header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Amyris Clean Beauty aan om “klinisch bewezen” claim voor Biossance Squalane & Maine Algae Eye Cream aan te passen

May 9, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 9 mei 2024 – De National Advertising Division van BBB National Programs heeft, als onderdeel van haar routinematige controleprogramma, Amyris Clean Beauty, Inc. aanbevolen om de claim “Klinisch bewezen om snel en zichtbaar fijne lijntjes te liften, te verstevigen en te vervagen voor een gerevitaliseerd gebied rond de ogen” aan te passen om aan te geven dat de “snelle” en “zichtbare” resultaten alleen betrekking hebben op hydratatie en “het vervagen van fijne lijntjes”.

De National Advertising Division (NAD) deed ook de aanbeveling om de status van actrice Reese Witherspoon als ambassadeur van het merk Biossance duidelijk en opvallend te vermelden. Het onderzoek van de NAD richtte zich verder op de vraag of het formaat van de gewraakte reclame de indruk wekt van redactionele inhoud van InStyle en Hello! Magazines en Sephora.com, terwijl het in feite advertenties zijn.

“Claim “Klinisch Bewezen

Ter ondersteuning van de claim “Klinisch bewezen om snel en zichtbaar te liften, te verstevigen en fijne lijntjes te vervagen voor een gerevitaliseerd gebied rond de ogen”, baseerde Amyris zich op een klinisch onderzoek dat instrumentele metingen van hydratatie en elasticiteit van de huid, digitale foto\’s en vragenlijsten voor deelnemers omvatte.

Na beoordeling van het bewijsmateriaal stelde de National Advertising Division (NAD) vast dat het subjectieve deel van de vragenlijst die gebruikt werd in het onderzoek van Amyris het deel van de “klinisch bewezen” claim dat het product “snel en zichtbaar” kan liften en verstevigen niet kon ondersteunen en adviseerde dat deel van de claim te schrappen. Het NAD vond echter dat andere delen van de claim wel werden ondersteund en adviseerde daarom de claim aan te passen, zodat duidelijk wordt dat de “snelle” en “zichtbare” resultaten alleen betrekking hebben op hydratatie en “het verschijnen van fijne lijntjes”.

In verband met de ambassadeursstatus van Reese Witherspoon merkte de NAD op dat inhoud met productclaims en een betaalde aanbeveling zoals “Deze door Reese Witherspoon goedgekeurde oogcrème hydrateert en verheldert” duidelijk en opvallend de materiële band met het merk moet vermelden.

De grens tussen redactie en reclame vervagen

De National Advertising Division (NAD) merkte op dat het belangrijk is om consumenten te voorzien van informatie over economische relaties tussen sociale media, online publicaties, digitale uitgevers en merken of producten, zodat consumenten onderscheid kunnen maken tussen advertenties en redactionele inhoud. Wanneer inhoud wordt gemaakt als gevolg van affiliate relaties tussen een merk en digitale uitgever, is de inhoud promotioneel en is het reclame.

NAD waarschuwde Amyris om haar zakelijke relaties met uitgevers te evalueren en te bepalen of de inhoud reclame of redactionele inhoud is en, als het de eerste is, of de claims volledig worden ondersteund.

“De best verkopende oogcrème bij Sephora”

Tijdens de procedure werd de claim van Amyris “#1 Best verkopende oogcrème bij Sephora” permanent stopgezet. De National Advertising Division (NAD) merkte op dat zij de permanent stopgezette claim voor nalevingsdoeleinden zal behandelen alsof de NAD de stopzetting ervan had aanbevolen en de adverteerder ermee had ingestemd deze na te leven.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Biossance dat zij “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD”, hoewel zij het niet eens is met bepaalde aspecten van de beslissing.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van reclame en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contactgegevens:
Naam: Jennie Rosenberg
E-mail: [email protected]
Functieomschrijving: Mediarelaties