header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


T. S. Shankar sluit zich aan bij SEDA\\’s praktijk als getuige-deskundige op het gebied van betalingen

May 8, 2024 7:53 PM ET

New York, NY, 6 mei 2024 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat T. S. Shankar is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director en getuige-deskundige.

“Shankar heeft een uitgebreide kennis van de betalingsinfrastructuur over de hele wereld, inclusief het SWIFT-systeem in de VS”, zegt Peter Selman, voorzitter en managing partner van SEDA Experts.

Shankar is een zeer ervaren wereldwijde betalingsprofessional met meer dan twintig jaar ervaring in Correspondent Banking op het gebied van grensoverschrijdende betalingen en handelsfinanciering. Hij werkte onder meer bij Bank of America en Standard Chartered Bank, waar hij Global Product Head for Financial Institutions – Payments was. In deze functie lag zijn focus op currency clearing waaronder USD, EURO, RMB, GBP en Continuous linked settlement (CLS).

Sinds 2022 is de heer Shankar hoofd Azie voor de Bankers Association of Finance and Trade (“BAFT”), gevestigd in Washington DC, waar hij initiatieven leidt om het betalings- en handelskader in de regio Azie-Pacific te verbeteren. Voordat hij bij BAFT kwam, was hij van 2021 tot 2022 Senior Principal bij Infosys Consulting, VS, waar hij zich richtte op betalingen en handelsfinanciering. Van 2019 tot 2021 leidde de heer Shankar de Aziatische activiteiten voor Traydstream, een fintechbedrijf dat zich richt op het digitaliseren van handelsfinanciering. Hij vestigde de regionale aanwezigheid van het bedrijf en leidde belangrijke initiatieven zoals de eerste regionale pilot met een grote bank en het speerpunt van de Serie A-financieringsinspanningen. Daarvoor was hij van 2018 tot 2019 werkzaam bij Western Union Business Solutions, waar hij een B2B-betalingsbedrijf in Azie ontwikkelde.

De rol van de heer Shankar bij Standard Chartered Bank tussen 2009 en 2017 als Managing Director omvatte het leiden van wereldwijde teams en het beheren van spraakmakende projecten zoals SWIFT GPI en blockchain-initiatieven. In deze periode was hij ook Global Head of Payments and Liquidity, Product Management in Correspondent Banking. Hij gaf leiding aan activiteiten in belangrijke financiele centra, beheerde een P&L van $350 miljoen en hield toezicht op verplichtingen van meer dan $25 miljard. Shankar speelde een centrale rol in de ontwikkeling van de betalingssystemen van de bank, waaronder de integratie van blockchaintechnologie en de implementatie van het SWIFT Global Payments Innovation (GPI)-initiatief, dat de transparantie en efficientie van grensoverschrijdende transacties aanzienlijk verbeterde.

Hij droeg bij aan de verbetering van de Continuous Linked Settlement (CLS)-systemen van de bank en wist goed om te gaan met uitdagingen op het gebied van regelgeving, met name het ontwikkelen van noodplannen voor de USD-clearingactiviteiten van de bank en het speerpunt vormen van de toetreding tot nieuwe markten zoals Myanmar.

Van 2005 tot 2009 gaf de heer Shankar bij Bank of America leiding aan de divisie Trade Finance and Payments voor Zuid-Azie, waar hij de correspondentbankactiviteiten opzette en een Trade Risk Distribution-activiteit initieerde die voor risico gecorrigeerde rendementen optimaliseerde.

Hij behaalde een BS in natuurkunde aan het Nowrosjee Wadia College en een MBA aan de Universiteit van Pune, India. De heer Shankar is ook een erkend spreker op branche-evenementen zoals SIBOS, Asia Banker en GTR, waarmee hij zijn leiderschap in de financiele dienstverleningssector bewijst.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire