header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Tips voor onderhandelen op het werk

Nov 15, 2022 2:06 AM ET

Als je een baan krijgt aangeboden, intern of bij een nieuw bedrijf, wil je zeker weten dat je onderhandelt over het best mogelijke salaris en de beste secundaire arbeidsvoorwaarden. Het kan moeilijk zijn om te weten hoe je dit gesprek moet aanpakken, dus hier zijn enkele tips om je te helpen te krijgen wat je verdient.

1. Vraag naar het salaris.

De meeste mensen proberen eerst te onderhandelen over hun salaris, en met reden. Vraag of er enige flexibiliteit is. Als het bedrijf niet hoger kan gaan met het salaris, kun je het misschien gebruiken als hefboom voor andere dingen, zoals vakantiedagen, flexibele uren, of opties om op afstand te werken.

2. Weet wat je waard bent.

Er zijn genoeg bronnen online die je kunnen helpen begrijpen wat het gemiddelde salaris is voor jouw functie op basis van jouw locatie en ervaringsniveau. Onderzoek voordat je het aanbod krijgt (idealiter voordat je zelfs begint te interviewen) en begrijp welk salarisbereik past bij jouw ervaring en vaardigheden. Dit kan je helpen te onderhandelen over een eerlijk salaris.

3. Vraag naar voordelen.

Voordelen kunnen een belangrijk onderdeel zijn van je totale compensatiepakket. Vraag naar de ziektekostenverzekering, tandartsverzekering en andere extraatjes die beschikbaar zijn. Sommige bedrijven bieden zaken als woon-werkverkeer voordelen of levensverzekering (houd in gedachten dat deze collectieve levensverzekering los staat van een polis die je voor jezelf zou krijgen, zoals individuele termijn-levensverzekering), dus het is de moeite waard om te vragen naar het volledige voordelenpakket.

4. Vraag naar het carrièrepad.

Heeft het bedrijf geïnvesteerd in je groei? Is er een duidelijk pad voorwaarts voor deze functie? Wat heeft de laatste persoon die deze baan had gedaan? Zoek uit welke doorgroeimogelijkheden het bedrijf biedt. Dit is een belangrijke factor om te overwegen als je hogerop wilt in je carrière.

5. Vraag naar jaarlijkse verhogingen en prestatiebeoordelingen.

Onderhandelen over een goed salaris is belangrijk, maar het is ook belangrijk om te weten dat je in aanmerking komt voor regelmatige verhogingen. Vraag of het bedrijf regelmatige verhogingen, aanpassingen aan de kosten van levensonderhoud of bonussen op basis van verdiensten kent. Dit is een goede gelegenheid om te vragen hoe het prestatiebeoordelingsproces eruitziet – wordt u elk kwartaal of elk jaar beoordeeld? Zoek uit hoe prestatiebeoordelingen meewegen bij verhogingen en promoties.

6. Bespreek PTO en ander verlofbeleid.

Vraag zeker naar het beleid van het bedrijf inzake vakantiedagen, ziektedagen, ouderschapsverlof en andere vormen van verlof. Royale vakantie- en ziektedagen kunnen een teken zijn dat een bedrijf belang hecht aan de balans tussen werk en privé.

7. Informeer naar de flexibiliteit.

Biedt het bedrijf thuiswerkmogelijkheden? Wat is het bedrijfsbeleid inzake flexibele uren? Kunt u uw dag om 10 uur beginnen en tot 18 uur werken om rekening te houden met de opvang van uw kind? Onderhandelen over flexibiliteit in je werkschema kan vooral belangrijk zijn voor werkende ouders of verzorgers.

8. Zet alles op papier.

Als je eenmaal een akkoord hebt bereikt, schrijf dan het volledige aanbod op – niet alleen het salaris, maar ook thuiswerken, flexibiliteit, geplande verhogingen en al het andere waarover je hebt onderhandeld. Dit kan u later helpen als het beleid verandert en kan misverstanden voorkomen.

Bron: iQuanti

 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Carolina d’Arbelles-Valle
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire