header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt dat bepaalde claims voor Shark Detect Pro worden ondersteund; beveelt SharkNinja aan andere te wijzigen of te staken

Jul 29, 2024 11:22 AM ET

New York, NY – 29 juli 2024 – In een rechtszaak aangespannen door concurrent Dyson, Inc. heeft de National Advertising Division van BBB National Programs bepaald dat SharkNinja Operating Company LLC een redelijke basis heeft voor de claim dat de Shark Cordless Detect Pro Auto-Empty System basis “vuil en afval tot 30 dagen vasthoudt”.

NAD bepaalde verder dat SharkNinja een redelijke basis had voor de gewijzigde beweringen dat:

  • De Detect Pro “30% lichter is dan de Shark Vertex Pro.”
  • De automatische leegmaakfunctie van de Detect Pro heeft “1000x minder blootstelling aan stof” in vergelijking met het handmatig legen van een Shark volformaat stofzuiger (model NV130).

De National Advertising Division (NAD) heeft SharkNinja echter aanbevolen om bepaalde claims over “50% betere vuilopname” en vergelijkende schoonmaakclaims ten opzichte van andere Shark-stofzuigers te schrappen of aan te passen.

Claims over 50% betere vuilopname

De National Advertising Division (NAD) oordeelde dat de claim van SharkNinja “tot 50% beter vuilopzuigen” redelijkerwijs een vergelijkende superioriteitsboodschap overbrengt dat de Detect Pro tot 50% beter vuil opzuigt dan andere concurrerende stofzuigers.

Bij gebrek aan bewijs ter ondersteuning van de vergelijkende superioriteitsclaim, heeft NAD aanbevolen dat SharkNinja de claim intrekt of wijzigt om duidelijk te maken dat de Detect Pro 50% beter vuil opzuigt wanneer deze wordt vergeleken met de Boost-modus met Eco-modus van de stofzuiger zelf.

NAD heeft verder aanbevolen dat SharkNinja niet langer beweert dat de Detect Pro 50% beter vuil opzuigt dan de Shark Cordless Stratos.

30% lichtere claims

Dyson betwistte verschillende variaties van SharkNinja\’s bewering dat de Detect Pro “30% lichter is met de prestaties van een full-sized snoerloze”. Tijdens de procedure stemde SharkNinja ermee in om toekomstige reclame permanent aan te passen en te vermelden dat de Detect Pro “30% lichter is dan de Shark Vertex Pro” en dat de Detect Pro schoonmaakt “als een volwaardige Shark accukabel”.

De National Advertising Division (NAD) concludeerde dat SharkNinja een redelijke basis had om de claim dat de Detect Pro “30% lichter is dan de Shark Vertex Pro” te ondersteunen.

De NAD adviseerde SharkNinja echter om de claim dat de Detect Pro “net zo schoonmaakt als een full-sized Shark draadloze stick” te wijzigen door duidelijk en opvallend de specifieke “full-sized Shark draadloze stick” te vermelden waarmee de Detect Pro wordt vergeleken en de basis van de vergelijking (d.w.z. vergeleken in Boost-modus op basis van ASTM F608).

Verder oordeelde de NAD dat de claim “Pak elke plek in uw huis aan met de volledige* snoerloze kracht in een 30% lichter** frame” de niet-onderbouwde boodschap overbrengt dat het doel van de vergelijking voor zowel gewicht als prestaties dezelfde stofzuiger is. Daarom heeft de NAD aanbevolen dat SharkNinja zijn reclame aanpast om te voorkomen dat de claims over het gewicht en de prestaties de Detect Pro vergelijken met het gewicht en de prestaties van een stofzuiger.

30 dagen claims

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat de gecombineerde resultaten van twee vuilonderzoeken, uitgevoerd om de soorten en hoeveelheden vuil te beoordelen die gewoonlijk worden opgezogen in huishoudens in de VS met snoerloze stofzuigers, een redelijke basis vormden voor de beweringen van SharkNinja dat het Detect Pro Auto-Empty System “vuil en afval tot 30 dagen vasthoudt”.

Gezien de verscheidenheid aan geteste huishoudens en het percentage testers dat een hoeveelheid vuil verzamelde die de Detect Pro basis kon bevatten, vond de NAD dat een hoog percentage consumenten het maximale voordeel van “tot 30 dagen” bereikt en vond dat de claim redelijk onderbouwd was.

1000x claims

Dyson betwistte verschillende variaties van de claims van SharkNinja dat haar Detect Pro Auto-Empty System “tot 1000x minder blootstelling aan stof” biedt, vergezeld van de mededeling dat de vergelijking “gebaseerd is op pluimtests door derden tijdens het legen versus handmatig legen”. Tijdens de procedure stemde SharkNinja ermee in om toekomstige advertenties permanent aan te passen, zodat in vergelijkingen wordt aangegeven dat de vergelijking is gebaseerd op pluimtests door derden versus handmatig legen van de Shark NV130.

De National Advertising Division (NAD) concludeerde dat het bewijs van SharkNinja een redelijke basis bood voor de bewering dat het automatisch legen van de Detect Pro stofzuiger tot 1000x minder blootstelling aan stof veroorzaakt in vergelijking met het handmatig legen van de Shark NV130.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde SharkNinja dat het de beslissing van de NAD zal naleven en de aanbevelingen van de NAD in overweging zal nemen bij het ontwikkelen van toekomstige advertenties.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van de NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire