header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


In twee versnelde SWIFT-zaken beveelt de National Advertising Division aan de claim te wijzigen of te staken en de informatie vrijwillig aan te passen.

Dec 9, 2022 5:09 AM ET

New York, NY – 8 december 2022 De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft in december twee nieuwe Fast-Track SWIFT-zaken gesloten. In die zaken:

  • Verizon Communications, Inc. vocht de bewering aan dat de Xfinity-internetservice van Comcast Cable Communications, LLC “tot 7x sneller is dan Verizon 5G Home Internet”; en
  • Truth in Advertising, Inc. (TINA.org) betwistte openbaarmakingen in reclame voor SAT-voorbereidingscursussen aangeboden door TPR Education, LLC (The Princeton Review).

NAD Fast-Track SWIFT is een versnelde NAD-aanvechtingsprocedure ontworpen voor single-issue reclamezaken.

Verizon v. Comcast

Verizon vocht reclame aan waarin de Gigabit tier van Comcast (met downloadsnelheden tot 1200 Mbps) werd vergeleken met de 5G Home Internet service van Verizon door te stellen dat Xfinity internet service “tot 7x sneller is dan Verizon 5G Home Internet.”

NAD bepaalde dat Comcast, op basis van het snelheidsbereik van 5G Home Internet dat door Verizon op haar website wordt gepresenteerd (typische downloadsnelheden variëren tussen 85 Mbps en 300 Mbps), een redelijke basis heeft voor de bewering dat het Gigabit-niveau van Xfinity zeven keer sneller is dan het 5G Home Internet van Verizon, aangezien een ongeveer middelpunt van het bereik van 85-300 Mbps zich vertaalt in een zeven keer zo groot voordeel op het gebied van downloadsnelheid.

Het NAD heeft Comcast echter aanbevolen de bewering dat haar Xfinity-internetdienst “tot 7x sneller is dan Verizon 5G Home Internet” te wijzigen om duidelijk en opvallend het materiële verschil aan te geven dat de bewering “7x sneller” een vergelijking is tussen het Gigabit-niveau van Xfinity en Verizon\’s 5G Home Internet dat een reeks snelheden biedt, of anders de bewering te schrappen.

NAD bepaalde dat de wraking geschikt was voor Fast Track SWIFT omdat deze de enkele vraag voorlegde of de vergelijkende internetsnelheidsclaim van de adverteerder wordt ondersteund.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Comcast dat het “ermee instemt te voldoen aan de aanbeveling van de NAD” en “ermee instemt zijn informatie te wijzigen, zoals aanbevolen, om de basis van de vergelijking te verduidelijken.”

TINA.ORG v. The Princeton Review

TINA.org betwistte openbaarmakingen in promotionele e-mails en online reclame voor de SAT-voorbereidingscursussen van The Princeton Review. TINA.org voerde aan dat The Princeton Review de voorwaarden waaraan het bedrijf moet voldoen om zijn geld-terug-garantie te honoreren, niet adequaat bekendmaakt.

TINA.org merkte op dat een sterretje in een promotie-e-mail na “Score een 1400 of je geld terug.*” overeenkomt met kleine lettertjes onderaan de e-mail waarin staat dat er “beperkingen van toepassing zijn” en consumenten naar de algemene voorwaarden worden verwezen voor meer informatie. Wat het SAT 1400-programma betreft, krijgen studenten met een beginscore van minder dan 1250 “gegarandeerd” ten minste 150 punten meer en krijgen studenten met een beginscore van 1250 of hoger “gegarandeerd” een score van ten minste 1400.

Tijdens de rechtszaak stemde The Princeton Review ermee in de gewraakte reclame permanent te wijzigen om de voorwaarden voor de geld-terug-garantie duidelijk en opvallend te vermelden.

NAD bepaalde dat de wraking passend was voor Fast Track SWIFT omdat het de enige vraag was of de informatie van de adverteerder in verband met zijn geld-terug-garantie adequaat was.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde The Princeton Review dat het “de presentatie van informatie over zijn geld-terug-garantie wijzigt om het begrip van de consument te vergroten” en merkte op dat het “het zelfreguleringsproces steunt en de aandacht van de NAD voor deze kwestie waardeert.”

Lees meer over het NAD Fast-Track SWIFT aanvechtingsproces. Alle samenvattingen van BBB Nationale Programma\’s zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs is waar bedrijven zich wenden tot het vergroten van het consumentenvertrouwen en waar consumenten worden gehoord. De non-profit organisatie creëert een eerlijker speelveld voor bedrijven en een betere ervaring voor consumenten door de ontwikkeling en levering van effectieve programma\’s voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting. BBB National Programs omarmt zijn rol als onafhankelijke organisatie sinds de herstructurering van de Council of Better Business Bureaus in juni 2019, en houdt tegenwoordig toezicht op meer dan een dozijn toonaangevende nationale zelfreguleringsprogramma\’s voor de sector, en blijft zijn werk ontwikkelen en zijn impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te bevorderen op gebieden als reclame, kindgerichte marketing en privacy.Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD), een divisie van BBB National Programs, biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de VS.NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire