header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


SEDA Experts breidt haar Due Diligence Getuigenissenpraktijk uit

Apr 23, 2024 6:42 PM ET

New York, NY, 23 april 2024 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Mike Airheart is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director en getuige-deskundige.

“Mike heeft uitgebreide kennis van de schuldkapitaalmarkten en belangrijke inzichten in het due diligence-proces,” aldus Peter Selman, voorzitter en managing partner van SEDA Experts.

Tijdens zijn 33 jaar ervaring in wholesale banking bij Bank of America Merrill Lynch, diende Mike Corporate en Investment Banking klanten bij het aantrekken van publiek en privaat schuldkapitaal om zowel hun balans te optimaliseren als anorganische groeistrategieen te ondersteunen. Als Senior Corporate Banker beheerde hij klanten uit het middensegment van de markt en grote multinationale ondernemingen, gespecialiseerd in bedrijfsfinanciering, het aantrekken van kapitaal, due diligence, wholesale credit origination/leningenportefeuillebeheer en kredietrisicomanagement.

Mike\’s carriere als wholesale bankier begon in januari 1984 bij NCNB, de voorganger van de bank in Florida, waar hij begon als kredietanalist nadat hij was afgestudeerd aan de B-School van de Universiteit van Memphis. Hij bediende zowel regionale klanten uit het middensegment als grote bedrijven als Corporate Banker/Area Corporate Banking Manager en werd begin jaren negentig gepromoveerd tot manager van het platform voor West/Centraal/Noord-Florida. Toen NCNB overging in NationsBank en Bank of America, bleef Mike zijn functies en werkterrein uitbreiden, wat hem naar Charlotte bracht als Credit Risk Executive, verantwoordelijk voor de leningenportefeuille van een nieuw gevormde Electric and Gas Utility sector banking groep. Een jaar later werd Mike gevraagd om leiding te geven aan een nieuw opgericht platform voor Corporate Credit Products in de zuidoostelijke VS, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor het afsluiten, overnemen en beheren van de portefeuille zakelijke leningen voor de regio.

In 2001 kreeg Mike de kans om aan de slag te gaan bij de Bank of America Basic Materials Group als Senior Corporate Banker voor industriele klanten, verantwoordelijk voor alle zakelijke producten en diensten, waaronder het aangaan, overnemen en uitgeven van bedrijfsschulden (openbaar en particulier) en gesyndiceerde bankleningen. Mike kreeg toen ook een FINRA-licentie.

Na de fusie van BofA en Merrill Lynch ging Mike werken voor de Global Industrials Group, waar hij zijn verantwoordelijkheden op het gebied van Corporate Banking voortzette en ging samenwerken met strategische bankiers van Merrill Lynch (M&A en Equity). Zijn subsectordekking breidde zich uit tot wereldwijde metaal- en mijnbouwbedrijven, bouwmaterialen, verpakkingsbedrijven en gediversifieerde industriele bedrijven. Een greep uit de schuldtransacties die geregeld of mede geregeld werden door BofAML onder leiding van Mike\’s relatie, waaronder een overnamefinanciering van $12,5 miljard voor een wereldwijd mijnbouwbedrijf met een hoge investeringsgraad en een overnamefinanciering van $10 miljard voor een wereldwijd gediversifieerd industrieel bedrijf met een hoge investeringsgraad.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire