header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Naar aanleiding van de uitdaging van de National Advertising Division stopt Afloia Direct vrijwillig met claims over HEPA- en H13-normen voor luchtreinigers

Jun 28, 2024 9:00 AM ET

New York, NY – 28 juni 2024 – Na een klacht van concurrent Vesync Corporation bij de National Advertising Division van BBB National Programs heeft Homintell Inc. (d/b/a Afloia Direct) vrijwillig de claims voor verschillende modellen van haar luchtreinigers ingetrokken.

Vesync voerde aan dat onafhankelijke tests door derden aantoonden dat de beweringen van Afloia met betrekking tot de naleving van de HEPA- en/of H13-normen niet onderbouwd waren en verkeerd beschreven in het marketingmateriaal van Afloia.

In antwoord op de wraking, presenteerde Afloia tests die volgens haar aantoonden dat haar filters voldoen aan de HEPA- en H13-normen en deze overtreffen, maar zij verklaarde dat zij vrijwillig haar HEPA- en H13-claims permanent zou staken.

Daarom heeft de National Advertising Division (NAD) de beweringen niet op hun merites beoordeeld en zal zij de beweringen voor nalevingsdoeleinden behandelen alsof de NAD heeft aanbevolen ze te staken.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Afloia dat het akkoord gaat met de beslissing van de NAD en dat het “niet toegeeft dat er iets misleidend was aan de claims, maar heeft besloten om de claims op dit moment vrijwillig te staken.”

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contactgegevens:

Name: Jennie Rosenberg
Email: [email protected]
Job Title: Media Relations