header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Na uitdaging door National Advertising Division staakt Aroeve vrijwillig bepaalde claims voor HEPA luchtreinigers

May 15, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 15 mei 2024 – Naar aanleiding van een klacht van concurrent Vesync Corporation bij de BBB National Programs National Advertising Division heeft Antadi LLC d/b/a Aroeve Direct vrijwillig bepaalde claims voor haar HEPA-luchtreinigers ingetrokken.

Vesync vocht de bewering aan dat bepaalde modellen luchtreinigers en vervangingsfilters van Aroeve voldoen aan de HEPA- en/of H13-normen en dat ze worden aangeboden tegen een “voordelige” prijs.

In reactie op de wraking verklaarde Aroeve dat het bedrijf de gewraakte beweringen voorgoed zou staken om zakelijke redenen die geen verband houden met deze wraking.

Aroeve deelde de National Advertising Division (NAD) mee dat het voorafgaand aan de wraking was begonnen met een interne herziening van zijn tests door derden en de verkoopgegevens van consumenten als onderdeel van een voortdurende periodieke opfrissing van zijn marketingmateriaal. Aroeve verklaarde dat er geen nieuwe reclameclaims op de markt worden gebracht die vergelijkbaar zijn met de gewraakte claims en bevestigde dat bestaande claims die vergelijkbaar zijn met de gewraakte claims momenteel worden verwijderd.

Daarom heeft de NAD de claims niet op hun merites beoordeeld en zal zij de claims, met het oog op de naleving, behandelen alsof de NAD heeft aanbevolen ze te schrappen.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Aroeve zich te zullen houden aan de aanbevelingen van de NAD en waardeert zij de mogelijkheid om deel te nemen aan het zelfreguleringsproces.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

 

Contactgegevens:
Naam: Jennie Rosenberg
E-mail: [email protected]
Functieomschrijving: Mediarelaties