header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Senior Justice Law Firm helpt $7 miljoen veilig te stellen in de grootste COVID-fraudezaak in verpleeghuizen in de Amerikaanse geschiedenis

May 27, 2024 4:19 PM ET

In een baanbrekende schikking heeft ReNew Health Group LLC ingestemd met een schikking van $7 miljoen om beschuldigingen van het indienen van valse Medicare-claims op te lossen. Dit is de grootste COVID verpleeghuisfraudezaak in de geschiedenis van de VS.

Onthulling van de fraude:

Het onderzoek, geleid door Senior Justice Law Firm partners David Brevda en Michael Brevda, bracht frauduleuze praktijken aan het licht tijdens het onderzoek naar een letselzaak in een verpleeghuis. Senior Justice Law Firm vertegenwoordigde de klokkenluiders en faciliteerde de \’qui tam\’-actie, die leidde tot een schikking van $7.084.000 onder de False Claims Act (FCA).

Wat is een Qui Tam-actie?

Een qui tam-actie onder de False Claims Act stelt particulieren, die bekend staan als klokkenluiders of relators, in staat om namens de overheid een aanklacht in te dienen wanneer ze kennis hebben van een entiteit die fraude pleegt tegen federale programma\’s. In ruil daarvoor krijgen deze klokkenluiders een vergoeding. In ruil daarvoor kunnen deze klokkenluiders een deel van het teruggevorderde geld ontvangen als beloning voor hun rol bij het onthullen van de fraude.

In de zaak ReNew Health brachten de klokkenluiders, vertegenwoordigd door Senior Justice Law Firm, de frauduleuze activiteiten aan het licht en startten een qui tam rechtszaak.

COVID Medicare Fraude begrijpen:

De vermeende frauduleuze activiteiten concentreerden zich rond het misbruik van Medicare Deel A\’s dekking van geschoolde verpleging. Medicare, de belangrijkste betaler voor de meeste verpleeghuisbedden in de VS, vereist over het algemeen een ziekenhuisverblijf van 3 dagen voordat geschoolde verpleging wordt vergoed. De COVID-19 pandemie heeft Medicare er echter toe aangezet om af te zien van deze eis, waardoor onmiddellijke terugbetaling voor COVID-patienten mogelijk werd. Sommige zorgverleners maakten misbruik van deze vrijstelling om valse declaraties in te dienen.

Klokkenluiders onthulden dat ReNew Health naar verluidt een verkeerde voorstelling gaf van de noodzaak van geschoolde zorg voor een groot aantal bewoners met een beroep op mogelijke blootstelling aan COVID, waardoor de voorwaarden van het COVID-19 vrijstellingsprogramma werden geschonden.

Senior Justice Law Firm\’s aanpak bij het aan het licht brengen van verpleeghuisfraude:

Senior Justice Law Firm heeft ervaring met letsel- en overlijdensschadeclaims tegen zorginstellingen en breidt zijn onderzoeken uit tot meer dan alleen individuele verwondingen om bredere systeemkwesties zoals bedrijfsfouten aan het licht te brengen.

Onderbezetting in verpleeghuizen en Medicare-fraude leiden vaak tot verwaarlozing en schade. De advocaten van het kantoor onderzoeken personeelsgegevens, financiele transacties en Medicare/Medicaid vergoedingen om wanpraktijken van bedrijven op te sporen. Interviews met voormalige werknemers spelen ook een cruciale rol bij het blootleggen van frauduleuze activiteiten.

Het nauwgezette werk van David Brevda onthulde het plan van ReNew Health om Medicare op te lichten. Door gebruik te maken van de sterke banden van het kantoor met het Amerikaanse Ministerie van Justitie, werkt Senior Justice Law Firm effectief samen met federale autoriteiten om omvangrijke fraudezaken te vervolgen.

Belangrijkste inzichten uit de ReNew zaak:

De ReNew Medicare COVID waiver zaak onderstreept de noodzaak van streng toezicht om publieke fondsen te beschermen en de integriteit van het langdurige zorgsysteem te handhaven. Senior Justice Law Firm is vereerd te hebben samengewerkt met advocaten Ray Sarola, Albert Mayer, Karen Paik en Susan Gillin, Zimmerman Reed LLP en het Office of Inspector General van het Department of Health and Human Services om deze belangrijke fraude aan het licht te brengen.

Door een cultuur van integriteit en waakzaamheid te bevorderen, kunnen we misbruik van vertrouwen in verpleeghuizen voorkomen. Gerechtigheid moet zegevieren over bedrog en fraude.

“Transparantie, verantwoordingsplicht en een onwrikbare toewijding aan ethische praktijken zijn van vitaal belang in de gezondheidszorg,” benadrukt David Brevda, Partner bij Senior Justice Law Firm. “Oudere patienten zijn geen handelswaar om winst mee te maken. Ze zijn onze familieleden en verdienen de grootst mogelijke bescherming.”

Het onthullen van bedrijfsfraude is essentieel om bewoners van verpleeghuizen te beschermen tegen misbruik en verwaarlozing. Uitgebreide onderzoeken en samenwerking met het Ministerie van Justitie zijn cruciaal om systeemveranderingen teweeg te brengen, vooral op institutioneel niveau.

De claims die zijn geschikt door de Verenigde Staten en Californie zijn slechts beschuldigingen; er is geen aansprakelijkheid vastgesteld. De zaak heeft als titel United States and State of California ex rel. Bay Area Whistleblower Partners v. ReNew Health Group LLC et al., No. 2:20-cv-09472 (C.D. Cal.).

Contactgegevens:
Naam: Michael Brevda
E-mail: [email protected]
Functie: Managing Partner


iCrowdNewswire