header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt dat de afbeelding van de vlag op de verpakking van Kendamil zuigelingenvoeding een ondersteunde boodschap over de herkomst van het product overbrengt

Jul 17, 2024 11:15 AM ET

New York, NY – 17 juli 2024 – In een Fast-Track SWIFT-procedure aangespannen door concurrent Mead Johnson & Company, LLC, heeft de National Advertising Division van BBB National Programs bepaald dat het gebruik van een afbeelding van een vlag op de productverpakking voor Kendamil zuigelingenvoeding van Kendal Nutricare redelijkerwijs een ondersteunde boodschap over de herkomst van het product overbrengt.

De NAD raadde Kendal echter aan om in bepaalde contexten het land van herkomst van het product te vermelden.

Fast-Track SWIFT is een versnelde procedure die is ontworpen voor reclamezaken over een onderwerp die worden voorgelegd aan de National Advertising Division (NAD).

Kendal produceert bepaalde Kendamil producten in het Verenigd Koninkrijk (VK) van melk uit het VK en andere Europese landen.

Mead Johnson voerde aan dat het gebruik door Kendal van een blauw cirkelvormig logo met negen gouden sterren op de verpakking van Kendamil zuigelingenvoeding en op haar website de misleidende boodschap overbrengt dat producten die in het Verenigd Koninkrijk worden gemaakt, in de Europese Unie (EU) worden gemaakt.

Het NAD bepaalde dat de verpakking van Kendamil redelijkerwijs een ondersteunde boodschap over de oorsprong van de producten overbrengt. Het NAD merkte op dat het vlaglogo verschijnt in een context waarin de netto-indruk is dat de producten afkomstig zijn van het Europese continent als geheel, inclusief het VK. Bovendien wordt het Verenigd Koninkrijk op de onderkant van de verpakking vermeld als het land van oorsprong.

Het NAD merkte echter op dat op de website van Kendal in de VS de afbeelding met de blauwe vlag met negen sterren wordt getoond zonder dat een specifiek land van herkomst wordt vermeld (alleen verwijzingen naar Europa in het algemeen). De NAD adviseerde daarom dat als er naar specifieke producten wordt verwezen in combinatie met uitspraken over de geografische wortels van de producten en het vlaggenlogo, Kendal duidelijk en opvallend het specifieke land van herkomst van dat product moet vermelden.

In de adverteerdersverklaring stelde Kendal dat het “de NAD dankbaar is voor haar beslissing dat het gebruik van het pictogram van de Europese vlag op de verpakking van onze zuigelingenvoeding gepast is. We accepteren de aanbeveling van de NAD om verdere context te verschaffen wanneer het pictogram van de Europese vlag op de Amerikaanse website verschijnt.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire