header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Noodhulp in het buitenland: Wat te doen bij verlies of diefstal van uw creditcard?

May 9, 2024 6:45 PM ET

Het is een afschuwelijk gevoel dat te veel reizigers hebben ervaren: je hebt onderzoek gedaan naar de beste reiskredietkaarten in Canada en halverwege de reis realiseer je je dat je kaart niet in je portemonnee zit. Je raakt in paniek terwijl je probeert je elke plaats te herinneren waar je bent geweest sinds de laatste keer dat je je kaart had.

Als u zich in deze situatie bevindt, is het belangrijk om kalm te blijven. Door snel te handelen, kunt u de stress tot een minimum beperken en uzelf beschermen tegen fraude.

Voordat u op vakantie gaat

Zorg ervoor dat u de contactgegevens van de uitgever van uw creditcard bij de hand hebt voordat u van huis gaat. Maak een notitie in uw telefoon met hun contactnummer en eventuele extra nummers die nodig zijn om een vertegenwoordiger te bereiken. Voeg de uitgever toe als contact en zet ze in je “favorieten” lijst met telefoonnummers voor nog gemakkelijkere toegang.

Je kunt ook de bankieren-app van de kaart downloaden en er vertrouwd mee raken. Bij veel banken kun je je creditcard tijdelijk bevriezen en direct via de app als gestolen opgeven. Je kunt ook meldingen instellen, dus als iemand je creditcard probeert te gebruiken, kun je het bedrag meteen aanvechten.

Onderneem onmiddellijk actie

Zodra je je realiseert dat je creditcard in het buitenland wordt vermist, neem je contact op met de uitgever van je creditcard of met je financiele instelling. Zij kunnen je kaart onmiddellijk annuleren en kunnen zelfs je laatste transacties bevestigen om er zeker van te zijn dat er geen fraude heeft plaatsgevonden. Vraag indien mogelijk een noodvervanging voor je kaart aan.

Als je vermoedt dat je je kaart bent kwijtgeraakt en niet dat deze is gestolen, kun je de mobiele app van de bank gebruiken om de kaart te blokkeren of de bank bellen om de kaart tijdelijk te blokkeren. Ze zullen de blokkering opheffen zodra ze van jou de bevestiging hebben gekregen dat je je kaart hebt gevonden.

Door onmiddellijk contact op te nemen met je financiele instelling, sta je geregistreerd als iemand die de vermiste kaart heeft gemeld, mocht er zich in de toekomst een probleem voordoen. Noteer alle gesprekken die u met uw kaartverstrekker hebt gehad schriftelijk, inclusief de persoon met wie u hebt gesproken, wanneer u met hen hebt gesproken en de context van het gesprek.

Rapporteer het incident

Doe aangifte bij de politie als u denkt dat uw creditcard is gestolen. Leg uit dat u uit Canada komt en een kopie van het politierapport nodig hebt om mee naar huis te nemen. Het politierapport kan van cruciaal belang zijn voor de verzekering of voor eventuele geschillen over aanklachten. De politie kan de dief misschien zelfs oppakken.

Bescherm uzelf tegen fraude

Controleer regelmatig je transacties online, zowel op vakantie als na thuiskomst in Canada. Hoe vaker je controleert, hoe groter de kans dat je onbekende kosten of verdachte activiteiten ziet.

Zodra je weer thuis bent, controleer je je kredietrapporten op ongewone activiteiten en vraag je de informatiebureaus om een fraudewaarschuwing op je rekening te zetten. Vernietig alle extra kaarten die aan je gestolen kaart zijn gekoppeld.

Minimaliseer het risico en maximaliseer de veiligheid

Door snel te handelen kun je voorkomen dat je aansprakelijk wordt gesteld voor onbevoegde betalingen op je gestolen kaart. Bel onmiddellijk uw financiele instelling en doe vervolgens aangifte bij de politie zodra u klaar bent met telefoneren. Zorg dat je een plan van aanpak hebt voor het geval je dit overkomt. Voorbereid zijn kan voorkomen dat een slechte situatie veel erger wordt.

Contactgegevens:
Naam: Sonakshi Murze
E-mail: [email protected]
Functie: Manager


iCrowdNewswire