header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


3 dingen die u moet doen voordat u gaat winkelen voor een huis

Nov 15, 2022 2:19 AM ET

Het kopen van een huis kan een beetje ontmoedigend zijn, zelfs als huizenkopers het proces al eerder hebben doorlopen. Tonnen geld, bergen papierwerk – waar te beginnen? Gelukkig kunnen een paar eenvoudige financiële en logistieke stappen het proces soepeler laten verlopen. Hier zijn enkele eenvoudige acties die aspirant-kopers zullen helpen zich voor te bereiden op hun zoektocht naar het perfecte huis.

Een financiële check-up

Voordat ze grote beslissingen nemen, moeten aspirant-kopers ervoor zorgen dat ze financieel in staat zijn de kosten van een nieuw huis op zich te nemen. Ten eerste moeten huizenkopers hun kredietscore controleren. Banken gebruiken deze scores om te bepalen of huizenkopers hun hypotheekbetalingen betrouwbaar zullen doen, en de beste hypotheektarieven zijn alleen beschikbaar voor kopers met een uitstekende kredietwaardigheid. Ten tweede moeten huizenkopers uitzoeken hoeveel aanbetaling ze nodig hebben. Als ze er nog niet helemaal zijn, kan deze stap inhouden dat ze een tijdje langer sparen of de grootte of locatie van het huis dat ze willen kopen heroverwegen.

Derde, en meest belangrijke, huizenkopers moeten uitzoeken hoeveel van hun budget ze zich kunnen veroorloven in de richting van hun hypotheekbetaling, wat meestal inhoudt het optellen van het maandelijkse inkomen, het aftrekken van de kosten, wat ruimte overlaten voor extra besparingen, en zien hoeveel er overblijft voor huisvesting. Op dit punt kiezen veel kopers ervoor om te praten met een professional, zoals een financieel adviseur, om hen te helpen bepalen hoe ze hun financiële planning doelen kunnen bereiken en hun budget in de vorm van een huis kunnen krijgen.

Stellen van realistische verwachtingen

Huiskopers hebben meestal een idee van het soort plek waar ze zouden willen wonen, misschien dromend van een appartement in het hart van een bruisende stad, bijvoorbeeld, of de perfecte ranch huis op een paar hectare grond. Kopers moeten er echter voor zorgen dat de buurt, de voorzieningen en de grootte van hun gewenste huis binnen de grenzen van hun budget vallen. Het is handig om een lijst van wensen en behoeften op te stellen, zoals hardhouten vloeren of genoeg slaapkamers voor alle kinderen, en deze in volgorde van belangrijkheid te rangschikken. Sommige huizenkopers kunnen uiteindelijk een paar van de lijst afhalen als deze items niet binnen hun budget passen.

Deze stap is vooral cruciaal voor huizenkopers die samen met een andere persoon een huis kopen. Op dezelfde pagina komen over must-haves en dealbreakers voorafgaand aan het winkelen voor huizen kan veel frustratie voorkomen. Als de ene mede-koper in de buitenwijken wil wonen en de andere verlangt naar een gezellige berghut, is het handig om dit te weten voordat het koopproces begint.

Getting pre-approved

De volgende stap in de voorbereiding op het kopen van een huis is om pre-approved voor een hypotheek. Een pre-goedkeuringsbrief is vereist om een bod op een huis, dus het moet elke homebuyer de eerste stop na het uitzoeken van hun budget en behoeften. Tijdens het pre-goedkeuringsproces, banken controleren een potentiële huizenkopers credit score, inkomen, en activa om te bepalen of ze kunnen veroorloven hun hypotheek betalingen en hebben genoeg geld in reserve voor noodgevallen. Om vertragingen te voorkomen, moeten huizenkopers hun loonstrookjes, belastingaangiften en bankafschriften klaar hebben voor het aanvragen van een hypotheek pre-goedkeuring.

Kopers die niet in staat zijn om pre-goedgekeurd te worden voor hun gewenste hypotheekbedrag hebben nog steeds opties. Veel huizenkopers besluiten een compromis te sluiten en kijken naar minder dure opties, misschien vinden ze dat ze nog steeds comfortabel kunnen leven in een minder dure buurt of een kleiner huis. Anderen ondernemen stappen om hun kredietscore te verbeteren, zoals het consequent op tijd betalen van creditcards en het afbetalen van schulden. Weer anderen besluiten agressief te sparen voor een grotere aanbetaling.

Beginnen met winkelen

Zowel starters als huidige huiseigenaren die op zoek zijn naar een upgrade kunnen baat hebben bij het nemen van deze stappen voordat ze aan het huizenkoopproces beginnen. Met de juiste voorbereiding, een redelijke set van verwachtingen, en professioneel financieel advies indien nodig, homebuying hoeft niet te gaan om angst of frustratie.

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director - Field & National Grassroots Public Relations

Tags:   Dutch, United States, Wire