header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt bepaalde claims over composteerbaarheid voor HoldOn-zakken gegrond; beveelt aan andere aan te passen of te staken

May 16, 2024 12:24 PM ET

New York, NY – 16 mei 2024 – In een rechtszaak aangespannen door The Glad Products Company heeft de National Advertising Division van BBB National Programs bepaald dat HoldOn Bags Inc. een redelijke basis heeft om te beweren dat haar vuilniszakken afbreken in compostomgevingen.

De National Advertising Division (NAD) adviseerde echter om andere aangevochten claims te staken of aan te passen om:

  • Duidelijk en opvallend de omstandigheden vermelden waarin de zak zou afbreken, composteren of “afbreken”.
  • De boodschap van algemene milieuvoordelen te vermijden.
  • Vermijd het overbrengen van de boodschap dat HoldOn-zakken geen plastic zijn.

HoldOn is een leverancier van vuilniszakken die door het Biodegradable Products Institute, Inc. (BPI) en TUV Oostenrijk zijn gecertificeerd als composteerbaar in commerciele en thuiscomposteeromgevingen.

Ter ondersteuning van de bewering dat HoldOn-zakken afbreken in composteerinstallaties, presenteerde adverteerder bewijs via een expert op het gebied van composteerbare kunststoffen en certificeringen van BPI en TUV Oostenrijk die aangaven dat de zak geschikt is voor compostering in zowel commerciele als thuiscomposteeromgevingen.

NAD oordeelde dat het bewijsmateriaal een redelijke basis vormde voor HoldOn om te beweren dat haar zakken afbreken in composteeromgevingen, maar geen beweringen ondersteunde dat de zakken zouden afbreken in niet-composteerbare omgevingen, zoals stortplaatsen. De NAD vond ook dat het bewijs onvoldoende was om beweringen over algemene milieuvoordelen te ondersteunen. De NAD adviseerde om de claims van HoldOn met betrekking tot milieuvoordelen niet langer te gebruiken of te beperken tot het vermogen van de zak om te worden afgebroken in composteeromgevingen.

De NAD stelde ook vast dat sommige HoldOn-reclames de boodschap uitdroegen dat de zakken niet van plastic zijn, maar dat deze boodschap niet door bewijs werd ondersteund. De NAD adviseerde HoldOn de claims te staken of aan te passen om te voorkomen dat de boodschap zou worden overgebracht dat de zakken niet van plastic zijn.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde HoldOn dat ze de beslissing van de NAD zal naleven, hoewel ze het niet eens is met bepaalde aspecten ervan.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire