header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dingen die u moet overwegen wanneer u besluit van baan te veranderen

Dec 15, 2022 2:20 AM ET

De dagen van tientallen jaren bij dezelfde werkgever zijn voorbij. Uit een longitudinale studie van het Bureau of Labor Statistics bleek dat babyboomers gemiddeld 12,4 banen hadden tussen hun 18e en 54e jaar. Voor jongere generaties ligt dat aantal nog hoger. Hoewel mensen steeds vaker van baan veranderen, vooral als ze 20 of 30 zijn, is de beslissing zelden eenvoudig. Er zijn meerdere elementen die moeten worden afgewogen, van een nieuw salaris tot het bekijken van het totale voordelenpakket, inclusief pensioenuitkeringen en de beslissing of een 401(k) moet worden overgedragen naar de nieuwe baan. Hier zijn twee belangrijke zaken om te overwegen voor wie op het punt staat in zijn huidige functie te blijven of de sprong naar een nieuwe te wagen.

1. Wat zijn de voordelen naast het salaris?

Een salarisverhoging kan voor veel mensen een primaire drijfveer zijn om naar een nieuw bedrijf te verhuizen. Werknemers moeten echter meer overwegen dan alleen het salaris. Voordelen zoals door het bedrijf gesponsorde verzekeringen, een 401(k) match en betaald verlof (PTO) hebben vaak aanzienlijke financiële en levensstijlvoordelen die een vergelijkbaar of iets lager salaris kunnen compenseren. Laten we snel kijken naar elk niet-salarisvoordeel en hoe u de werkelijke waarde ervan kunt beoordelen.

Gezondheid en andere verzekeringen

Een door de werkgever gesubsidieerde ziektekostenverzekering is een belangrijk financieel voordeel dat honderden of zelfs duizenden dollars per maand kan besparen. En met gemiddelde verzekeringspremies die de afgelopen tien jaar met 47% zijn gestegen, volgens de Kaiser Family Foundation\’s 2021 Employer Health Benefits Survey, helpt elke dollar die een werkgever bijdraagt aan een verzekering.Beoordeel bij het bepalen van het financiële voordeel van een ziektekostenverzekering de kosten op basis van drie belangrijke componenten:

  • maandelijkse premie (minus een eventuele werkgeversbijdrage)
  • jaarlijks eigen risico
  • jaarlijks out-of-pocket maximum

Naast de ziektekostenverzekering kunnen sommige werkgevers tandarts-, visie-, kortetermijninvaliditeits-, langetermijninvaliditeits- of levensverzekeringen dekken. Elk van deze voordelen moet worden gekwantificeerd om de totale waarde van het voordelenpakket te begrijpen.

Retirement plans

Toegang tot een pensioenplan via een werkgever is een voordeel op zich, maar sommige werkgevers kunnen een 401(k) match aanbieden, wat betekent dat het bedrijf geld bijdraagt aan de 401(k) rekening op basis van de bijdragen van de werknemer. Op basis van het verwachte salaris kunnen werknemers gemakkelijk de werkelijke waarde van de 401(k) match van de werkgever berekenen. Stel bijvoorbeeld dat een werknemer overweegt over te stappen naar een baan die $ 100.000 per jaar oplevert en waar de werkgever een 401(k) match geeft. In dat geval zal de werkgever tot $ 5.000 per jaar bijdragen bovenop het jaarsalaris. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de werknemer, om de match te ontvangen, ook een investering van $ 5.000 per jaar in het plan moet doen. Wanneer werknemers van baan veranderen, komt het vaak voor dat ze oude 401(k) plannen achterlaten, wat betekent dat die rekeningen ondermaats kunnen presteren en iemands algemene financiële portefeuille naar beneden kunnen halen. Als het nieuwe bedrijf een 401(k) plan aanbiedt, zullen werknemers moeten beslissen of het zinvol is om de rekening naar de nieuwe werkgever te verplaatsen of onderzoek andere opties voor een 401(k), zoals het rollen in een IRA. Hoe dan ook, het consolideren van pensioenrekeningen kan een effectieve manier zijn om het financieel beheer in de toekomst te stroomlijnen.

 

Stock options

Bedrijven die naar de beurs zijn gegaan of van plan zijn dat te doen, kunnen stock options of aandelen aanprijzen als voordeel voor nieuwe werknemers. Hoewel het enige tijd kan duren voordat aandelenopties onvoorwaardelijk worden, kunnen aandelen in het bedrijf na verloop van tijd enorm waardevol worden als het bedrijf goed presteert.Bereken de verwachte waarde van aandelenopties door de huidige (of de verwachte waarde voor een bedrijf dat nog niet naar de beurs is gegaan) aandelenprijs minus de uitoefenprijs (de prijs die een werknemer zal betalen om de optie uit te voeren) te beoordelen. Houd er rekening mee dat het uitvoeren van aandelenopties ook fiscale gevolgen kan hebben, dus het is slim om zo nodig een belastingadviseur te raadplegen.

Betaalde vrije tijd (PTO)

Veel werkgevers bieden betaalde vakantiedagen, ziektedagen en feestdagen aan. Dit voordeel is moeilijk te kwantificeren. Toch helpt het zeker bij de algemene tevredenheid over het werk en de mogelijkheid om te reizen of andere activiteiten te doen die het plezier buiten het kantoor vergroten.

2. Hoe beïnvloedt de verandering van baan de carrièredoelen op lange termijn?

Mensen besluiten om allerlei redenen van baan te veranderen. Sommige mensen voelen zich vastgelopen in hun huidige functie met beperkte toegang tot leermogelijkheden. Voor anderen kan de balans tussen werk en privé extreem onevenwichtig of niet-bestaand zijn, of misschien is er gewoon geen ruimte voor loopbaanontwikkeling. Wat de reden ook is, een nieuwe baan houdt belofte en hoop in dat de onderliggende wegversperringen die iemand ervan weerhouden zijn carrièredoelen te bereiken, zullen veranderen. Om te beoordelen of een verandering van baan zinvol is:

  • Beoordeel carrièredoelen op lange termijn: Als iemand een carrièredoel heeft voor 5 of 10 jaar, komt de verandering van baan dichterbij? Bijvoorbeeld, als senior leider of teammanager worden tegen 40 jaar het einddoel is, zal die kans sneller komen door van baan te veranderen? Of is blijven zitten zinvoller om in minder tijd de gewenste promotie te krijgen.
  • Wees realistisch over wensen vs. behoeften: Maak twee lijsten, de onderdelen van een baan die verplicht zijn voor geluk en de onderdelen die leuk zijn om te hebben. Bijvoorbeeld, werken op afstand kan noodzakelijk zijn, maar een thuiswerkvergoeding is geen vereiste. Als de huidige functie voldoet aan iemands behoeften, maar niet aan al zijn wensen, kan het beter zijn om op koers te blijven dan het schip te verlaten.

Bottom line

De beslissing om van baan te veranderen is geen beslissing die lichtvaardig moet worden genomen. Maar door vooraf de juiste kritische vragen te stellen, is de kans groter dat u van baan verandert en de huidige werksituatie verbetert. Om sparen voor pensioen gemakkelijker te maken bij het veranderen van baan, helpt Capitalize door oude 401(k)s gratis over te nemen. Capitalize behandelt het hele proces, zodat mensen zich kunnen concentreren op hun nieuwe baan en tegelijkertijd hun pensioendoelstellingen kunnen halen.

Bronnen:

https://www.bls.gov/news.release/pdf/nlsoy.pdfhttps://www.peoplekeep.com/blog/group-coverage-vs-individual-health-insurance-cost

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire