header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Accredited Debt Relief aan om niet langer gekwantificeerde prestatieclaims over schuldverlichting en het formaat van haar website te gebruiken.

Nov 7, 2022 4:19 AM ET

New York, NY – November 2, 2022 De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft aanbevolen dat S3 Marketing, LLC en Beyond Finance, LLC d/b/a Accredited Debt Relief stoppen met claims op www.accrediteddebtrelief.com die sterke ongekwalificeerde boodschappen overbrengen over de typische resultaten ervaren door gebruikers van het Accredited Debt relief programma, waaronder:

  • “Debt Relief Can Cut Your Monthly Payments in Half”
  • “Reduce your total debt by up to 50%”
  • “Be debt free in as little as 12 months”

NAD heeft ook aanbevolen dat S3 Marketing het formaat van haar ranglijstwebsite www.debt-consolidation-reviews.org omdat het een onafhankelijke beoordelingssite lijkt te zijn die schuldconsolidatiediensten rangschikt volgens objectieve factoren, maar eigendom is van en beheerd wordt door een filiaal van de adverteerder.

De beweringen in kwestie werden betwist door de NAD als onderdeel van haar routine onafhankelijk toezicht op de waarheid en transparantie in Amerikaanse nationale reclame.

Schuldbemiddelingsbedrijven, zoals Accredited Debt Relief, brengen hun diensten op de markt om ongedekte consumentenschulden bij consumenten met hoge schulden te verminderen of weg te werken. Dergelijke bedrijven proberen te onderhandelen met schuldeisers om de ongedekte schuld van een consument, zoals creditcards, medische rekeningen of rekeningen van nutsbedrijven, te verminderen of te elimineren.

Reclame voor diensten op het gebied van schuldregeling moet de risico\’s bekendmaken en voorkomen dat te veel resultaten worden beloofd door eerlijk uit te leggen welke resultaten de consument redelijkerwijs kan verwachten.

“Debt Relief Can Cut Your Monthly Payments in Half”

NAD\’s onderzoek richtte zich op de vraag of het bewijs van de adverteerder een goede pasvorm had om de claim “Debt Relief Can Cut Your Monthly Payments in Half” te ondersteunen. Op basis van het bewijs van de adverteerder concludeerde de NAD dat het halveren van “maandelijkse betalingen” niet representatief is voor de typische consumentenervaring. NAD vond ook dat:

  • Beyond Finance maakt niet duidelijk dat zijn steun voor schuldvermindering claims is gebaseerd op ingeschreven schuld, die een subset is van de totale schuld van de klant (schulden ingeschreven bestaat uit meer dan 50 procent van de schuld opgenomen in het kredietrapport van een consument); en
  • De gedetailleerde en lange bekendmakingen over het programma en zijn materiële beperkingen verschijnen onderaan de webpagina en zijn niet voldoende prominent en in de nabijheid van de claim.

Daarom adviseerde de NAD dat de adverteerder zou stoppen met de claim “Debt Relief Can Cut Your Monthly Payments in Half”. NAD merkte op dat niets in haar besluit de adverteerder belet om reclame te maken voor de maandelijkse betalingsverminderingen die consumenten redelijkerwijs kunnen verwachten te bereiken met behulp van berekeningen die de typische ervaring van consumenten weerspiegelen en duidelijk en opvallend eventuele materiële beperkingen in de nabijheid van de belangrijkste claim te vermelden.

“Verminder uw totale schuld met maximaal 50%”

NAD merkte op dat de term “tot” verschillende betekenissen kan hebben, afhankelijk van de context waarin de claim verschijnt en de productcategorie waarop hij wordt toegepast. Terwijl sommige adverteerders “tot” gebruiken om de absoluut best mogelijke resultaten van een product aan te prijzen, gebruiken anderen het om realistische voordelen voor de consument uit te drukken in een omgeving met sterk wisselende resultaten.

NAD bepaalde dat “Reduce your total debt by up to 50%” belooft dat consumenten die zich inschrijven in het Accredited Debt Relief-programma hun totale schuld met 50 procent zullen verminderen. De NAD merkte op dat consumenten niet kunnen beoordelen of zij in staat zullen zijn de totale schuld met 50% te verminderen voordat zij aan het programma deelnemen en zich ertoe verbinden de aanzienlijke kosten te betalen die aan het programma verbonden zijn.

NAD adviseerde daarom om de claim “Reduce your total debt by up to 50%” niet langer te gebruiken omdat:

  • De adverteerder toont aan dat de meeste consumenten hun schuld niet met 50 procent zullen verminderen; en
  • De claim verwijst naar “totale schuld” maar wordt berekend op basis van alleen de ingeschreven schuld.

NAD merkte op dat niets in haar besluit de adverteerder ervan weerhoudt te adverteren over het percentage schuldvermindering dat haar klanten bereiken, op voorwaarde echter dat de reclame waarheidsgetrouw de schuldvermindering beschrijft die consumenten kunnen verwachten te bereiken met behulp van de geadverteerde dienst en duidelijk en opvallend alle materiële beperkingen vermeldt in de nabijheid van elk geclaimd voordeel.

“Be debt free in as little as 12 months”

Klanten in het programma van de adverteerder zijn consumenten met hoge schulden. NAD merkte op dat de ongekwalificeerde schuldvrije claim deze consumenten belooft dat ze in een korte periode (een jaar) geen schulden zullen hebben.

Gezien het feit dat de adverteerder duizenden klanten heeft, bepaalde NAD dat gegevens die een relatief klein aantal mensen tonen die in minder dan 12 maanden schuldenvrij zijn, niet de typische consumentenervaring vertegenwoordigen. Daarom heeft de NAD aanbevolen de claim “Wees schuldenvrij in minder dan 12 maanden” te schrappen.

Affiliate Disclosure

NAD vroeg zich af of consumenten zouden worden misleid met betrekking tot de relatie tussen Accredited Debt Relief en S3 Marketing omdat de website www.debt-consolidation-reviews.org niet duidelijk materiële informatie over hun relatie bekendmaakte.

NAD merkte op dat de website, die Accredited Debt Relief als #1 vermeldt, wordt voorgesteld alsof hij wordt gesponsord door een onafhankelijke organisatie die schuldconsolidatiediensten rangschikt volgens objectieve factoren. Echter, de onthullingen aan de onderkant van de website staat dat S3 Marketing, de exploitant van de site, “is een affiliate marketeer, wat betekent dat S3 krijgt betaald als u ervoor kiest om producten of diensten te kopen van de bedrijven of websites geadverteerd door middel van plaatsing van links op deze site. Ook is S3 eigendom van hetzelfde bedrijf dat eigenaar is van Accredited Debt Relief/Beyond Finance.”

NAD merkte op dat elke openbaarmaking dat de website betaalde reclame-inhoud is, in tegenspraak is met de impliciete boodschap van onafhankelijkheid die anders door een beoordelings- of rankingwebsite wordt uitgedragen. Omdat een openbaarmaking dat de beoordelingssite eigendom is van de adverteerder, zelfs als die duidelijk en opvallend is, de misleidende indruk dat de site onafhankelijk is niet kan wegnemen, heeft de NAD aanbevolen dat de adverteerder de indeling van de beoordelingswebsite stopzet.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde S3 dat, hoewel het “het niet eens is met de aanbeveling van de NAD om de indeling van de website stop te zetten, het ermee instemt zich eraan te houden”. Beyond Finance verklaarde ook, hoewel het het niet eens is met de aanbevelingen van de NAD, ermee in te stemmen te voldoen en merkte op dat het “gericht blijft op zijn prioriteiten van consumentenvertrouwen en transparantie in al zijn activiteiten.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden om het consumentenvertrouwen te vergroten en consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt vandaag toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en beste praktijken te bevorderen op gebieden zoals reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, die de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS begeleiden. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contact: Abby Hills, Director of Communications, BBB National Programs

703.247.9330 / [email protected]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Contact: Abby Hills, Director of Communications, BBB National Programs
703.247.9330 / [email protected]
Tags:   Dutch, United States, Wire