header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


3 manieren om te helpen betalen voor de bruiloft van uw kind

Nov 15, 2022 1:36 AM ET

Je kind gaat trouwen. Gefeliciteerd! Dit is zo\’n vreugdevolle tijd voor u en uw groeiende familie.

Als de planning van de bruiloft in een stroomversnelling raakt, denkt u waarschijnlijk na over hoeveel u zult bijdragen aan de grote dag, een huwelijksdouche of de huwelijksreis, en hoe u aan die fondsen zult komen. Er zijn veel verschillende manieren om een bruiloft te betalen. Sommige lijken misschien wat meer voor de hand te liggen, zoals je spaargeld aanspreken en creditcards gebruiken, terwijl andere, zoals een lening afsluiten tegen je gehele levensverzekering, de perfecte optie kan zijn die je nog niet hebt overwogen.

Laten we enkele opties doornemen zodat je kunt bepalen wat voor jou de juiste zet is.

1. Gebruik je spaargeld

Als je het geld voor de bruiloft van je kind in je spaargeld hebt zitten, kan dit een uitstekende optie zijn. Vergeet echter niet om een noodfonds achter de hand te houden voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Als je geen geld achter de hand hebt om een bruiloft te financieren of als het gebruik van je spaargeld je fondsen zou aantasten tot onder het niveau waar je je prettig bij voelt, lees dan verder voor meer opties.

2. Sluit een lening af

Laat ons eens nadenken over participatieleningen, persoonlijke leningen en leningen tegen uw permanente levensverzekering.

Home equity loan

Een home equity-lening is een lening die u afsluit tegen het eigen vermogen van uw huis, of de waarde die u hebt opgebouwd in uw huis – dit is de huidige marktwaarde van uw huis minus het resterende bedrag dat u verschuldigd bent op de hypotheek. De rente is meestal vast, met een vast aflossingsschema. Rentevoeten op home equity leningen zijn over het algemeen lager dan veel andere soorten leningen, zoals creditcards of persoonlijke leningen. Voor veel ouders die een groter deel van de bruiloft van hun kind willen financieren, kunnen participatieleningen een goede optie zijn.

Persoonlijke lening

U kunt een persoonlijke lening afsluiten bij banken, kredietverenigingen of particuliere kredietverstrekkers. Deze werken vergelijkbaar met een autolening of hypotheek in die zin dat u een maandelijkse aflossing betaalt met een vaste of variabele rente, afhankelijk van uw kredietscore en de huidige beschikbare tarieven. Maar omdat persoonlijke leningen ongedekt zijn, is de rente meestal hoger. De terugbetalingstermijn is meestal ook korter dan bij een lening voor eigen vermogen.

Lijdensverzekering lening

Tot slot kunt u een lening afsluiten tegen uw permanente levensverzekering, zoals een heel of universeel leven, als u die heeft. Als u premies voor uw levensverzekering betaalt, bouwt u niet alleen een overlijdensuitkering op, maar ook een contante waarde van uw polis. Als u die contante waarde al een tijdje opbouwt, kunt u er misschien van lenen en een lening afsluiten voor de bruiloft van uw kind. (Houd er wel rekening mee dat als u de lening niet terugbetaalt, u de overlijdensuitkering van uw polis kunt verlagen of andere gevolgen kunt hebben.)

3. Gebruik kredietkaarten

Het gebruik van een kredietkaart is een snelle en gemakkelijke optie – hoewel, als u voor deze route kiest, neem de tijd om de juiste te kiezen, omdat de rente op creditcardbetalingen hoog kan zijn. Sommige kaarten bieden een nul procent rente voor een bepaalde tijd wanneer u een nieuwe rekening opent, zodat u de tijd hebt om de kosten rentevrij terug te betalen. Als reizen belangrijk voor u is, en u verwacht het saldo snel te kunnen afbetalen, kijk dan eens naar kaarten die u belonen met punten die u kunt inwisselen voor reiskosten. Overweeg al je opties voor creditcards voordat je ze gebruikt.

Stay on the same page

Voordat je een definitieve beslissing neemt, moet je ervoor zorgen dat jij en je kind op dezelfde lijn zitten. Door een budget vast te stellen voor hoeveel je bereid bent uit te geven en duidelijk te zijn over wat je gaat betalen, kun je de beste financiering vinden en onverwachte uitgaven vermijden.

Bepaal wat het beste is voor jou

Met zorgvuldige planning en onderzoek vind je de financiering die het beste werkt voor jou en je gezin, of dat nu je spaargeld is, een lening of de juiste creditcard.

Bron: iQuanti

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Carolina d’Arbelles-Valle
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire