header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


INTRODUCTIE ISEAL CODE LAAT ZIEN WAT JE KUNT VERWACHTEN VAN GELOOFWAARDIGE DUURZAAMHEIDSSYSTEMEN

May 8, 2024 7:52 PM ET

LONDEN, VK – Bij de lancering van de ISEAL Code van Goede Praktijken voor Duurzaamheidssystemen werden de belangrijkste kenmerken van effectieve marktgebaseerde benaderingen onderzocht en waarom deze van belang zijn bij het aanpakken van milieu- en sociale uitdagingen.

Duurzaamheidsstandaarden en vergelijkbare systemen zijn hulpmiddelen van onschatbare waarde voor bedrijven en overheden die worstelen met urgente duurzaamheidsuitdagingen. Maar met een enorm aanbod aan labels, certificeringssystemen en andere marktgebaseerde initiatieven kan het een uitdaging zijn om geloofwaardige systemen te vinden die echte impact hebben waar het er toe doet.

De ISEAL Code van Goede Praktijken voor Duurzaamheidssystemen (\’de ISEAL Code\’) biedt een wereldwijde benchmark die de kerncomponenten van een geloofwaardig duurzaamheidssysteem schetst en hoe deze op elkaar aansluiten.

De ISEAL Code herziet en integreert ISEAL\’s gevestigde Codes voor Goede Praktijken voor Impacts, Standard-Setting en Assurance, en integreert ook andere belangrijke gebieden zoals het maken van geloofwaardige claims en het aanpakken van onderwerpen als gender, due diligence en sanering. Het ondersteunt duurzaamheidssystemen om goede praktijken toe te passen op gebieden als gegevens, betrokkenheid van belanghebbenden en monitoring, evaluatie en leren.

Patrick Mallet, directeur Innovaties bij ISEAL, zei: “Deze sector ontwikkelt zich razendsnel, met name door wettelijke vereisten op het gebied van due diligence en duurzame claims. Wij geloven dat de ISEAL Code duurzaamheidssystemen in een goede positie brengt om aan deze eisen en andere opkomende verwachtingen te voldoen.”

Meer dan 200 mensen woonden het lanceringswebinarbij, waaronder vertegenwoordigers van duurzaamheidssystemen, NGO\’s, bedrijven, overheden, consultants en onderzoekers. ISEAL besprak de veranderende rol van duurzaamheidssystemen, waarom geloofwaardige praktijken zo belangrijk zijn en hoe de ISEAL Code kan helpen.

Tijdens een paneldiscussie vertelden vertegenwoordigers van vrijwillige standaarden en bedrijven waarom de ISEAL Code belangrijk voor hen is. Sprekers waren onder andere Joana Barata Correia, hoofd Responsible Sourcing bij Inter IKEA Group; Evi Mateboer, directeur Integriteit bij Assurance Services International; en Ashley Gill, Chief Strategy Officer bij Textile Exchange.

Joana Barata Correia, lid van de stuurgroep die advies heeft gegeven over de herziening van de ISEAL-code, zei: “De ISEAL Code is het product van honderden mensen, ontwikkeld via een robuust proces met rigoureus onderzoek en sterke betrokkenheid van belanghebbenden. Er zijn veel complexiteiten en uitdagingen voor duurzaamheidssystemen, maar op deze manier zijn we er samen in geslaagd om dit onderwerp eenvoudiger te maken en gemakkelijker om naar te handelen.”

Evi Mateboer, lid van het technisch comite en de stuurgroep van ISEAL, zei: “Het was een hele klus om de drie bestaande codes samen te voegen tot een code die gemakkelijk te lezen en te beheren is. De ISEAL Code heeft nu een zeer logisch verloop en zal voor veel organisaties een nuttig hulpmiddel zijn.”

De ISEAL Code is gebaseerd op de Geloofwaardigheidsprincipesvan ISEAL, die de kernwaarden definieren van geloofwaardige, effectieve duurzaamheidssystemen. De code is ontwikkeld via een uitgebreid wereldwijd raadplegingsproces met meerdere belanghebbenden in 2022 en 2023, waarbij feedback is ontvangen van meer dan 200 organisaties in 48 landen.

Meer informatie over de ISEAL Code: www.isealalliance.org/defining-credible-practice/iseal-code-good-practice

Contact

Suzanne Clift, Senior Communications Manager, [email protected]

Over ISEAL

ISEAL is de wereldwijde ledenorganisatie voor ambitieuze, samenwerkende en transparante duurzaamheidssystemen. Wij stimuleren collectieve inspanningen om de meest dringende duurzaamheidskwesties aan te pakken en een wereld te creeren waarin markten een kracht ten goede zijn.

Wij stimuleren verbetering door het definieren van geloofwaardige praktijken; het bijeenroepen van forums voor samenwerking, het delen van ervaringen en collectieve actie; het leveren van expertise, advies en training; en het faciliteren en bevorderen van innovatie om duurzaamheidssystemen te versterken.

Onze Community Members zijn duurzaamheidsstandaarden en vergelijkbare systemen die samenwerken om positieve impact te tonen. Onze Code Compliant leden gaan verder en verplichten zich te houden aan de ISEAL Code – een wereldwijd erkend kader dat praktijken definieert voor effectieve en geloofwaardige duurzaamheidssystemen.

Ons lidmaatschap bestaat uit organisaties die actief zijn in diverse sectoren die zich bezighouden met kritieke duurzaamheidskwesties zoals het behoud van biodiversiteit, het gebruik van hulpbronnen, arbeidsomstandigheden en het levensonderhoud van producenten.

Meer informatie over ons: www.iseal.org

Ontdek het effect van duurzaamheidssystemen: www.evidensia.eco

Contactgegevens:
Naam: Sue Clift
E-mail: [email protected]
Functie: Senior Manager, Communicatie


iCrowdNewswire