header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division verwijst gezondheidsgerelateerde reclameclaims voor Prolacta\’s menselijke melkversterker door naar regelgevende instanties

Jul 15, 2024 11:04 AM ET

New York, NY – 15 juli 2024 – De National Advertising Division van BBB National Programs zal reclameclaims van Prolacta Bioscience, Inc. voor haar Human Milk Fortifier ter beoordeling voorleggen aan de Federal Trade Commission (FTC) en de Food and Drug Administration (FDA). De verwijzing werd gemaakt nadat Prolacta weigerde deel te nemen aan het zelfreguleringsproces van de industrie.

Mead Johnson & Company, LLC betwistte de beweringen van Prolacta dat haar verrijkingsproducten op basis van menselijke melk in klinische studies doeltreffender zijn gebleken voor het verbeteren van de gezondheidsresultaten bij premature kinderen in vergelijking met verrijkingsproducten op basis van koemelk.

Uitdrukkelijke beweringen

  • Bewering dat “Vergeleken met verrijkingen op basis van koemelk, is in meerdere klinische studies klinisch bewezen dat een exclusief dieet op basis van menselijke melk (EHMD) met Prolacta\’s 100% voedingsproducten op basis van menselijke melk” bepaalde gezondheidsvoordelen oplevert.
  • “Wanneer gebruikt als onderdeel van een exclusief dieet op basis van menselijke melk (EHMD), is van Prolacta\’s voedingsproducten klinisch bewezen dat ze de gezondheidsresultaten verbeteren en de ziekenhuiskosten verlagen voor ernstig zieke, extreem premature baby\’s in vergelijking met verrijkingen op basis van koemelk…”
  • “Wanneer gebruikt als onderdeel van een EHMD, is van onze voedingsproducten klinisch bewezen dat ze de overlevingskansen verhogen en de totale zorgkosten verlagen in vergelijking met voedingen op basis van koemelk … bij extreem premature kinderen.”
  • “Van Prolacta producten die gebruikt worden als onderdeel van die EHMD, in vergelijking met verrijkingen op basis van koemelk, is in klinische studies aangetoond dat ze op vele manieren voordeel opleveren voor ernstig zieke, premature baby\’s op de NICU die bij de geboorte ≤1250g wegen…”

Impliciete claims

  • Van de HMF-producten van Prolacta is door middel van strenge wetenschappelijke tests bewezen dat ze betere gezondheidsresultaten opleveren dan alle HMF\’s op basis van koemelk, inclusief die van Mead Johnson.

Prolacta weigerde inhoudelijk te reageren op de uitdaging. Vanwege Prolacta\’s beslissing om niet deel te nemen aan het zelfreguleringsproces van de NAD voor deze claims, zal de NAD de zaak doorverwijzen naar de FTC en FDA voor beoordeling en mogelijke handhavingsmaatregelen.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision\’s zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire