header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat te doen als u geen lening krijgt?

Oct 27, 2022 1:29 AM ET

Als uw leningaanvraag is afgewezen, is het essentieel dat u uw rechten kent. In dit artikel bespreken we wat u kunt doen als u een schuldconsolidatielening of een ander type persoonlijke lening wordt geweigerd.

1: Begrijp uw rechten

Als u een lening is geweigerd, is uw eerste stap het begrijpen van uw rechten. Je hebt het recht om geïnformeerd te worden over de redenen voor je afwijzing, en je kunt een gesprek aanvragen met de leningverstrekker om de beslissing te bespreken.

2: Neem contact op met je bank of kredietverstrekker

Wanneer je informatie hebt ontvangen over waarom je bent afgewezen, neem dan contact op met de kredietverstrekker. U moet uitleggen waarom u denkt dat u moet worden goedgekeurd voor de lening en laat hen alle documentatie zien die uw zaak ondersteunt. In beroep gaan tegen de beslissing is niet altijd een optie, maar het kan nooit kwaad om het te proberen, vooral als je denkt dat je ten onrechte bent afgewezen.

3: Focus op het opbouwen van je kredietscore

Als je bent afgewezen voor een lening, is het cruciaal om je te richten op het opnieuw opbouwen van je kredietscore. Dit proces kan tijd kosten, maar als u dit doet, verbetert u uw kansen om goedgekeurd te worden voor toekomstige leningen. De belangrijkste factoren die uw kredietscore beïnvloeden zijn:

  • Uw aantal tijdige betalingen – Kredietverstrekkers wegen dit het zwaarst bij de beoordeling van uw kredietwaardigheid. Alles wat meer dan 30 dagen te laat is, wordt gerapporteerd en wordt niet bijgewerkt totdat de betaling als volledig betaald wordt beschouwd. Als u voortdurend te late betalingen op uw kredietrapport hebt, werk dan samen met uw kredietverstrekkers aan een beter afbetalingsplan, zodat u deze markeringen van uw rapport kunt halen.
  • Uw kredietgebruik – Uw kredietgebruik is het percentage van het krediet dat u gebruikt ten opzichte van het totale kredietbedrag dat u hebt. Dus als u $3.000 aan creditcardschulden hebt die u niet elke maand afbetaalt en een kredietlijn van $10.000 hebt, is uw kredietgebruik 30%. Een goede credit score zal een gebruik van 20% of lager, en de beste scores zal worden op 10% of minder.

Door het richten van uw inspanningen op het verbeteren van deze twee factoren, moet u een verbetering van uw credit score te zien en zijn meer kans om goedgekeurd te worden voor toekomstige leningen.

4: Bespreek uw opties met een advocaat

Als u een lening is geweigerd en u vindt dat de beslissing onterecht was, kunt u een advocaat raadplegen. Een advocaat kan u helpen een klacht in te dienen bij het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) of de kredietverstrekker voor de rechter te dagen. Dit is echter een dure optie en moet alleen worden nagestreefd als u vindt dat de beslissing te kwader trouw is genomen om redenen als ras, geslacht of leeftijdsdiscriminatie.

5: Neem contact op met een kredietadviseur

Kredietbegeleiding kan ook een waardevolle optie zijn als u moeite hebt met het beheren van uw schuld of weet dat u problemen hebt met krediet. Een kredietadviseur kan u helpen een plan te ontwikkelen om uw kredietscore te verbeteren en uw schulden beter te beheren, zodat u meer kans maakt op goedkeuring voor uw volgende lening.

De bottom line

Als u bent afgewezen voor een lening, geef dan niet op. U kunt stappen ondernemen om uw kansen op goedkeuring voor een lening in de toekomst te verbeteren, zoals u richten op het opnieuw opbouwen van uw kredietscore en uw opties bespreken met een ervaren professional. Dit kan de beste oplossing zijn om uw volgende leningaanvraag probleemloos te laten goedkeuren.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: consultant

Tags:   United States, Wire