header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Dr. Luke Healthcare aan om niet langer aanspraak te maken op de behandeling van zijn product Fungal Nail Renewal

Jul 24, 2024 1:55 PM ET

New York, NY – 24 juli 2024 – In een rechtszaak aangespannen door Advantice Health, heeft de National Advertising Division van BBB National Programs Dr. Luke Healthcare aanbevolen om bepaalde claims voor Dr. Luke\’s product Fungal Nail Renewal te staken, waaronder gezondheidsgerelateerde claims dat het product schimmelnagels behandelt, natuurlijke claims en claims dat een arts het product aanbeveelt of dat het een medische aandoening behandelt.

De gewraakte claims, die verschenen op verschillende kanalen waaronder Amazon, Walmart en de website van Dr. Luke, positioneren Fungal Nail Renewal als een effectieve behandeling voor schimmelnagels (onychomycosis).

Behandelingsclaims

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat de beweringen van Dr. Luke dat zijn product schimmelnagels behandelt niet worden ondersteund door deskundig en betrouwbaar wetenschappelijk bewijs.

De NAD bepaalde dat de onderzoeken naar producten met azijnzuur niet goed pasten bij de gewraakte claims, omdat de samenstelling van de geteste producten, de dosering en de wijze van toediening verschilden van het Dr. Luke product.

De NAD oordeelde ook dat de OTC-monografie van de Food and Drug Administration over 1% Tolnaftate geen ondersteuning biedt voor claims over de behandeling van schimmelnagels. Verder concludeerde het NAD dat het door Dr. Luke geleverde bewijs met betrekking tot de werkzaamheid van de Chinese kruideningredienten en de voordelen die zij bieden, de gewraakte claims met betrekking tot de behandeling niet ondersteunden.

Het NAD adviseerde Dr. Luke om de volgende claims te schrappen:

  • “Extra Sterke Teennagel Schimmel Behandeling voor Teennagel of Vingernagel”.
  • “Onychomycose diep herstellen”
  • “Samengesteld om Nagelschade effectief te behandelen. Schimmelnagels. Gebaseerd op traditioneel Chinees behandelingsonderzoek”.
  • “Aanbevolen door arts”
  • “Dr. Luke\’s Teennagel Schimmel Behandeling geneest schimmelnagels”
  • “Doodt schimmel, stopt jeuk en branderigheid, herstelt de gezondheid van je huid en tenen”
  • “Repair & Renew – Het kan beschadigde nagels radicaal herstellen, zoals nagelverkleuring, nagelverdikking, nagelsplijten, afbrokkelende nagels”
  • “Extra sterke formule, vernieuwt beschadigde nagel sneller “
  • “Het beschermt ook tegen verdere schade”

Natuurlijke claims

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat de “natuurlijke formule” claims van Dr. Luke redelijkerwijs de boodschap overbrengen dat het product is samengesteld zonder kunstmatige ingredienten en schimmelnagels behandelt met natuurlijke ingredienten. Aangezien het actieve ingredient in Fungal Nail Renewal een synthetische verbinding is, vond de NAD dat de natuurlijke claims niet onderbouwd waren en adviseerde ze te schrappen.

Dokter aanbevolen/behandelclaims

De National Advertising Division (NAD) vond dat Dr. Luke\’s beeldspraak van een man in een witte jas met een stethoscoop de boodschap overbrengt dat een arts het product aanbeveelt of dat het product een medische aandoening behandelt. Hoewel Dr. Luke vrijwillig stopte met de beweringen dat het product door een arts werd aanbevolen, adviseerde de NAD Dr. Luke, bij gebrek aan ondersteunend bewijs, zijn reclame aan te passen om te voorkomen dat deze boodschappen werden overgebracht.

Tijdens de procedure zette Dr. Luke een aantal claims definitief stop. De NAD heeft deze claims dan ook niet op hun merites beoordeeld en zal de claims, met het oog op de naleving, behandelen alsof de NAD heeft aanbevolen ze te staken.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Dr. Luke dat, hoewel het bedrijf het niet eens is met de beslissing, het “zal voldoen aan de aanbevelingen van de NAD”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire