header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Unilever aan bepaalde claims voor Degree Advanced Antiperspirant in te trekken of aan te passen

May 8, 2024 7:55 PM ET

New York, NY – 8 mei 2024 – In een rechtszaak aangespannen door The Procter & Gamble Company (P&G), heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat Unilever United States, Inc. in verband met haar Degree Advanced Antiperspirant:

  • Stop met de expliciete en impliciete beweringen dat Degree Advanced transpiratie en zweetplekken onder de oksels tijdens intensieve trainingssessies volledig voorkomt.
  • De “Samuel”-commercial aanpassen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat alle Degree Advanced antitranspirantproducten superieure vochtpreventie en -vermindering bieden in vergelijking met alle Old Spice antitranspirantproducten.
  • Stoppen met het naast elkaar tonen van zichtbare zweetplekken op de oksels van Old Spice en de droge oksels van Degree Advanced gebruikers.

De gewraakte reclame maakte deel uit van Unilevers “Gray T-Shirt Challenge”-campagne, waarbij mensen in sociale media en tv-reclames Degree Advanced 72-uurs antitranspiratieproducten gebruikten terwijl ze een grijs t-shirt droegen, dat erom bekend staat zweet te laten zien. Na “hun zweterigste” training tonen de video\’s en reclames de volledig droge oksels van de gebruiker.

Claims grijs T-shirt

In haar beslissing stelde de National Advertising Division (NAD) vast dat de social media video\’s en commercials van Unilever in context de boodschap overbrengen dat Degree Advanced antiperspirant zweet en zweetplekken onder de oksels volledig voorkomt tijdens intensieve training.

Ter ondersteuning van haar claims baseerde Unilever zich op de resultaten van onderzoeken in warme kamers en SweatSENSE. De NAD concludeerde dat hoewel het bewijs in het dossier aantoont dat Degree Advanced antiperspirant extra effectief is bij het verminderen van transpiratie onder de oksels, de productdemonstraties in de video\’s en reclamespots verder gaan dan het verminderen van transpiratie en de afwezigheid van zweetplekken op de oksels van gebruikers laten zien.

NAD concludeerde dat het bewijsmateriaal van Unilever niet geschikt was om de gewraakte claims te ondersteunen en adviseerde Unilever om de expliciete claims te schrappen:

  • “urenlang bewegen. Nog steeds droog,”
  • “geen zweetplekken,”
  • “terwijl je training je grijze t-shirt doorweekt zal maken, zal Degree die oksels koste wat kost beschermen,”.
  • “Ik zweet, maar niets op mijn oksels,”.
  • “Degree deodorant, 72 uur bescherming en je ziet niet eens [een] grijze okselvlek,”
  • “na een geweldige training hebben we geen zweetvlekken” en
  • “zelfs als het zweet zich ophoopt op je borst of rug, houdt Degree Advanced je oksels droog en geur op afstand.”

De NAD adviseerde Unilever ook haar reclame aan te passen om te voorkomen dat de niet-onderbouwde boodschap wordt overgebracht dat de volledige lijn van Degree Advanced antiperspiratiemiddelen het zweten van de oksels en zweetvlekken tijdens intensieve training volledig voorkomt. NAD merkte op dat niets in haar beslissing Unilever ervan weerhoudt om andere claims te maken die accuraat zijn en nauw zijn afgestemd op de resultaten van de Degree Advanced onderzoeken in warme kamers en SweatSENSE.

“Samuel” commerciele mosselen

De NAD vond dat Unilevers “Samuel”-commercial een vergelijking maakt tussen de Degree Advanced lijn van antitranspiratiemiddelen en de Old Spice lijn van antitranspiratiemiddelen.

De NAD vond dat de afbeelding van Samuel die verschillende rondes pull-ups doet en vervolgens zijn resultaten laat zien van een droge oksel met Degree Advanced en een natte oksel met Old Spice, de impliciete boodschap overbrengt dat gebruikers van de volledige lijn antitranspiratiemiddelen van Old Spice zichtbare zweetplekken onder de oksels zullen ervaren tijdens intensieve inspanning voordat gebruikers van Degree Advanced zichtbare zweetplekken onder de oksels zullen ervaren.

Nadat de NAD had vastgesteld dat de onderzoeken van Unilever niet geschikt zijn voor claims met betrekking tot zichtbare zweetvlekken op een T-shirt, adviseerde de NAD om deze te staken.

Verder stelde de NAD vast dat de Samuel-commercial de impliciete boodschap overbrengt dat de volledige lijn van Degree Advanced antitranspiratiemiddelen natheid beter voorkomt en vermindert dan de volledige lijn van Old Spice antitranspiratiemiddelen. Omdat het dossier geen tests bevatte op Degree Advanced sticks en Old Spice sticks, beval de NAD Unilever aan om de advertentie aan te passen om te voorkomen dat een dergelijke boodschap zou worden overgebracht.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Unilever dat zij de aanbevelingen van de NAD zal opvolgen, ook al “is zij het respectvol oneens met de interpretatie van de NAD van de betreffende claims”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contactgegevens:
Naam: Jennie Rosenberg
E-mail: [email protected]
Functie: Mediarelaties


iCrowdNewswire