header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Checklist pensioen

Oct 27, 2022 2:10 AM ET

Of je nu binnenkort met pensioen gaat, een professional bent die aan het eind van zijn carrière staat, of een jongere bent die zijn pensioen van tevoren probeert te regelen, het is cruciaal om van tevoren te weten welke keuzes je tijdens je pensioen moet maken. Hier zijn enkele belangrijke punten om af te vinken voordat je die mijlpaal bereikt.

Gebruik je tijd verstandig

Je kijkt er ongetwijfeld naar uit om met pensioen te gaan. Maar wat gaat u doen in plaats van werken? Veel gepensioneerden vinden dat de structuur en doelgerichtheid die het werk hen bood, ontbreken bij hun pensionering, en terwijl sommige gepensioneerden het goed doen met de toegenomen vrijheid, gedijen anderen op routine en consistentie. Hoe dan ook, het is belangrijk om te plannen hoe je je tijd gaat vullen met activiteiten die zin en doel aan je leven geven.

Terwijl je deze plannen maakt, kijk eens naar je huidige levensstijl en zorg ervoor dat deze aansluit bij het doel om te kunnen genieten van je gewenste hobby\’s en activiteiten tijdens je pensioen. Bent u van plan meer tijd door te brengen met vrienden en familie? Zorg ervoor dat deze relaties sterk blijven tijdens uw werkzame jaren. Wilt u een actieve hobby uitoefenen of uitgebreid reizen? Dan moet u wellicht meer aandacht besteden aan uw gezondheid en conditie.

Ontdek uw gezondheidsbehoeften

Uw gezondheid is een van de belangrijkste determinanten van uw levenskwaliteit tijdens uw pensioen. Voordat u met pensioen gaat, wilt u uitzoeken hoe u uw ziektekosten kunt betalen, waar u medische zorg kunt krijgen en welke veranderingen in uw levensstijl u een betere kans geven op een lang en gezond pensioen.

Als u langdurige gezondheidsbehoeften hebt, is dit het moment om na te gaan hoe u uw gezondheid en mobiliteit tijdens uw pensioen kunt behouden. U kunt bijvoorbeeld besluiten om te verhuizen naar een gebied met toegang tot het soort zorg dat u nodig hebt, of uw huis aanpassen voor een betere toegankelijkheid.

Geef serieuze aandacht aan uw nalatenschap

Voor veel gepensioneerden is estate planning een belangrijk onderdeel van de pensioenplanning. Als u uw testament of vertrouwen niet hebt bijgewerkt, of als u niet zeker weet wat er zou gebeuren als u onverwachts zou overlijden, wilt u deze onderwerpen misschien opnieuw bekijken met een advocaat of financieel planner.

Als u een permanente levensverzekering hebt, zoals universele levensverzekering, is dat ook een belangrijk onderdeel van uw nalatenschap. De gegarandeerde overlijdensuitkering kan een geweldige manier zijn om iets na te laten aan je partner of familieleden.

Vind je gelukkige plek

Bij het zoeken naar een plek om met pensioen te gaan, wil je misschien naar meer kijken dan alleen het weer. Schrijf een lijst van prioriteiten op en beslis hoeveel elk daarvan voor u van belang is. Bijvoorbeeld, uw hoogste prioriteit kan zijn om dicht bij familieleden te wonen, terwijl lagere belastingtarieven of zonnige luchten nice-to-haves kunnen zijn.

Zorg ervoor dat u deze overwegingen deelt met belangrijke familieleden, zoals uw partner of kinderen. Als u en uw geliefden het niet eens zijn over de prioriteiten – bijvoorbeeld als uw echtgenoot ergens wil wonen met toegang tot goede restaurants, terwijl uw topprioriteit het openbaar vervoer is – is het beter om deze meningsverschillen nu te hebben dan om erachter te komen nadat u met pensioen bent gegaan.

Bron: iQuanti

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   United States, Wire