header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De MICHELIN Gids breidt uit naar Texas

Jul 16, 2024 9:00 AM ET
  • Texas wordt11e MICHELIN-gidsbestemming in Noord-Amerika

  • MICHELIN Gids inspecteurs zijn al op zoek naar culinaire juweeltjes


AUSTIN, 16 juli 2024
De MICHELIN Gids is aangekomen in de Lone Star State, want Michelin en Travel Texas hebben vandaag de MICHELIN Gids Texas onthuld.

Texas is de thuisbasis van bekroonde barbecue, lokaal geproduceerde zeevruchten en steaks, en hartige Tex-Mex om er maar een paar te noemen. De levendige en volwassen gastronomische scene van de staat laat culinaire talenten zien die geworteld zijn in de Texaanse cultuur en geïnspireerd zijn door internationale keukens zowel dichtbij als ver weg.

“De culinaire scene van Texas heeft bewezen een opwindende scene te zijn, met multiculturele invloeden, ingrediënten van eigen bodem en talent dat rijk is aan ambitie,” zegt Gwendal Poullennec, International Director van de MICHELIN Guides. “Zowel fijnproevers als reisliefhebbers zullen iets vinden om van te genieten, met zo\’n brede culinaire scène die van boerderij tot tafel gerechten, fusionkeuken, luxe dineren en de beroemde barbecue in Texas-stijl omvat. Texas past perfect bij de MICHELIN Gids, gebaseerd op de ervaringen van onze anonieme inspecteurs.”

De eerste selectie van de MICHELIN Guide Texas wordt later dit jaar onthuld en zal culinaire pareltjes in Austin, Dallas, Fort Worth, Houston en San Antonio bevatten.

De anonieme MICHELIN Guide inspecteurs kennen de iconische MICHELIN sterren – één, twee of drie – toe aan ongeëvenaarde gerechten. De gids staat ook bekend om zijn Bib Gourmand selectie, waarbij restaurants worden belicht die een geweldige kwaliteit eten bieden tegen een goede prijs. De MICHELIN Groene Ster wordt gegeven aan restaurants die toonaangevend zijn op het gebied van duurzame gastronomie. Aanbevolen restaurants en speciale professionele onderscheidingen worden ook benadrukt door de inspecteurs.

De anonieme inspecteurs van de MICHELIN Gids zijn al in het veld, maken in het geheim reserveringen en betalen voor al hun maaltijden om ervoor te zorgen dat ze hetzelfde worden behandeld als elke andere klant.

“De MICHELIN Guide Texas illustreert wereldwijde reizigers de culinaire reis die wacht om ontdekt te worden in onze staat, met restaurants die ons erfgoed belichamen en introduceert innovatieve chef-koks en lokale ambachtslieden die onze culinaire scene opnieuw definiëren,” zegt Tim Fennell, directeur van Travel Texas. “De introductie van de gids zal een enorme aanwinst zijn voor Texas, het promoot onze rijke en diverse eetcultuur en tilt de restaurantscene naar een internationaal podium.”

De MICHELIN Gids observeert voortdurend de evolutie van culinaire bestemmingen over de hele wereld. Het selectieproces van de MICHELIN Gids blijft volledig onafhankelijk. Terwijl de selecties volledig onafhankelijk bepaald blijven door anonieme inspecteurs, werkt de MICHELIN Gids alleen samen met Travel Texas aan marketing- en promotieactiviteiten.

De 2024 Texas restaurantselectie zal later dit jaar worden toegevoegd aan de hotelselectie van de MICHELIN Gids en zal de meest unieke en spannende plekken om te verblijven in Texas en de rest van de wereld bevatten. Elk hotel in de gids is gekozen voor zijn buitengewone stijl, service en persoonlijkheid – met opties voor alle budgetten – en elk hotel kan direct worden geboekt via de MICHELIN Guide website of app.

Geschiedenis en methodologie

De aankomende selectie van restaurants in Texas zal de historische methodologie van Michelin volgen, gebaseerd op vijf universele criteria, om ervoor te zorgen dat de selectie van elke bestemming gelijk is: 1) kwaliteitsproducten; 2) de harmonie van smaken; 3) de beheersing van kooktechnieken; 4) de stem en persoonlijkheid van de chef zoals weerspiegeld in de keuken; 5) consistentie tussen elk bezoek en door het hele menu (elk restaurant wordt meerdere keren per jaar geïnspecteerd).

De MICHELIN Gids blijft een betrouwbare metgezel voor elke reiziger die op zoek is naar een heerlijke maaltijd. De gids werd voor het eerst gepubliceerd in Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw om de verkoop van banden aan te moedigen door praktisch advies te geven aan Franse automobilisten. De inspecteurs van Michelin gebruiken nog steeds dezelfde criteria en selectiemethoden als in het begin, nu toegepast op bestemmingen over de hele wereld.

Michelin publiceerde zijn eerste Noord-Amerikaanse gids in 2005 voor New York. Sindsdien zijn er gidsen toegevoegd in Chicago (2011); Washington, D.C. (2017); Californië (San Francisco in 2008, landelijk 2019); Miami/Orlando/Tampa, Florida (2022); Toronto (2022); Vancouver (2022); Atlanta (2023); en Mexico (2024).

Over Michelin Noord-Amerika, Inc.

Michelin, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf, werkt met banden, rond banden en voorbij banden om Motion for Life mogelijk te maken. Toegewijd aan het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid van zijn klanten, ontwerpt en distribueert Michelin de meest geschikte banden, diensten en oplossingen voor de behoeften van zijn klanten. Michelin biedt digitale diensten, kaarten en gidsen om reizen te verrijken en tot een unieke ervaring te maken. Het bedrijf brengt zijn expertise naar nieuwe markten en investeert in hoogtechnologische materialen, 3D-printing en waterstof om een grote verscheidenheid aan industrieën te bedienen, van lucht- en ruimtevaart tot biotechnologie. Michelin North America heeft zijn hoofdkantoor in Greenville, South Carolina, heeft ongeveer 23.500 werknemers en 35 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada.

productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada.(michelinman.com)

Over Travel Texas

Travel Texas, onderdeel van de Governor\’s Economic Development & Tourism Office, is verantwoordelijk voor de promotie van Texas als belangrijkste reisbestemming voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers. In samenwerking met conventie- en bezoekersbureaus, lokale kamers van koophandel, particuliere reisgerelateerde organisaties en verenigingen, werkt Travel Texas ijverig om de rijke cultuur, geschiedenis, landschappen en ervaringen die Texas biedt onder de aandacht te brengen.

De MICHELIN Guide Worldwide app voor iOS- en Android-toestellen.

https:// guide.michelin.com/
https:// www.facebook.com/MICHELINGuideWorldwide
https:// www.instagram.com/michelinguide
https://www.youtube.com/@MICHELINguideInternational

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Carly Grieff
Michelin Noord-Amerika – Externe communicatie
[email protected]