header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Budgettering voor rente vs. JKP [maandelijkse vs. jaarlijkse budgetten]

Nov 20, 2022 1:58 AM ET

Wanneer mensen rondkijken voor een lening, kunnen ze APR\’s en rentetarieven opmerken. Hoewel beide worden uitgedrukt als percentages, zijn er opmerkelijke verschillen tussen deze twee cijfers. Zodra mensen weten hoe deze cijfers verschillen, kunnen zij gemakkelijker hun maandelijkse betaling en de totale kosten van hun lening berekenen. Hier wordt het verschil tussen JKP en rente nader bekeken.

Wat is een rentevoet?

Een rentevoet wordt toegepast op de hoofdsom van de lening, het bedrag dat iemand leent. Het kan vast zijn en hetzelfde blijven gedurende de looptijd van de lening of variabel zijn en fluctueren op basis van de marktomstandigheden. De rentevoet speelt een belangrijke rol in de maandelijkse betalingen en is vaak gebaseerd op iemands krediet, de verhouding tussen schuld en inkomen en andere financiële factoren. Een lagere rente leidt vaak tot lagere maandelijkse betalingen.

Wat is JKP?

Ook bekend als jaarlijks percentage, omvat JKP zowel de rente als de kosten van een lening. Eenvoudig gezegd toont het de jaarlijkse kosten van het lenen en kan het iemand een duidelijker beeld geven van hoeveel hij in totaal zal betalen. Kredietverstrekkers nemen vaak verschillende kosten op in hun JKP, waaronder in veel gevallen initiatiekosten, soms variërend van 2% tot 5% van het totale leenbedrag. Tenzij er geen kosten zijn, zal een JKP waarschijnlijk hoger zijn dan een rentetarief.

APR vs. rentetarief

Het is geen verrassing dat veel mensen JKP en rentetarieven door elkaar halen. Ze worden immers allebei uitgedrukt in percentages en geven aan hoeveel kredietverstrekkers in rekening brengen voor het lenen van geld. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het rentepercentage één element is van het JKP, inclusief verschillende vergoedingen.

Als een lener zich richt op zijn maandelijkse budget, kan hij meer aandacht besteden aan de rentepercentages, omdat die rechtstreeks van invloed zijn op zijn maandelijkse betalingen. Echter, als ze werken aan hun jaarlijkse budget, moeten ze goed kijken naar de JKP\’s, omdat deze de jaarlijkse kosten van het lenen verklaren.

Waarom zijn JKP\’s en rentetarieven verschillend?

Zoals hierboven vermeld, is het JKP waarschijnlijk hoger dan de rente, tenzij de kredietnemer geluk heeft en een kredietverstrekker vindt die geen kosten in rekening brengt. Om deze reden adverteren de meeste kredietverstrekkers met rentetarieven in plaats van JKP\’s.

Hoedanook, mensen moeten beide weten voordat ze een lening aangaan. Als ze niet zeker zijn van de rentetarieven of JKP\’s van een kredietverstrekker, moeten ze contact opnemen met die kredietverstrekker om erachter te komen. Kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht deze informatie met hen te delen.

Bottom line

Beide JKP\’s en rentetarieven zijn belangrijk om te overwegen wanneer kredietnemers leningopties vergelijken. Door te begrijpen hoe deze cijfers verschillen, kunnen zij de beste lening voor hun maandelijkse en/of jaarlijkse budget kiezen.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

Bekijk website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

 
 
 
 
 
 

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire