header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Moet je sparen voor je pensioen of je studieleningen afbetalen?

Nov 15, 2022 1:28 AM ET

Pensioen is een grote beslissing die je ruim voor het zover is moet nemen. Maar als er weinig geld is, denk je misschien dat er niet genoeg is voor je pensioen en het afbetalen van je schulden. Dus wat is de hoogste prioriteit, je studieleningen afbetalen of sparen voor je pensioen? En is pensioen gebruiken om schulden af te betalen een goed idee, of bereid je jezelf voor op latere problemen? Dit is wat je moet weten.

De verschillende manieren om te sparen voor je pensioen

Er zijn een paar verschillende manieren om te sparen voor je pensioen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Je kunt bijdragen aan een IRA of 401k, of beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten.

Bijdragen aan een IRA of 401k

Bijdragen aan een IRA of 401k is een van de eenvoudigste manieren om te sparen voor je pensioen. U hoeft geen papierwerk te doen of uw beleggingen bij te houden, en u hoeft geen belasting te betalen over het geld totdat u het bij pensionering opneemt. Bovendien kunt u zoveel geld bijdragen als u wilt zonder boete.

Een nadeel van bijdragen aan een IRA is dat u de vereiste minimumuitkeringen (RMDs) moet nemen vanaf 70½ jaar als u al het geld op uw rekening in één keer wilt hebben.

Dit betekent dat je elk jaar een vast percentage van je rekening moet opnemen, ongeacht hoeveel geld je nog hebt.

Beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten

U kunt uw geld ook beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten. Dit is een ingewikkelder proces dan bijdragen aan een IRA of 401k, maar het kan u op termijn meer rendement opleveren.

Een nadeel van beleggen is dat u mogelijk belasting moet betalen over de winst die u maakt.

Waarom eerst je studieleningen afbetalen zinvol is

Het eerst afbetalen van je studieleningen is om een paar redenen zinvol voor de meeste schuldbezitters. Ten eerste bespaar je geld op rentebetalingen. Ten tweede kunt u in aanmerking komen voor belastingvoordelen die uw belastbaar inkomen kunnen verlagen. En ten slotte maakt het aflossen van je schuld het makkelijker om in de toekomst een hypotheek te krijgen of andere leningen af te sluiten.

Wanneer het zinvoller is om te sparen voor je pensioen in plaats van je studielening af te lossen

Er zijn echter situaties waarin het een beter idee is om het geld in te zetten voor pensioensparen in plaats van je schuld. Bijvoorbeeld, als u in aanmerking komt om een aanzienlijk deel van uw studieleningschuld kwijt te schelden dankzij het kwijtscheldingsplan van president Biden of andere federale overheidsprogramma\’s. Als u in aanmerking komt voor kwijtschelding van studieleningen, kunt u overwegen om de maandelijkse betalingen die u normaal gesproken voor uw leningen zou doen, in plaats daarvan in een IRA te storten.

Je hebt binnenkort mogelijk het beste van twee werelden

Omdat zowel sparen voor je pensioen als het aflossen van je studielening zo belangrijk zijn, onderzoekt het Congres hoe het kan helpen. Een wetsvoorstel met de naam SECURE 2.0 zou werkgevers toestaan om de studieleningen van werknemers te beschouwen als een deel van hun pensioenmatch. Dus als je bedrijf een 4% pensioenbijdragematch aanbiedt, zou je je bijdrage kunnen gebruiken om je studieleningen af te betalen, terwijl je bedrijf nog steeds 4% daarvan investeert in een pensioenrekening.

De bottom line

De beslissing om te sparen voor je pensioen of om schulden af te lossen is persoonlijk en hangt af van je financiële situatie en doelen. Maar inzicht in de voor- en nadelen van elke optie kan u helpen de beste beslissing voor uzelf te nemen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email:[email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire