header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De beheersbaarheid van leningen met eenvoudige rente

Nov 20, 2022 1:52 AM ET

Wanneer een lener een lening aangaat, is de kans groot dat hij of zij te maken krijgt met rentekosten. Rente, de prijs die iemand betaalt om geld te lenen, kan enkelvoudig of samengesteld zijn. In vergelijking met een samengestelde lening is een simpelrentelening meestal betaalbaarder en gemakkelijker te beheren. Bekijk hieronder de eenvoudige renteleningen en hoe ze werken. Kredietverstrekkers bieden mogelijk geen leningen met enkelvoudige rente aan in bepaalde staten, en in sommige gevallen kan een individu een vooraf berekende rentelening worden aangeboden)

Wat is enkelvoudige rente?

Simpelvoudige rente verwijst naar een rentetarief dat alleen van toepassing is op de oorspronkelijke hoofdsom van een lening of het oorspronkelijke bedrag dat iemand leent. Het sluit alle rente uit die al is opgebouwd en verandert niet in de tijd.

Simple interest leningen kunnen persoonlijke, auto, of studentenleningen omvatten. Als een lener gaat vooruit met een, zullen ze genieten van een vast bedrag van gelijke betalingen die zijn verspreid over een overeengekomen termijn of tijdsbestek.

Wanneer iemand een eerste betaling doet op een lening met enkelvoudige rente, zal die betaling de betaling van de rentelast dekken, terwijl het restant wordt toegepast om de hoofdsom te verlagen, zolang die persoon zijn betalingen op tijd heeft gedaan.

Daarom is de eenvoudige rente eenvoudig te berekenen. Iemand hoeft alleen maar de rentevoet te vermenigvuldigen met de hoofdsom en de looptijd van de lening in jaren. Stel dat iemand een persoonlijke lening van $1.000 afsluit met een enkelvoudige rente van 5 en een looptijd van een jaar. Na een jaar zou er $ 50 aan rente worden opgebouwd. Vergeet niet dat eventuele betalingen exclusief eventuele extra kosten zijn die een instelling in rekening kan brengen.

Simple interest vs. compound interest

Simple interest is vast en wordt jaarlijks alleen over de hoofdsom van de lening berekend, terwijl compound interest wordt berekend over zowel de hoofdsom als de reeds opgebouwde rente. Samengestelde rente kan vast of variabel zijn en dagelijks, maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks worden berekend. Een hypotheek is een uitstekend voorbeeld van een veel voorkomende samengestelde rentelening. Terwijl enkelvoudige rente geweldig is voor een lener, heeft samengestelde rente de voorkeur voor een belegger.

Voordelen van leningen met enkelvoudige rente

Met een lening met enkelvoudige rente kunnen leners genieten van een vast betalingsbedrag gedurende een bepaalde tijd. Als ze grotere betalingen doen dan ze moeten doen, verlagen ze hun hoofdsom sneller en besparen ze daardoor geld. Ze hoeven geen “rente op rente” te betalen en kunnen hun lening gemakkelijker vervroegd aflossen.

De bottom line

Vergeleken met een samengestelde rentelening is een lening met enkelvoudige rente een makkie om te beheren. Een eenvoudige rentelening is de manier om te gaan zolang een persoon een vast inkomen heeft en de discipline om platte maandelijkse betalingen te doen. Niet alleen kunnen zij hun betalingen vooraf budgetteren, maar zij kunnen hun lening ook eerder afbetalen en veel geld besparen op de rente.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire