header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt dat bepaalde claims voor Verizon Home Internet worden ondersteund; beveelt Verizon aan andere te wijzigen of te staken

Aug 28, 2024 9:56 AM ET

New York, NY – 28 augustus 2024 – In een rechtszaak aangespannen door Charter Communications, Inc. heeft de National Advertising Division van BBB National Programs bepaald dat Verizon Communications Inc. een redelijke basis heeft verschaft voor bepaalde claims voor zijn Verizon Home Internet, maar aanbevolen om andere claims te staken of aan te passen.

Drie primaire diensten vallen onder Verizon Home Internet: Fios Home (met behulp van glasvezel), 5G Home (met behulp van mid-band en high-band 5G draadloos) en LTE Home (met behulp van 4G LTE draadloos). Fios Home is een bedrade dienst en 5G Home en LTE Home zijn vaste draadloze (FWA) internetdiensten die verbinding maken met woningen via het mobiele netwerk van Verizon.

5G-claims

Verizon heeft delen van zijn FWA-service van het merk “5G Home” en “5G Home Plus” voorzien. De National Advertising Division (NAD) beoordeelde de boodschap die redelijkerwijs werd overgebracht door claims waarin de term “5G” werd gebruikt:

  • “5G” thuisinternet
  • “5G-snelheden
  • “Gamen, streamen & verbinden met de snelheid van 5G.”
  • “Gamen, gamen en werken met de snelheid van 5G.

NAD oordeelde dat de advertenties van Verizon geen misvatting in stand houden of versterken dat 5G verwijst naar 5 Gbps. Daarom bepaalde de NAD dat de 5G-claims van Verizon niet misleidend waren omdat de term “5G” de dienst nauwkeurig beschrijft – internet thuis verbonden via 5G-mobiele technologie.

Snelle en betrouwbare claims

Door normen toe te passen die worden gebruikt voor residentieel breedbandinternet, heeft de NAD bepaald dat Verizon een redelijke basis heeft geleverd dat zijn services “betrouwbaar” zijn en dat de volgende beweringen worden gestaafd:

  • Verizon Home Internet is “betrouwbaar” thuisinternet.
  • Consumenten ontvangen ononderbroken service met Verizons FWA-serviceaanbod.
  • Consumenten ontvangen de hele dag door consistente snelheden met het FWA-serviceaanbod van Verizon.

De NAD concludeerde echter dat Verizon er niet in is geslaagd een redelijke basis te bieden dat Verizon Home Internet, dat 5G Home en LTE omvat, “snel” is in een context die deze diensten gelijkstelt aan zijn breedbandinternetdiensten.

Daarom heeft de NAD aanbevolen dat Verizon de volgende “snelle” claims wijzigt om duidelijk en opvallend de service (Fios Home) te vermelden waarvoor de claim wordt ondersteund:

  • Verizon Home Internet is “snel” thuisinternet.
  • Verizon Home Internet is “snel … thuisinternet zodat u kunt internetten, gamen en werken met de snelheid die u nodig hebt”.
  • De FWA-internetaanbiedingen van Verizon bieden internettoegang op dezelfde manier als de bekabelde internetdiensten die worden aangeboden door Charter en andere soortgelijke bekabelde internetaanbieders.

Als alternatief kan Verizon duidelijk en opvallend vermelden dat zijn 5G Home- en LTE Home-diensten van zijn Verizon Home Internet internettoegang bieden via een mobiel draadloos of cellulair netwerk en dat snelheden kunnen varieren door factoren die van invloed zijn op netwerken.

Stream-claim

De website van Verizon claimt “Verizon 5G Home is snel, betrouwbaar thuisinternet zodat je kunt gamen, streamen en verbinden op de manier die jij wilt.” NAD heeft vastgesteld dat de claim redelijkerwijs de boodschap overbrengt dat er geen beperkingen zijn op de beeldkwaliteit van wat consumenten kunnen streamen met de FWA-internetoptie van Verizon. Het onvermogen om in 4K te streamen is echter materiele informatie die rechtstreeks in tegenspraak is met de claim dat je kunt streamen zoals je wilt.

Daarom heeft NAD aanbevolen dat Verizon de claim aanpast door duidelijk en opvallend te vermelden dat bepaalde beperkingen op de afspeelresolutie van toepassing kunnen zijn, afhankelijk van het serviceniveau.

Geen datalimieten en dataplafonds

De servicevoorwaarden van Verizon geven Verizon het recht om de snelheden van zijn FWA-klanten met het hoogste datagebruik te beperken. Hoewel Verizon de mogelijkheid om gegevens te beperken karakteriseert als een mechanisme om misbruik te voorkomen, is het niettemin een gegevensbeperking. Daarom vond de NAD dat de onvoorwaardelijke beweringen “geen datalimieten” of “datacaps” voor Verizons 5G Home Internet- en LTE Home Internet-plannen niet worden ondersteund.

Daarom heeft de NAD aanbevolen dat Verizon de beweringen “geen datalimieten” en “datalimieten” intrekt of de beweringen wijzigt om zijn beleid voor datalimieten bekend te maken.

Claims met betrekking tot antennes

NAD concludeerde dat Verizons claim “er is een 5G-antenne ergens in je buurt, of misschien zelfs een paar” en de impliciete boodschap dat consumenten die zich abonneren op 5G Home Internet van Verizon verbinding zullen maken met een antenne in hun buurt, zoals gericht aan de doelgroep, waarheidsgetrouw en ondersteund zijn.

Verder heeft de NAD bepaald dat de claim niet redelijkerwijs de boodschap overbrengt dat abonnees meerdere antenneopties zullen hebben om verbinding mee te maken, aangezien er “misschien” staat en duidelijk wordt gemaakt dat meerdere antennes een mogelijkheid is en geen belofte.

Ondergrondse claims

Tijdens de procedure wijzigde Verizon permanent de bewering dat Verizon 5G Home Internet “daadwerkelijk werkt … tien voet onder de grond” om de woorden “En vraag me niet hoe, maar de bende heeft het gehackt om ervoor te zorgen dat het werkt terwijl ik onder de grond zit.” toe te voegen. Daarna werden de woorden “En door onze hack” ingevoegd voor de uitspraak “Het werkt eigenlijk …”.

De NAD oordeelde dat de taal over een “hack” de kans op verwarring bij de consument vermindert en concludeerde dat de claim van Verizon dat Verizon 5G Home Internet daadwerkelijk drie meter onder de grond werkt, niet onjuist of misleidend was in de context van de video.

Kies een plan claim

De NAD concludeerde dat de beweringen “kies een plan dat past bij [hun] behoeften zodat [ze] de snelheid en functies kunnen krijgen die geschikt zijn voor [hen]” en “binge, game en werk met de snelheid die je nodig hebt” niet misleidend zijn.

De NAD merkte op dat redelijke consumenten begrijpen dat, hoewel thuisinternetproviders verschillende plannen aanbieden, het onwaarschijnlijk is dat ze een plan voor elke klant aanbieden en dat de beschikbaarheid van diensten varieert.

Beperkte beschikbaarheid

Verizon richt advertenties voor Verizon Home Internet geografisch op gebieden waar de service beschikbaar is en advertenties die niet geografisch zijn gericht, bevatten een mededeling dat de beschikbaarheid varieert of dat mogelijk niet alle producten beschikbaar zijn. Daarom concludeerde de NAD dat er geen wijzigingen nodig waren aan claims over de beschikbaarheid van de 5G-thuisinternetservice van Verizon.

Tijdens de procedure heeft Verizon een aantal claims permanent stopgezet en een claim gewijzigd. De NAD heeft deze claims daarom niet op hun merites beoordeeld en zal de claims voor nalevingsdoeleinden behandelen alsof de NAD heeft aanbevolen ze in te trekken of te wijzigen.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Verizon dat het “zal voldoen aan de beslissing van de NAD” en de aanbevelingen van de NAD in overweging zal nemen bij toekomstige advertenties, omdat het zich inzet voor zelfregulering door de branche.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van de NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire