header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Review Board oordeelt dat de claims van Glad ForceFlex MaxStrength vuilniszakken "25% duurzamer" op de verpakking niet misleidend zijn.

May 23, 2024 7:32 PM ET

New York, NY – 23 mei 2024 Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft bepaald (met een verschil van mening van een panellid) dat de claim van The Glad Products Company “25% duurzamer” voor Glad ForceFlex MaxStrength-zakken, zoals deze staat vermeld op de verpakking van 45-, 34- en 20-zakformaten, niet misleidend is.

In het onderliggende geschil met de National Advertising Division (NAD)(zaak nr. 7309) voerde Reynolds Consumer Products LLC aan dat de claim “25% duurzamer” consumenten misleidt, omdat de informatie van Glad over de aard van de vergelijking niet duidelijk en opvallend was, zodat de boodschap geinterpreteerd zou worden als een claim van superioriteit ten opzichte van grote keukenzakken van concurrerende merken.

NAD adviseerde Glad om de claim aan te passen en duidelijke en opvallende informatie op te nemen waaruit blijkt dat Glad\’s eigen 13-gallon ForceFlex-zakken het vergelijkingsobject zijn. Glad aanvaardde de beslissing voor zijn zoekadvertenties en website, maar ging in beroep tegen de aanbeveling van de NAD om de claim “25% duurzamer” op bepaalde verpakkingen aan te passen.

Wat betreft de Glad ForceFlex MaxStrength-verpakking kwam de meerderheid van het NARB-panel tot een andere conclusie dan de NAD. Twee van de drie panelleden waren van mening dat, in de context van de drie verpakkingsmonsters die aan de panelleden werden verstrekt (formaten 45- 34 en 20-zakken), de claim van Glad “25% duurzamer” niet misleidend is. Alle drie de panelleden waren het erover eens dat hun conclusies beperkt zijn tot de onderzochte verpakkingen en geen commentaar zijn op de duurzamere claim zoals die in andere vormen van reclame kan worden gepresenteerd.

Glad verklaarde dat het “erg blij is met de conclusie van de NARB dat de claim \’25% duurzamer*\’ niet misleidend is zoals deze wordt gepresenteerd op de verpakking van het product”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke industrie peer review die bijdraagt aan het vertrouwen en de naleving in NAD, CARU en DSSRC zaken.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire