header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


LexisNexis kondigt commercieel previewprogramma aan voor Nexis+ AI, dat generatief AI-ondersteund bedrijfsonderzoek en beslissingsintelligentie biedt

Apr 23, 2024 8:00 AM ET

Programma stelt bedrijven in staat de Gen AI-mogelijkheden van Nexis AI, die betrouwbare resultaten, krachtige samenvattingsfuncties en snellere inzichten opleveren, te bekijken en te verfijnen

New York, NY – 23 april 2024 – LexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en analyses, kondigt vandaag de commerciële preview aan van NexisAI™, nieuwe generatieve AI-mogelijkheden die zijn ontworpen om bedrijfsonderzoek, bedrijfsontwikkeling en besluitvorming te verbeteren en te versnellen. Deelnemende bedrijven kunnen de verbeterde onderzoeks-, informatie- en documentsamenvattingsfuncties van Nexis AI ervaren en waardevolle feedback geven om de mogelijkheden te verfijnen voorafgaand aan de officiële lancering later dit jaar.

LexisNexis vertrouwt al meer dan 50 jaar op duizenden bedrijven wereldwijd en levert informatie over zakelijke beslissingen uit een verzameling van meer dan 25.000 gelicentieerde nieuwspublicaties en bedrijfsgegevens over miljoenen bedrijven wereldwijd. Nexis AI zal de gebruiker veel beter in staat stellen om:

  • Snel zakelijke, financiële en juridische informatie en nieuws te onderzoeken en analyseren;
  • Lange documenten samen te vatten en relevante entiteiten en gegevenspunten te extraheren;
  • Inhoud samen te stellen, te organiseren en te delen;
  • Met één klik aanpasbare conceptrapporten of overzichten maken; en
  • Snel en nauwkeurig bruikbare inzichten verkrijgen.

 

“Nexis AI combineert krachtige generatieve AI-mogelijkheden met bedrijfsgegevens om de beslissingsmogelijkheden te bieden die bedrijven nodig hebben om een concurrentievoordeel te behalen en hun doelen te bereiken”, zegt Todd Larsen, president bij LexisNexis. “De feedback die we krijgen van het Nexis AI commerciële preview programma zal ons in staat stellen om de mogelijkheden ervan te verfijnen en ervoor te zorgen dat het waarde levert aan bedrijven van elke omvang in een breed spectrum van industrieën en meerdere regio\’s.”

“Deloitte erkent de transformatieve impact van AI-ondersteunde onderzoeksworkflows. Door de integratie van geavanceerde AI-mogelijkheden, zoals rapid generative AI voor conversational search, rapportage, samenvatting en nauwkeurige documentanalyse, zien we een duidelijk pad naar een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie en nauwkeurigheid van onderzoek”, zegt Pascal Muller, Senior Manager, Technology Consulting bij Deloitte. “Deze aanpak stroomlijnt niet alleen complexe processen, maar zorgt er ook voor dat onze klanten de meest relevante, actuele inzichten ontvangen, die hun strategische doelstellingen en besluitvorming direct ondersteunen.”

Sterke focus op nauwkeurigheid, privacy en beveiliging van gegevens

Volgens het LexisNexis Future of Work Report van 2024 rangschikken bijna negen op de tien professionals de kwaliteit en nauwkeurigheid van de output als de #1 overweging bij het selecteren van een generatieve AI-tool. Andere criteria die volgens respondenten het vertrouwen in de output van Gen AI zouden vergroten, zijn betrouwbare, nauwkeurige gegevensbronnen, betere transparantie en duidelijkere communicatie over beperkingen en mogelijke vooroordelen. Daarom worden Nexis AI-query\’s uitgevoerd op basis van gegevens en content van betrouwbare, geloofwaardige uitgevers, wat het risico op AI-hallucinaties verkleint. Voor meer transparantie linken alle Nexis AI-resultaten terug naar de geciteerde originele documenten. Bovendien worden alle Nexis AI-sessies gehost in speciale, beveiligde cloudomgevingen. Het systeem wist alle geüploade documenten, query\’s en prompts aan het einde van elke gebruikerssessie, en er worden nooit gegevens of inhoud gebruikt om AI-modellen te trainen op het open web.

Omdat de privacy van AI-gegevens ook hoog op de agenda van bedrijfsleiders staat, volgt LexisNexis, onderdeel van RELX, de RELX Responsible AI Principles, waarbij rekening wordt gehouden met de werkelijke impact van de oplossingen op mensen en actie wordt ondernomen om het ontstaan of versterken van oneerlijke vooroordelen te voorkomen. Het bedrijf zet zich al meer dan 50 jaar in voor gegevensbeveiliging en privacy. LexisNexis heeft meer dan 2.000 technologen, datawetenschappers en materiedeskundigen in dienst om zijn oplossingen te ontwikkelen, te testen en te valideren en uitgebreide, accurate informatie te leveren.

IP en inkomsten van uitgevers beschermen

Even belangrijk voor uitgevers en content-eigenaren is het beschermen van hun auteursrecht en intellectuele eigendom, ervoor zorgen dat hun content nauwkeurig wordt weergegeven en een eerlijke vergoeding krijgen voor het gebruik ervan. LexisNexis heeft uitgebreide, langdurige – en in sommige gevallen exclusieve – contentlicentieovereenkomsten met uitgevers over de hele wereld. Dit stelt het bedrijf in staat om contextueel relevante, van Gen AI afgeleide antwoorden en inzichten te leveren met directe links naar het oorspronkelijke bronmateriaal om het risico van AI-hallucinaties te beperken. Het creëert ook mogelijkheden voor uitgevers om geld te verdienen, wat de waarde van hun content weerspiegelt.

“The Associated Press waardeert de waarde die generatieve AI-tools kunnen bieden bij het aan het licht brengen van de content die gebruikers zoeken,” zegt Sara Trohanis, Vice President of Americas Revenue and Strategic Partnerships bij The Associated Press. “We zijn blij dat we onze samenwerking met LexisNexis kunnen voortzetten op een manier die deze technologie gebruikt om LexisNexis-gebruikers beter in contact te brengen met accurate, feitelijke AP-journalistiek.”

Nexis AI Insider-programma

Naast het commerciële preview-programma heeft LexisNexis zijn Nexis AI Insider Program aangekondigd, een samenwerkingsgemeenschap van professionals die manieren zoeken om generatieve AI-technologieën op een zinvolle en impactvolle manier in te zetten voor hun organisaties. Het programma staat open voor zakelijke professionals en Insiders kunnen zich aanmelden om als een van de eersten kennis te nemen van nieuwe AI-oplossingen van LexisNexis. Geïnteresseerden in deelname aan het Nexis AI Insider-programma kunnen zich registreren op www.lexisnexis.com/insiderprogram.

Over LexisNexis Legal & Professional
LexisNexis® Legal & Professional biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.800 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en besluitvormingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Media Contact
Leela Bozonelis, Directeur wereldwijde productmarketing
Nexis Solutions, een divisie van LexisNexis
929-383-8781
[email protected]

Eric Sokolsky, Plat4orm PR
908-288-7201
[email protected]