header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Reckitt Benckiser aan bepaalde claims voor Finish Powerball Ultimate vaatwastabletten te wijzigen of in te trekken

May 29, 2024 11:04 AM ET

New York, NY – 29 mei 2024 – In een rechtszaak aangespannen door The Procter & Gamble Company (P&G), heeft de National Advertising Division van BBB National Programs aanbevolen dat Reckitt Benckiser LLC bepaalde claims voor haar Finish Powerball Ultimate Vaatwastabletten wijzigt of intrekt.

Finish Ultimate bevat Reckitt\’s CycleSync technologie (octrooi aangevraagd) die gebruik maakt van een vertraagde afgifte van de coating om de doseringstijd tussen het bleek- en enzymsysteem zo te scheiden dat vlekken in de vaat beter worden verwijderd. In de gewraakte reclamecampagne werd aangeprezen dat het product de “Ultieme Reiniging” levert en “Ontworpen is voor de Ultieme Reiniging in de Moeilijkste Omstandigheden”.

De gewraakte claims verschenen op webpagina\’s en reclamespots van Finish Ultimate en derden.

In haar beslissing bepaalde de National Advertising Division (NAD) dat “Ultimate Clean”, afhankelijk van de context, een van de volgende boodschappen zou kunnen overbrengen, die elk ander bewijs voor onderbouwing vereisen:

  • De zelfverwijzende superioriteitsclaim dat Finish Ultimate het beste reinigt onder de Finish-producten;
  • De markt superioriteit claim dat Finish Ultimate beter reinigt dan alle andere reinigingsmiddelen (soms beperkt tot de zwaarste omstandigheden); en
  • De monadische prestatieclaim dat Finish Ultimate in staat is om uitstekende reinigingsresultaten te leveren onder de zwaarste omstandigheden (soms tot en met de zwaarste omstandigheden), zoals weergegeven door voor-en-na demonstraties.

Hoewel NAD heeft vastgesteld dat sommige gewraakte advertenties de boodschap overbrengen dat Finish Ultimate het beste reinigt onder de Finish producten, was dit niet een claim die in deze procedure werd aangevochten.

Claims van marktsuperioriteit

De National Advertising Division (NAD) is van mening dat de beste manier om de vergelijkende of superieure prestaties van een sensorische eigenschap (d.w.z. de perceptie van de consument van properheid) vast te stellen is door middel van head-to-head producttesten. Aangezien Reckitt geen head-to-head tests heeft verstrekt of heeft aangevoerd dat de tests die het heeft verstrekt zouden aantonen dat Finish Ultimate superieur is aan de markt, heeft de NAD aanbevolen dat Reckitt zijn reclame aanpast om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Finish Ultimate superieur is aan alle andere wasmiddelen.

Monadische prestatieclaims

NAD adviseerde Reckitt om te stoppen met haar advertenties die “Ultimate Clean” uitdrukkelijk koppelen aan “de zwaarste omstandigheden” die ingebrande vlekken afbeelden die dramatisch harder zijn dan de geteste vlekken of die omstandigheden beschrijven die harder waren dan de testen konden ondersteunen. Of anders de reclame aan te passen zodat deze beter overeenkomt met de resultaten die uit de tests naar voren kwamen.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Reckitt dat het de aanbevelingen van de NAD zal opvolgen, ook al “is het bedrijf het respectvol oneens met de interpretatie die de NAD geeft aan sommige van de advertenties in kwestie”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid van reclame en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt gemaakt.

Contactgegevens:
Naam: Jennie Rosenberg
E-mail: [email protected]
Functieomschrijving: Mediarelaties


iCrowdNewswire