header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


NAD beveelt Charter aan om de bewering over Spectrum Internet "Fastest Speeds in More Neighborhoods than Any Other Provider" te staken of aan te passen

Oct 11, 2024 9:49 AM ET

New York, NY – 11 oktober 2024 In een rechtszaak aangespannen door AT&T Services, Inc. heeft de National Advertising Division van BBB National Programs Charter Communications, Inc. aanbevolen de claim dat “Spectrum de hoogste snelheden biedt in meer buurten dan welke andere provider ook” te staken of aan te passen om te voorkomen dat de niet-onderbouwde boodschap wordt overgebracht dat Charter de hoogste snelheden biedt en beschikbaar is in meer “buurten”.

De gewraakte bewering komt voor in drie reclames voor Spectrum-internetdiensten voor thuisgebruik met actrice en woordvoerster van beroemdheden Michelle Monaghan: een 60 seconden durende “Dreams Ad”, een 30 seconden durende “Switch Ad” en een 60 seconden durende “Switch Ad”.

De National Advertising Division (NAD) stelde vast dat consumenten de claim dat “Spectrum de snelste snelheden biedt in meer buurten dan elke andere provider” redelijkerwijs kunnen interpreteren als dat Spectrum de “snelste snelheden” biedt en beschikbaar is in meer buurten dan elke andere provider.

De NAD was van mening dat hoewel AT&T niet bij naam wordt genoemd, het voor consumenten redelijk is om te begrijpen dat Charter in de claim wordt vergeleken met AT&T en andere concurrenten. Daarom heeft de NAD bepaald dat de gewraakte reclame redelijkerwijs de impliciete boodschap overbrengt dat “Spectrum snellere internetsnelheden biedt op de markten waar Spectrum en AT&T met elkaar concurreren.”

Hoewel uit het bewijsmateriaal van Charter bleek dat het in meer woonblokken, postcodes en breedbandservicelocaties hogere snelheden biedt dan andere aanbieders, toonde het bewijsmateriaal niet aan dat Charter zowel de “hoogste snelheden” biedt als in meer buurten beschikbaar is.

Daarom concludeerde de NAD dat het bewijsmateriaal van Charter niet geschikt was om deze boodschap van brede beschikbaarheid te ondersteunen. Hoewel het bewijs van Charter beweringen kan ondersteunen waarin de snelste snelheden van Spectrum aan meer postcodes of woonblokken worden gekoppeld, waarschuwde NAD Charter om toekomstige beweringen over “buurten” aan te passen om de basis van de vergelijking duidelijk en opvallend te vermelden.

Dienovereenkomstig heeft de NAD:

  • Aanbevolen om de claim “Spectrum biedt de hoogste snelheden in meer buurten dan welke andere provider dan ook” te schrappen of aan te passen om te voorkomen dat de ongefundeerde boodschap wordt overgebracht dat Charter de hoogste snelheden biedt en beschikbaar is in meer “buurten” en
  • de adverteerder waarschuwde dat toekomstige reclame waarin de beschikbaarheid van snelheden in meer “buurten” wordt aangeprezen, duidelijk en opvallend de basis van de vergelijking moet vermelden.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Charter dat het “teleurgesteld is over de beslissing van de NAD, maar dat het de aanbevelingen van de NAD zal opvolgen”, hoewel het “het sterk oneens is met de conclusie van de NAD”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs beslissingen zijn te vinden in de bibliotheek met jurisprudentie. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechtingsdiensten, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. De National Advertising Division beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire