal & Professional® biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.800 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en besluitvormingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Mediacontact:
Tracey Iverson,
CounselLink
[email protected]


iCrowdNewswire