header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Garcia & Artigliere spant een collectieve rechtszaak aan tegen Oakmont Management Group wegens onderbezetting

May 16, 2024 5:00 PM ET

Garcia & Artigliere, een landelijk bekend advocatenkantoor dat zich richt op rechtszaken over verpleeghuizen en rechten van ouderen, heeft een class action rechtszaak aangespannen bij het Orange County Superior Court namens bewoners van Oakmont Management Group, LLC\’s 90 woonzorgvoorzieningen voor ouderen met een Californische vergunning. De rechtszaak beweert dat elk van de 90 faciliteiten niet op elk moment voldoende personeel in dienst had om aan de behoeften van hun bewoners te voldoen, wat in strijd is met de “bewonersrechten” die elke bewoner van een woonzorgcentrum voor ouderen in Californië heeft.

Over de class action rechtszaak

In Californië bieden woonzorgcentra voor ouderen (RCFE) een “tussenstap” voor mensen van 60 jaar en ouder die niet de medische behandeling nodig hebben die verpleeghuizen bieden, maar die niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen. Ze vallen onder de California Residential Care Facilities for the Elderly Act (1989)(Health & Safety Code, §§ 1569-1569.87). Deze voorzieningen zijn bedoeld om te voorzien in een “humane benadering van de huisvestings-, sociale en servicebehoeften van ouderen”, door een huiselijke omgeving te bieden aan ouderen die verschillende soorten zorg en behoeften hebben. (§ 1559.1(g)).

RCFE\’s zijn wettelijk verplicht onder de Californische wet om “veiligheids- en hygiënenormen voor te schrijven voor de fysieke inrichting en normen voor basiszorg en -toezicht, persoonlijke verzorging en te leveren diensten”(Health & Safety Code, § 1569.31) en “voldoende in aantal en bekwaam te zijn om de diensten te leveren die nodig zijn om aan de behoeften van de bewoners te voldoen” wat betreft personeel en staf(Code of Regulations, tit. 22, § 87411).

RCFE\’s zijn ook wettelijk verplicht om, als onderdeel van het toelatingsproces tot die faciliteit, een kopie te verstrekken van de “Persoonlijke Rechten van Bewoners in Alle Faciliteiten”(Code of Regulations, § 87468.1) en “Aanvullende Persoonlijke Rechten van Bewoners in Privately Operated Faciliteiten” (§ 87468.2).

Deze rechtszaak beweert dat Oakmont Management Group\’s voorstelling van haar diensten aan de bewoners in alle 90 van haar faciliteiten, zou voldoen aan de specifieke standaarden zoals uiteengezet in de “Resident Bill of Rights”, ondanks het feit dat ze niet op elk moment het juiste aantal personeelsleden (met dienst) heeft om aan de behoeften van de bewoners van de faciliteit te voldoen.

Advocaat Stephen Garcia merkte op dat “het van vitaal belang is dat de RCFE\’s in Californië ervoor zorgen dat ze voldoende personeel hebben om aan de behoeften van de bewoners te voldoen. Dit is de meest fundamentele verantwoordelijkheid. De personeelsstudie van de Amerikaanse Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) vond, naast ander onderzoek, in tenminste een analoge situatie een duidelijke en negatieve correlatie tussen een gebrek aan zorgpersoneel en de kwaliteit van de zorg.”

Garcia voegde eraan toe dat “de onderzoeken naar mijn mening accuraat zijn, en het is een eenvoudige metriek – meer personeel staat gelijk aan betere zorg, of die zorg nu wordt gegeven in een verpleeghuis of een RCFE. Met deze rechtszaak willen we Oakmont Management Group dwingen om in alle 90 van hun faciliteiten het personeel aan te stellen dat nodig is om aan de behoeften van de bewoners te voldoen. Dit is een essentiële verplichting van deze conglomeraten en een fundamenteel en erkend recht van de Californische burgers die hun schatkist vullen.”

Bewoners van RCFE\’s worden beschouwd als “afhankelijke volwassenen” en in feite verklaarde de wetgevende macht van Californië bij het aannemen van de Elder Abuse and Dependent Adult Civil Protection Act dat ouderen (ouder dan 65 jaar) en afhankelijke volwassenen een “bijzonder kwetsbaar segment van onze bevolking” zijn waar de rechtszaak zich op richt. Toen de bewoners van deze verschillende instellingen hun toelatingsovereenkomst ondertekenden, deden ze dat met de veronderstelling dat hun rechten als bewoner zouden worden gerespecteerd en dat er voldoende personeel zou zijn om aan hun behoeften te voldoen. In de rechtszaak wordt beweerd dat dit niet is gebeurd.

Volgens de wet moeten alle verzorgingshuizen voor ouderen voldoende personeel hebben om aan de behoeften van hun patiënten te voldoen. Dit kan en betekent vaak meer dan het absolute minimum. Deze aantallen worden bepaald door de behoeften van elke bewoner te meten om “acuutheidspunten” te bepalen. Deze rechtszaak beweert dat, om de arbeidskosten te minimaliseren en hun eigen winst te verhogen, Oakmont Management Group “opzettelijk hun algoritme heeft ontworpen om te resulteren in personeelsniveaus die onvoldoende zijn en lager dan eigenlijk nodig is om te voldoen aan de behoeften van de bewoners op basis van de werkelijke collectieve acuïteit van de bewoners” in elk van de 90 faciliteiten.

Deze rechtszaak is aangespannen door Diana Sencerbox, namens haarzelf en de groep, in het Superior Court van Californië, County of Orange. De rechtszaak probeert te voorkomen dat de instelling doorgaat met het schenden van de rechten van haar bewoners, zoals:

  • Het verhogen van de gemiddelde verhouding tussen zorgverleners en bewoners met 15% ten opzichte van de huidige verhouding.
  • Daden (of vermoedelijke daden) van misbruik melden aan de juiste autoriteiten
  • Naleving van de rapportageverplichtingen
  • Driemaandelijkse enquêtes onder bewoners
  • Meer

 

De rechtszaak eist ook schadevergoeding namens de leden van deze groep, evenals advocaatkosten.

Garcia & Artigliere heeft meerdere kantoren in de Verenigde Staten en heeft gediend als juridisch adviseur in zaken die hebben geleid tot meer dan $ 3 miljard aan schadevergoedingen voor consumenten. De advocaten richten zich op het helpen van gewonde mensen en rechteloze consumenten in rechtszaken over mishandeling en verwaarlozing van verpleeghuizen, onrechtmatige dood en vertraagde behandeling van een beroerte.

Ga voor meer informatie naar Garcia & Artigliere of neem contact op met het kantoor.

Contactgegevens:

Name: Stephen M. Garcia
Email: [email protected]
Job Title: Partner