header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt bepaalde beweringen over lichaamsverzorgingsproducten van eigen merk gegrond; beveelt P&G aan andere te wijzigen of te staken

Jun 27, 2024 2:51 PM ET

New York, NY – 27 juni 2024 – In een rechtszaak aangespannen door SC Johnson & Son Inc. (SCJ), heeft BBB National Programs\’ National Advertising Division bepaald dat bepaalde claims gemaakt door Procter & Gamble Company (P&G) voor haar Native merk van persoonlijke verzorgingsproducten worden ondersteund, waaronder:

  • P&Gs gebruik van “simpel” in de slogan “Clean. Eenvoudig. Effectief.
  • Monadische “veilige” claims zoals “veilige & simpele producten gemaakt zonder agressieve ingredienten.”

De National Advertising Division (NAD) heeft echter aanbevolen dat P&G:

  • Wijzig of stop met het gebruik van “eenvoudige ingredienten” bij het beschrijven van Native productingredienten voor haar deodorants, bodywashes, bodylotion, conditioners en shampoos.
  • Stop met de claim “Born in the USA”.

SCJ, maker van de producten van het merk Method, vocht de claims aan die te vinden waren op productverpakkingen, advertenties en Amazonelijsten voor de Native-producten van het merk persoonlijke verzorging van P&G.

“Eenvoudige” claims

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door “eenvoudig” in de slogan van Native, “Schoon. Eenvoudig. Effective,” is dat de producten van Native weinig of minimale ingredienten bevatten. NAD vond dat P&G de claim onderbouwde en stelde vast dat het gebruik van de slogan onderbouwd is in de context van de productverpakking en website van Native.

SCJ betwistte ook het gebruik van “simpel” door Native in verwijzing naar individuele ingredienten in Native-producten in plaats van de productformules als geheel: “eenvoudige ingredienten”, “eenvoudige & effectieve ingredienten” of “eenvoudige ingredienten die je in een oogopslag kunt begrijpen”. NAD bepaalde dat de beschrijving van de ingredienten van Native als “eenvoudig” niet wordt ondersteund voor haar deodorants, bodywash, bodylotion, conditioners en shampoos en adviseerde P&G te stoppen met het gebruik van de “eenvoudige ingredienten” claims bij de beschrijving van deze producten of deze te wijzigen.

Veilige claims

De National Advertising Division (NAD) bepaalde dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door een monadische ongekwalificeerde “veilige” claim is dat het product veilig is als het volgens de aanwijzingen wordt gebruikt. De NAD merkte op dat, hoewel adverteerders verantwoordelijk zijn voor alle boodschappen die redelijkerwijs door hun reclame worden overgebracht, zij niet verplicht zijn om onredelijke interpretaties van hun claims te ondersteunen, zoals de boodschap dat het product veilig is voor alle mogelijke toepassingen, zelfs onbedoelde, of dat het product veilig is voor consumenten om het verkeerd te gebruiken in strijd met de productinstructies.

NAD vond dat P&G\’s monadische “veilige” claims, zoals “veilige & eenvoudige producten gemaakt zonder agressieve ingredienten” en “veilige, synthetische, duurzame geuren (vrij van ftalaten),” die gebruikt worden op Native producten ondersteund werden.

“Claim “Born in the USA

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door de “Born in the USA”-claim van P&G is dat Native-producten in de VS worden gemaakt. De NAD merkte op dat de norm van de Federal Trade Commission voor “Made in USA”-claims vereist dat “alle of bijna alle” kosten van de verkochte goederen kunnen worden toegeschreven aan binnenlandse bronnen. Aangezien P&G geen bewijs heeft geleverd dat zijn producten in de VS zijn gemaakt, heeft de NAD aanbevolen de claim in te trekken.

Tijdens de procedure heeft P&G bepaalde claims permanent ingetrokken. Daarom heeft het NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld en zal het de claims voor nalevingsdoeleinden behandelen alsof het NAD heeft aanbevolen ze in te trekken.

In haar adverteerdersverklaring stemde P&G ermee in de aanbevelingen van de NAD op te volgen, hoewel ze het “respectvol oneens” was met bepaalde vaststellingen van de NAD.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de bibliotheek met casusbeschikkingen. Voor de volledige tekst van de NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire