header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Na uitdaging door de National Advertising Division staakt Summus Medical Laser vrijwillig bepaalde claims

Jun 4, 2024 3:35 PM ET

New York, NY – 4 juni 2024 – Naar aanleiding van een klacht van de BBB National Programs National Advertising Division, ingediend door concurrent Multi Radiance Medical, heeft Summus Medical Laser vrijwillig bepaalde claims voor haar Medical Laser product ingetrokken.

Multi Radiance Medical vocht claims aan die volgens hem buiten de indicaties vielen die door de Food and Drug Administration (FDA) zijn toegestaan voor apparaten die zijn geregistreerd onder productcode ILY voor tijdelijke verlichting van lichte spier- en gewrichtspijn, artritis en spierkrampen, het verlichten van stijfheid, het bevorderen van ontspanning van spierweefsel en het tijdelijk verhogen van de lokale bloedcirculatie waar warmte is geindiceerd.

In reactie op de wraking verklaarde Summus dat het de gewraakte claims voorgoed intrekt. De National Advertising Division (NAD) heeft de claims daarom niet op hun merites beoordeeld en zal de claims voor naleving behandelen alsof de NAD heeft aanbevolen ze te staken.

In de adverteerdersverklaring verklaarde Summus dat het bedrijf akkoord gaat met de aanbevelingen van de NAD en de kans waardeert om deel te nemen aan het zelfreguleringsproces.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de bibliotheek met casusbeschikkingen. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire